Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 16 stk
50 g smør
¼ liter sødmælk
35 g gær
1 æg
2 spsk honning
1½ tsk stødt ingefær
½ tsk groft salt
450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
75 g tørrede tranebær
Bagetid: Ca. 15 min. ved 200º.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
4 æg
350 g sukker
2 tsk vanillesukker
250 g smør
500 g hvedemel
4 tsk bagepulver
1 1/2 dl skummetmælk
1 1/2 dl drikkeklar kaffe
4 æbler
kanel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 6 personer
Tærtedej:
2 1/2 dl hvedemel
75 g smør eller margarine
1 æggeblomme
1/2 dl Lys Sirup
Fyld:
2 æggehvider
1 dl Flormelis
1 tsk Vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
1/2 l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter)
Citroncremefraiche:
250 dl cremefraiche 38%
3 spsk Flormelis
saft og reven skal af 1 citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 10 portioner
2 store æg
4 spsk. Sweet & Less
2 spsk. kakao
2 spsk. hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker med ægte vanilje
Mousse
1 blad husblas
100 g mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde
2 æg
3 spsk. Sweet & Less
1 tsk. Vaniljesukker med ægte vanilje
Pynt
frugt og/eller bær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 12 personer
125 g chokolade
100 g kærgården/smør
1 ¼ dl sukker
5 æg
1 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
¾ dl rasp
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 4 personer
Fars:
500 g hakket kalv og flæsk
2 finthakkede løg
1 æg
1 - 2 spsk havregryn
2 spsk hakkede solsikkekerner
2 - 3 spsk hakket persille
ca. 2 dl mælk
salt
hvidløgspeber
Fyld:
600-700 g blandede frosne grønsager (fx ærter og gulerødder)
Desuden :solsikkekerner efter smag
2 - 3 spsk smør eller olie
5 - 6 dl lys bouillon
Tilbehør:Kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 16 stk
50 g mandler/nødder , evt. en blanding
200 g tørrede figner (eller anden tørret frugt)
4 spsk rosiner (eller tørrede tranebær)
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sirup
1 tsk salt
1 spsk flydende fedtstof
250 g hvidt hvedemel , grahamsmel eller fuldkornshvedemel
250-300 g almindelig hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 4 personer
2 store courgetter (ca. 600 g)
400 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
1 spsk olie
1 løg i små tern (ca. 100 g)
1 porre i små tern (ca. 125 g)
1 stor, finthakket gulerod (ca. 100 g)
1 peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 fed finthakket hvidløg
1/2 finthakket, frisk chili
1 ds. hakkede, flåede tomater (400 g)
3 dl vand
2 tsk salt
1 tsk peber
Evt. 1/4 tsk chilisauce, fx tabasco
Tilbehør:
Flûtes
Grøn salat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
3 dl Gamle Carlsberg
3 1/2 dl vand
1 1/2 spsk salt
15 g gær
700 g hvedemel
300-350 g durum mel
1 dl olivenolie
hakket rosmarin
groft salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
1 stort løg
3 fed hvidløg
4 cm. frisk ingefær
300 g grønne linser ,gerne Puylinser
2 tsk karry
1 tsk stødt koriander
1 rød chilipeber
1 ds kokosmælk
2 dl vand
salt
olie til at stege i
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
broccolifyld:
1 broccoli (500 g )
½ tsk salt
2 spsk majsstivelse
salt, peber
Dej:
25 g gær
½ tsk salt
1 æg
250 g hvedemel
lidt sammenpisket æg til pensling
Kyllingefyld:
2 - 3 kyllingebrystfileter ( 500 g )
Tilbehør:
Grøn salat og evt. ristet rugbrød i bjælker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 4 personer
En kvart l. piskefløde
1 stort løg
1 dåse fl. Tomater m. væde
1 lille dåse ferskner m væde
200 g gode store rejer
1 kop klar bouillion
3 fed hvidløg
min. 2 spsk. Karry
salt og peber
icebergsalat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 1 kringle
50 g gær
1 æg
1 dl mælk
½ tsk salt
1 spsk sukker
300 g mel
100 g margarine
Fyld:
100 g margarine
100 g sukker
50 g marcipan
rosiner og sukat efter smag
Pynt:
Æg
Mandler
Sukker
evt. glasur
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 8 stk
25 g gær
1 dl lunken mælk
2 dl ymer
100 g kogte , mosede kartofler
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk oliven - eller rapsolie
ca. 500 g mel
æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 4 personer
500 g hakket oksekød
50 g smør
2 hvidløg, skåret i skiver
2 hakkede løg
2 tsk. knust korianderfrø
1 rød finthakket chili
½ spsk spidskommen
10 flåede og grofthakkede cherrytomater
2 dl kalvefond eller vand med terning
200 g kogte grønne linser
Salt og peber
Papajachutney
1 grønskrællet og udkernet papaja
1½ dl hvidvinseddike
½ spsk sennepsfrø
1 lille, tørret rød chili
Lidt fennikelfrø
1 spsk rosiner
100 g sukker
Tilbehør
Brød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 25 stk
50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld til Nøddeboller:
3/4 dl nøddekerner
1 æggehvide
2 spsk. Sukker
Fyld til Pistacieboller:
Odense Dessertmasse med pistaciesmag
Fyld til Boller deluxe:
200 g Odense Ren Rå
2 spsk. cognac
hasselnøddeflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 4 personer
Tænd ovnen. Gør grønsagerne klar. Lav farsbrød og bag det i ovnen med kartofler. Lav guacamole og salat. Bland yoghurtdressing.
Du skal bruge
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 stilke blegselleri
100 gram mild ost
500 gram oksekød
½ teske cayennepeber
2 æg
Salt
Peber
4 bagekartofler
1 citron
3 modne avocadoer
Tabasco
1 salathoved, for eksempel iceberg
4 gulerødder
Yoghurt dressing
2 deciliter yoghurt naturel
1 teske karry
¼ teske cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 6 personer
Tærtebund:
125 g hvedemel
40 g smør
1 dl kvark 5+
Fyld:
20 g soltørrede tomater i strimler
4-5 porrer i skiver
3 spsk hakket persille, gerne bredbladet
200 g torskefilet i tern
1 tsk karry
2 æg
1 dl letmælk
½ dl kvark 1+
Tilbehør:
Grøn salat og brød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
6-7 æggeblommer
2 hele æg
4 dl piskefløde
250 g dansk roquefort eller evt. anden "skarp" ost, brug evt. også reven faste oste
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 12 stk
20 g gær
3 dl lun grønsagsjuice
et nip salt
3 spsk finthakket skinke
3 finthakkede bløde soltørrede tomater
200 g fint durummel
ca. 300 g almindeligt hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min
til 12 stk
50 g gær
50 g flydende margarine
3 dl mælk
1/2 dl Rørsukker
1 tsk salt
2 dl rugmel
ca. 7 dl hvedemel
æg til pensling
2 spsk sesamfrø