Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 prs.
400 g (ca. 1½) aubergine
250 g rød snackpeber
2-3 spsk. olivenolie
salt og peber
Lidt æbleeddike el. hvid balsamicoeddike
Lidt honning
1 lille fed hvidløg
1½ spsk. basilikum
½ tsk. reven citronskal (økologisk eller usprøjtet)
Salat (rødbedeblade, spæde spinatblade og/eller anden spændende salat)
100 g valnødder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 70kr.
til 4
1,5 kg store bage kartofler
200g revet ost
150 g skinke i strimler
1 bundt purløg
250g cremefraiche 38%
50 g smør
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 50kr.
til 4 portioner
500 g bolsjebeder
500g alm. rødbeder
olie
1 tsk flagesalt
1 bundt frisk timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 12-16 stk
2½ dl majsmel (grov, ikke maizena)
2½ dl hvedemel
1 tsk salt
2 tsk sukker
2 tsk bagepulver
2½ dl mælk
2 æg
1 dl olie
2½ dl majs
2½ dl reven cheddar el. Mozzarellaost.
3 spsk jalapeno hakket
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 personer
400 g. rabarber
2 dl. vand
honning eller råsukker
50 g. rosiner
½ stang vanille
evt. maizenamel
150 g. grahamsmel
100 g. smør
50 g. hakkede valnødder
1/4 l. piskefløde eller créme fraiche
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca 6-8 pers
400 g kikærter
rigeligt vand
1 hakket løg
2 fed hvidløg
100 g brød uden skorpe
1 tsk. bagepulver
2 små friske røde chili
1 tsk. Stødt spidskommen
½ tsk. Gurkemeje
2 spsk. Hakket persille
3 spsk. sesamfrø
1 pisket æg
2 spsk. Tahin
2 spsk. Garam masala
salt og peber
olie til stegning
chilitomat pesto:
2 friske røde chili
2 faste tomater, udkernet
3 spsk. Mørk sirup
1 dl olivenolie
1 dl pinjekerner
1 spsk. Balsamisk eddike, salt + peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca 12 stk
Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk rapsolie
350 g hvedemel
200 g grahamsmel
1 stk. æg til pensling
Fyld:
En rest kødsauce fra dagen før
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
Marinade:
2,5 dl yoghurt naturel
1,25 dl kokosmælk
½ dl friske, hakkede koriander
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. Fintrevet limeskal
1 spsk. Limesaft
1 spsk. Karry (bombay)
peber
1 kg kyllingestykker (med eller uden skind)
2,5 dl yoghurt naturel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 50 kr.
til 4
1,5 kg små nemme el. nye kartofler med fin skræl
1 bundt forårsløg
200 g smuttede grofthakkede mandler
Olie/eddikedressing:
salt og peber
½ dl god olivenolie
½ dl god hvidvinseddike eller æblecidereddike
1 tsk dijonsennep
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 40 stk
500 gr. kransekagemasse
250 gr. St. melis
3-4 stk æggehvider
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 pers
4 kyllingebrystfileter uden skind
1 æg
lidt salt og peber
ca. 200 g cornflakes.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 pers.
4 kyllingebryster uden skind og ben
et bundt grønne asparges - ca. 500 g.
1-2 dl fløde (9%)
et stort løg
½ l. hønseboillon
½ tsk sukker.
maizena jævning--eller anden jævning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6-8 stk.
Dej:
125 g blødt smør
225 g sukker
2 store æg
1 tsk. vanillepulver
275 g mel
1 tsk. bagepulver
150 g M&M's mini chokoladepastiller
Fyld:
100 g hakket mælkechokolade
75 g smeltet smør
50 g M&M's mini chokoladepastiller
70 g mel, sigtet
75 g brun farin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca. 25 stk
mini Blinis:
120 g hvedemel
1 knsp bagepulver
2 let sammenpiskede æg
1,2 dl mælk
1 spsk. Creme fraice 18 eller 38%
Fyld:
50 g stenbider rogn
2 dl creme fraice 38%
salt og peber
citronsaft
ruccula salat til pynt
smagsneutral olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca. 10 stk.
Ingredienser i dejen:
150 g margarine
150 g sukker
3 æg
2 spsk. kakao
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. mælk
Ingredienser i cremen:
200 g flødeost rørt med
2 spsk. citronsaft og
2 spsk. vanillesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: billig
til 1 pers.
Denne opskrift på ostekarbonader er jeg blevet helt vild med! Så er man vegetar eller har man kødløs dag, så er denne her perfekt!!! SKAL prøves, og alle kan finde udad det...
1 æg
75 g. reven mager ost
25 g. revet løg
100. gram kogte kartofler
30 gr. brød - ristes til rasp
Salt /pepper
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Kager:
100 g margarine
2 dl vand
125 g mel
et nip salt
3 store æg
1 knsp bagepulver
Fyld:
2 breve koldrørt kagecreme-pulver med vaniljesmag
5 dl mælk
5 dl fløde
lidt fintrevet skal af en usprøjtet citron .
Desuden : Kakaoglasur og /eller flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 50kr.
til 6 store stk.
Dej:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
2 tsk. Vanillesukker
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
revet skal af en øko citron
2 tsk. bagepulver
125 g mel
Frosting:
180 g flormelis
75 g blødt smør
lidt gul frugtfarve
et par dråber af citronsaften
Pynt:
Sukkerøjne købt i Kvickly el. Føtex eller hjemmelavet af Marcipan
1 spsk. marcipan og et par dråber gul og rød frugt farve til at lave næb af.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Bund:
150 g hvedemel
50 g flormelis
50 g smør
lidt vanilje
Fyld:
500 g chololadekage eller sandkage eller halvt af hvert
100 g blendede nødder eller mandler
200 g syltetøj (solbær eller hindbær)
150 g smeltet mørk chokolade
100 g flormelis
2 spsk kakao
evt. ½ dl rom eller portvin
Overtræk:
150 g flormelis
2 spsk kakao
lidt kogende vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 12 pers.
Dej:
125 g smeltet smør eller margarine
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1/2 l kærnemælk
Glasur:
50 g smeltet smør eller margarine
250 g flormelis
2 tsk. vanilie
1 spk. kakao
4 spk. varm kaffe
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
½ l lunkent vand
50 g gær
1 g safran
2 spsk. Vanillesukker
200 g smeltet smør
175 g sukker
1 tsk. Salt
ca. 1,1 kg hvedemel
Rosiner til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
1 pakke tofu
marinade:
1½ spsk. Acaciehonning
1 spsk. Hvid balsamisk eddike
½ tsk. Stødt ingefær eller lidt friskrevet
skallen af 1 lime eller lidt revet citronskal
saft af 1 lime eller ½ citron
salt og peber
2-3 auberginer (squash kan bruges)
evt lidt friske krydderurter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca. 25-30 stk
1 l. vand
250 g polenta mel (groft majsmel)
ca. 1 dl grofthakkede krydderurter – efter smag. Her er brugt timian, hvidløg og persille.
1 spsk. Olivenolie.
Et stykke gorgonzola ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
4 tykke porrer
75 g valnødder
3 spsk kapers (eller Ramsløg frøkapsler syltet)
4 spsk rasp
2 æggeblommer
4-5 spsk piskefløde
Sauce:
3 spsk olivenolie/god raps olie
300 g kantareller (evt. Karl Johan eller champignon)
2 dl halvtør hvidvin
50 g smør
løvstikke eller anden krydderurt
store kapers med stilk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til ca. 24 stk
4 dl vand
200 g margarine
lidt salt
200 g mel
8 æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 30 stk.
250 g hvedemel
1 tsk. sukker
1/4 tsk. salt
4 dl lunkent mælk
3 stk. æg
25 g gær
fedtstof
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6 personer
4 små æg eller 3 store æg
200 g. sukker (eventuelt brunfarin)
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. kanel
200 g. mel
2 tsk. bagepulver
3-4 æbler i tern (uden kernehus selvfølgelig)
2 spk. perlesukker blandet med 1/2 tsk. ingefær (eller 1 tsk. kanel)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 12-16 stk
12-16 stk.
75 g gær
3½ dl. Mælk
75 g margarine
2 tsk. Sukker
¾ tsk. Salt.
Ca. 600 g mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 portioner
500 gram hakket oksekød
1 løg
250 gram champignon
1 rød peberfrugt
1/4 L creme fraiche
1 tsk oregano
1 tsk paprika
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 2 tærter
250 g hvedemel
200 g smør
1 æg
1 spsk flormelis
FYLD:
6 æggeblommer
1/4 liter piskefløde
4 dl kvark
1/2 citron, den revne skal
1/2 dl sukker
1 spsk maizena
evt. frugt eller frugtmos
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 8 personer
150 g mandler
175 g sukker
100 g mel
50 g kartoffelmel
½ tsk bagepulver
4 æg
Fyld og drys:
400 g faste modne abrikoser
1 - 2 spsk sukker
Tilbehør:
flødeskum eller vaniljeis.
Du kan bruge andre frugter : ferskner , blommer , friske figner til kagen.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
125 g margarine
150 g farin ( 2½ dl )
2 æg
1 ds . abrikoser ( 425 )
250 g mel ( 4 dl )
1 tsk kanel
1/4 tsk nelliker
1 tsk bagepulver
Glasur :
100 g flormelis ( 2 dl )
1 tsk citronsaft
ca. 1 spsk abrikoslage
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 prs.
4 stk. berberi andebryst
150 g brune svampe
2 spsk. dijonnaise
1 tsk. dijonsennep
8 skiver parmaskinke
salt & peber
(Du kan også bruge dijonsennep alene, men så skal du skære ned på mængden)
Sauce:
1 liter andefond
ca. 3 spsk. god sojasauce
lidt kartoffelmel rørt ud i vand
Fløde, hvis du synes
Kulør, hvis du bruger fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
4 æg
200 g sukker
150 g smeltet smør
3 spsk friskhakket rosmarin
200 g mel
1 tsk bagepulver
reven skal og saft af en usprøjtet appelsin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
125 g. smør el. margarine
200 g. sukker
1 æg
250 g. hvedemel
1/2 tsk. tvekulsurt natron
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødte nelliker
godt 1 dl kærnemælk
50 g. rosiner el. korender
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6 personer
Kødlag:
1 kg hakket
lamme- eller
flæskekød
salt, peber
hønsebouillon
Æblelag:
2-3 store løg
3-4 madæbler
200 g grønne vindruer
smør
2 spsk. karry
3-4 spsk. mangochutney
50-100 g mandler
(gem lidt til pynt)
3 spsk. citronsaft
Låg:
6 skiver franskbrød
3 dl fløde
3 æg
salt, peber
lidt hakkede mandler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
2 butterdejsplade i hel gastrononom, 400 g. smør, 400 g. valnødder, 400 g. brun farin, 2 til 3 spsk. kardemomme (kan erstattes med rosin eller dadler), 1 æg, 1 dl. vand, 1 dl. sirup, 3 spsk. pistacienødder.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 prs.
1½ pk. bacon i skiver
2 svinemørbrader
1 dl olivenolie
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 personer
1 kg. æbler f.eks. James Grieves eller Filippa
1 tsk. kanel
150 g. sukker(efter smag
Dej:
250 g. koldt smør
125 g. havregryn
125 g. mel
125 g. sukker
1 dl. krydderurteblade f.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vanillegræs
1 knsp. fint salt
På toppen:
evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
1,125 kg. svinelever
0,565 kg. spæk
1 - 1½ tsk. peber
½ tsk. allehånde
8 tsk. salt
Afbagning:
190 gr. margarine
300 gr. mel
1 1/8 liter mælk
1 stort løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6-7 stk.
25 g gær
2 dl vand
½ dl olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æg
mel (du bestemmer selv hvor meget)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 25 stk
150 g smør
300 g Brun Farin
2 æg
3 dl (180 g) hvedemel
1/2 tsk bagepulver
2 dl hakkede, smuttede mandler
2 tsk Vaniljesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 2 personer
300 g rødbeder
70 g bulgur
40 g feta
½ bdt persille
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk olie
1 tsk revet citronskal
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk timian
Salt & Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: ca. 70 kr. (15.04.01)
til 4 pers.
1 kylling
Oliven olie
300 g cheddar ost
Salt, peber
2 Chilier
Dåse majs
1 pose. Tortilla chips
1 pk. Mexicanske pandekager
½ l CremeFraiche
4 tomater
1 dl. vand
Salat:
½ iceberg salat
½ agurk
4 tomater
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6 portioner
200g Digestive Kiks
50g Valnødder
50g Pomerans
125g Smeltet smør
Fyld
2 Æbler skåret i tern
400g Philadelphiaost
1 1/2 dl Sukker
1 spsk Hvedemel
2 tsk Kanel, stødt
1 tsk Ingefær, stødt
1/2 tsk Allehånde st.
2 Æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 120 kr.
til 8
Chili Con Carne:
500g hakket Oksekød
3 store løg (hakkede)
1½ ds. Hakket tomat (m. chili)
2 ds. Røde Kidneybønner
1 ds. tomatpuré (lille)
1 stk. Oksekøds bouillion terning
3-4 tsk. Spidskommen
4 stk. Piri Piri (Tørret chili)
1 spsk. Oregano
2 tsk. Timian
evt. ½ flaske Limfjords porter
Hot Dogs:
8 pølser
8 Hot dog brød
Toppings:
Cheddar
Rå løg
Hakket Jalapenos
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 1 bradepande
2 Æg.
200 g. Sukker.
100 g. Margarine.
200 g. Mel.
2 spsk Vanilie.
2 spsk. mandelessens.
2 tsk. bagepulver.
50 g. kakao.
3 eller flere bananer.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
200 g mørke chokoladeknapper
2½ dl rosiner
2-3 dl kokosmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 personer
100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
100 g pebermyntechokolade
1½ dl piskefløde
2 pasteuriserede hele æg (ca. 1 dl)
2 spsk sukker
3 kiwifrugter
1 spsk sukker
1 spsk hakkede friske pebermynteblade
Pynt
pebermyntechokolade
friske pebermynteblade
Tilbehør
1 dl piskefløde pisket til flødeskum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6 personer
Mørdej:
150 g hvedemel
75 g stuetempereret smør
50 g florsukker
½ sammenpisket æg
Chokoladeflan:
60 g god mørk chokolade (ca. 55% kakao)
25 g smør
25 g sukker
1 æg (str. stor)
Ribssylt:
150 g afpillede ribs
50 g sukker
1 spsk vand
½ vaniljestang (korn)
1 blad husblas
Rysteribs:
6 superflotte klaser ribs
1 dl vand
50 g sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 16 stk
Ingredienser
Sukkerbrødskage, grundopskrift
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Flor med chokolade- eller jordbærsmag
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Trøffel:
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
2 dl Flor med chokoladesmag
Fyld:
Lemon curd
Pynt:
glasur
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 8 personer
Dej
125 g hvedemel (ca. 2 ¼ dl)
1 spsk sukker
75 g koldt smør
½ spsk vand
Citroncreme
5 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk majsstivelse , fx maizena
3 æg (str. mellem)
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
100 g blødt smør i mindre stykker
Pynt
friske citronmelisseblade
Tilbehør
¼ liter piskefløde - pisket til flødeskum eller ½ liter vaniljeflødeis
Forbagning: Ca. 12 min. ved 200°.
Bagning: Ca. 10 min. ved 225°.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
3 modne pærer, fx. Doyenne de Comice, (ca. 500 g) eller 1 ds. drænede, syltede pærer
3 æg
100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
3 dl letmælk
65 g sukker (ca. 3/4 dl)
Korn fra ½ stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
5 g smør og lidt mel til formen
20 hakkede, smuttede mandler
1 spsk flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
1 kg kartofler
3-4 porrer
1 laurbærblad
1 spsk. Hvid peber
2½ dl hønsebouillon
150 g smør
2½ dl fløde
100 g smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Ca. 400 g stenfri dadler
2 ½ dl vand
85 g melis (1 dl)
175 g margarine
2 æg
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
180 g hvedemel (3 dl)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 prs.
2 svinemørbrader
60 g danablu, egen favorit Sct. Clemens
4 spsk. kvark/fromage frais
½ liter fløde (9-18 %)
500 g champignon
75 g margarine
4 spsk. mel
et par dråber kulør
salt og peber fra kværne
1-2 durumflûtes eller kogte kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 personer
200 g. lys farin
1½ dl. majs eller vindruekerneolie
2 æg
150 g. hvedemel
100 g. fuldkornshvedemel
150 groftreven gulerod
100 g. lyse rosiner
25 g. hakkede valnøddekerner
150 g. henkogte ananasterninger
Fyld:
225 g. flødeost naturel
2 tsk. vanillesukker
50 g. lys farin
1 dl. creme fraiche
Pynt:
Valnøddekerner
Appelsinskiver
Evt. mynteblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: ca. 50 KR.
Kagen: 6tsk. Bagepulver, 500g. Hvedemel, 2tsk. Vanilliesukker, 100g. Bagemagarine, 6 Æg, 4dl. Mælk og 250g. Sukker.
Drømmetoppen: 300g. Bagemagarine, 500g. Pudersukker, 1dl. Mælk og 250g. kokos.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 2 pers
Ingredienser:
400 g hakket okse
1 spsk. mel
1 løg
2 gulerødder
250 g hvidkål
olie
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4
4 æggeblommer
4 æggehvider
1 kop sukker
1 l sødmælk
10 blade husblas
forskellige frugter ca 200 g(udskåret)
15 - svisker
10 makroner
sherry