Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: 100kr.
til 4
500 g. skært oksekød
1 ds. flåede tomater
½ l. grønsagsbouillon
2 store løg
½ knoldselleri
4 store gulerødder
3 store kartofler
1 bundt frisk persille
1 spsk. stærk paprika
salt & peber,
lidt smør til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
50 g. gær
6 dl. lunken vand
2 spsk. rapsolie
1 tsk. kryddersalt
1 tsk. rørsukker
2 spsk tørrede pulveriserede brændenældeblade
2 spsk. tørret sort tang
600 - 650 g. økologisk hvede eller speltmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8
450 gr. laks skået i små tern (andet fisk eller skalddyr kan også bruges)
1 dl. koldpresset olie
75 gram (rigtig) smør
½ dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
1/4 l. piskefløde
1 liter god fiskefond (evt. fra terning)
1 liter grøntsagsfond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. paprika
1 dåse hakket tomater
Hjemmerevet god ost
1 Fenikkeltop (tyndestrimler)
1 dl. Perlebyg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 2
1 flank steak, ca. 500 g.
1 lille løg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
2 spsk. rasp
Mel
2spsk. smør, smeltet
1/2 dl. tomatpure
Bouillonterning, okse
Salt
Peber
Timian
Oregano
Spidskommen
Laurbærblad
Vand
Mel/maizena
Marinade f. eks. Worcestershire sauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Rimelig
1 Svinekam. Laurbærblade. Groft salt. Kartofler.Rødkål. Små kartofler enten på glas eller alm. brune kartofler.Sukker . Smør. Mælk. Mel.Kulør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Rimelig
1 Svinekam. Laurbærblade. Groft salt. Burgerboller.Rødkål.
Agurksalat : 1/3 dl Eddike . 1/3 dl. Sukker . 1/3 dl. Vand. 2 Agurker. Rør det sammen til en lage. Skær agurkerne fint og vrid dem fra væde , drys med groft salt og læg dem i lagen et par timer.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Rimelig
Skinke. Stærk sennep. Farin..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 6
2 kg. vildt dyrekølle (fx. hos føtex 2 kg. ca. 200 kr.)
Rosmarin
3 løg
Smør
Salt/peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4
1 kg. kartofler i 0,5 cm. skiver
300-400 g. håndfanget kantarel, kun hatten eller Karl Johan
2 løg, skivet, og brudt i løse ringe
2 stilke bladselleri, finskåret
Mælkeprodukt-fløde, madlavningsfløde, sødmælk
Ost, cheddar, tex-mex, eller mozzarella
Kød som serveres til, frikadelle, bøf, kotelet ell. a.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Billig
til 16
25 g Gær. 4 dl. Lunken vand. 1 tsk. Salt. 300 g Speltmel. 150 g Durummel. 150 g Hvedemel.
Æg til pensling.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Billig
700 g Mel. 300 g Majsmel. 7dl. Vand. 1tsk.Salt. 1 tsk. Sukker. 1 pk. Gær.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 6 personer
2 svinemørbrad
2 pk. cocktailpølser eller 6 alm. pølser (skæres i tykke skiver)
1 stor peberfrugt
2 løg
1 kg. champignon
1-2 pk. bacon i tern
1 dåse hakkede tomater m. hvidløg
1 stort fed knust hvidløg
½-1 lille tsk. groft chili
1-2 spiseskeer paprika
salt og peber
½ L. fløde
Mel til jævning
Evt. 1 boullionterning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Billig
1 Nakkefilet. Salt & peber.Purløg, persille, dild, Smør og sennep..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Rimelig
1Oksegrydesteg 1 1/2 kg. Laurbærblade. 2-3 Løg. 2-3 Gulerødder. Salt & peber. Madlavningfløde. Kulør. Meljævning.Kartofler. Grøntsager efter smag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Dej:
10 g gær
2 dl lunken vand
150g durummel
150g hvedemel
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
Kødsovs:
250 gr. hakket oksekød 3-8%
½ rød chili
½ stort løg
1 dåse hakkede tomater
1 fede hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
1 store gulerødder
Salt & peber
Tomatsauce:
½ ds. flåede tomater
½ hakket løg
2 tsk. oregano
salt, peber og sukker efter smag
Revet ost, mængde efter smag men minimum 150 gr.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr. 60
til 6 portioner
Amo Grødris 150 g.
Mælk 1 liter
1 vanillestang
1/4 tsk. salt
½ l. piskefløde
Vanillesukker
Sukker
Citronsaft
150 gr. mandler
1 glas Kirsebærsovs
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 3-4
Dej:
120 g. mel
50 g. smør/margarine
¼ tsk. salt
½ dl. kærnemælk
Fyld:
2 løg
Hakket spinat (tages på slum)
1½ dl. mælk
2 æg
Revet ost
Salt og Peber
Revet muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Rimelig
Stroganofkød.Løg. Champingoner.Gulerødder.Gul & orange peber. 1 ds.Majs.1ds Hakket tomater. 1 ds. Konsentret tomatpure. Piskefløde. Pølser.Vand.Laurbærblade.Jævning.Salt & peber.
Kartofler. Smør. Salt.Kartoffelvand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 3
50 gram gær
9 dl lunkent vand
1 lille spiseskefuld salt
2 spiseskefulde honning
ca. 700 gram durum mel
ca. 800 gram hvede mel
ca. 1 dl god olivenolie
olivenolie til pensling
rosmarin eller sesamfrø til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Billig
1 Hvidkål. Sukker. Kulør. Salt. Magarine. 1 stk. Koge flæsk eller bacon.Lidt vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.ca. 40
til 8
Denne opskrift har intet med traditionel dansk brunkål at gøre.Men hvis du kan lide smagen af brunkål, vil du elske dette.
ca. 200 gram bacon
500 g. oksesmåkød
2 store løg
1 dåse hakkede tomater
1 dåse champigon
1 lille hvidkål
1 ssf tørret merian
salt- peber+ krydderier efter egen smag
(selv bruger jeg chili, ingefær, spidskommen og hvidløg)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4
4 kylinger (1800g), 3 store loeg,
250 g svampe, roedvin, kyllingefond, salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4-6 personer
En Coulottesteg
1 fed Hvidløg
Salt, peber og paprika
2 kg. kartofler
Olie
Basillikum eller provancekrydderi (kun til kartoflerne)
Tilbehør:
Knorrs krydret beanaisesovs
Grøntsager efter smag eller salat
Hvidløgsflutes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4-6 personer
2-2½ Kg. Nakkekam m. svær
2 gl. hvide kartofler
2½ kg kartofler
Mælk til sovs
Jævning til sovs
Kulør til sovs
evt. bullionterning til sovs
1 gl. rødkål
sukker (til de brune kartofler)
smør (til de brune kartofler)
salt peber
2 lauerbærblade
6 nelliker
evt. ½ løg
1 øl til affedtning af sværene
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
-Hel svinemørbrad
-To pakker skive-bacon
Pesto
-30 g. valnødder
-En pakke Kapia peber
-En chili
-Olie
-Citron
-Et stykke hvidløg
-et halvt Løg
-Chyennepeber
Fyld
-Champignoner
-Løg
-Hvidløg
-Feta
-Citron
-Persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: 100 kr.
til 8
2 personer:
4 bagekartofler
fyld:
ca en dl creme fraise
en pakke bacon tern eller skinke tern
et log
1/4 broccoli hoved
1 grøn peber
Salt og peber
evt pizza topping ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
1 mørbrad pastinak persilje rå reneclodeblommer asparskatofler fløde dion senep herpes de provence
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: ?
til 4
500 gram danske jordbær
1 dl grand marnier
2 appelsiner
2½ dl piskefløde
1 stang ægte vanilie
2½ spsk flormelis
8 chokoladestænger (de der tynde med orange smag)
8 citronmelisseblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 12
3 kg kartofler,halv liter floede,halv liter maelk, salt og peber,1 muskatnoed, 8 fed hvidloeg.
Gruvere ost.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 6 pers.
Køb en god flaske tør eller sød hvidvin
Oksemørbrad mellem 1,2 0g 2,2 kg.
Hvidløg
Provance kryderi
Salt
Peber
kul
og tændvæske
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Billig
til 1 stort
100 G Gær. 1 dl Lunt vand. 5 dl.Græsk youghurt. ca. 1 dl Olivenolie. 1 tsk. Salt. 1-2 tsk tørret oregano. 1-2 Fed hvidløg. ca. 1kg Mel. 1-2 spsk. Hakket persille. 3 spsk Smuldret feta. En håndfuld hakket oliven . Olie til pensling lidt oregano til drys..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8
1 stk Hamburgryg
150 gram ærter
6 tomater
500 g champingion
6 æggehvider
1/2 liter madlavningsfløde
50 g mayonaise
rasp
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4
Ca. 1 kg. svinekam uden svær og ben.
800 g. kartofler.
1 løg.
1½ dl. grøntsagsbouillon.
1 bundt persille.
2 fed hvidløg.
1 tsk. revet citronskal.
Salt og peber.
TILBEHØR:
2½ dl. syrnet fløde 9 % (Creme fraiche).
1 fed hvidløg.
½ tsk. karry.
100 g. fine frosne, oprøede ærter.
Salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
25 gram gær
1-2 revne kartofler(mellemstore)rå
2 dl. lunkent vand
1 dl. mælk, A38 eller andet, kan erstattes med vand
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 g. grahamsmel/rugmel eller anden grov-mel
350-400 g. hvedemel
1 spsk. sovsekulør (hvis man ønsker et mørkt brød)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4 potioner
4 Stykker kylling
4 Bagekartofler
2 Tomater i både
1 Løg
2 dl hønse boulion
2tsk salt
2 tsk paprika
2 tsk Peber
1/2 tsk Cilli
2-3 fed Hvidløg
! dåse hakket Tomater
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
INGREDIENSER
1 kylling (revet)
1 rødløg (finthakket)
2 ps salat (revet)
1 bæger fetatern
2 dl sorte oliven eller grønne oliven
bacon (stegt og knust i stykker)
DRESSING
1 dl sukker
1 dl balsamico
1 bæger creme fraiche
1 1⁄2 spsk mayonnaise
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8
1 lille kylling
1½ l. vand
2 gullerod
½ selleri
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 chili u/kerner
1 tsk salt
3 spsk chilisauce
½ spsk soyasauce
½ tsk sukker
½ tsk lime saft
200 g. frisk spinat
1 dåse bambusskud
½ spsk hvidvinsedike
1 dåse bønnespirer
1 groft madbrød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til ca. 80 stk.
150 g Sukker
3 æggehvider (pasteuriserede)
1 tsk eddike
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: 408kr.
til 4
Tomatsauce
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
3 hakkede zittauerløg (ca. 200 g)
1 tsk revet muskatnød
1 tsk sukker
2 tsk groft salt
3 små torskefileter uden skind (ca. 400 g)
½ liter mornaysauce 14%
12 forkogte lasagneplader (ca. 225 g)
4 spsk rasp
Tilbehør
300 g salat af fx romaine- og feldsalat - drysset med salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 2/15
335 g. durum mel
650 g. hvedemel (italiensk hvedemel type 00)
1 pk gær
2 æg
1 spsk sukker (evt honning)
1 ps. sesamfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
20 store tomater
8 fed hvidløg
2 løg
Groft chili
Salt
Peber
Basillikum
Olivenolie
3/4-1 l vand
2 Grøntsagsboulionterninger
½ l fløde (madlavning)
1 stavblender
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8-10
Kødboller:
½ kg hakket lam eller ged evt. halvt af hver
1 /4 kg chorizo, træk skindet af, fin del chorizo
1 ½ dl. majsmel
1 dl. fløde (eller mælk)
1 stort æg, let pisket
1 / 2 løg hakket
2 store fed hvidløg, hakket
1 tsk salt
1 tsk tørret oregano, knust
1 / 2 tsk stødt spidskommen
Friskkværnet sort peber
2 pasilla chile
2 piquin chile
Suppe:
1 L. bouillon af lam & ged eller oksekød eller kylling , (eller en kombination) færdig lavet suppe kan bruges samt terninger.
2 guajillo chile
2 Ancho chile
2 cascabel chile
3 arbol chile
5 plum tomater eller, 1 dåse knuste tomater, 1 dåse tomat puré 70 g.
1 dåse hakkede mild grøn chili, med væske
1 hakkede løg
2 tsk tørret oregano, knust
1 / 2 tsk. stødt spidskommen
1 -2 tsk flydende chili sauce, eller mere for HOT smag
1 dl. langkornet hvid ris
2 dl. frosne majs kerner
1 bundt hakket frisk koriander (Cilantro/koriander) blade
Salt og peber
For Pynt: frisk koriander kviste, knuste tortilla chips revet cotija ost (mexicansk) ost eller riccotta.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 16
Til bunden:
100gr smør
150gr mel
50gr flormelis
½ æggeblomme
Til fyldet:
100gr marcipan
4 makroner
en stor spiskefuld smør
Pynt:
10 gr stærk mørk chokolade (gerne 70%)
Store brombær ( ca. 20stk) (eller andet frisk frugt/bær)
Mandler
En kvart liter fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: 90kr.
til 4 personer
500g. hakket oksekød 3-8%
1 rød chili
1 stort løg
1-2 kartoner flåede eller hakkede tomater
2 fede hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
1 okseboullion
3 store gulerødder
Salt & peber
Eventuelt en smule madlavningsfløde.
Spaghetti:
400g grov eller alm. spaghetti.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4
ca 900 g okseklump
½ dl Smør
½ dl olivenolie
Salt
Peber
3 porrer
300 g skrællede gulerødder
2 løg
ca 50 g blåskimmelost
½ liter vand
½ liter piskefløde
Maizena (måske)
Ris, kartofler og/eller godt brød.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
50 gram gær
4 dl. lunken vand
½ tsk salt
2 spsk olie
600 gram mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 2 couverter
1 stk porterhouse steak 600g 2 couverter
(andet oksekød kan bruges f.eks. inderlår, yderlår, bov ect bruges, tiden kan blive lidt længer så)
½ - 1 flaske porter
80 - 100g Solbær
1 dl. Soya
Timian
ca.10 stk. Enebær
sorte peberkorn
4 fed hvidløg
1 - 2 dl fond/boulion
2 løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 10-15
50 g tørgær
5 dl lunken vand
400 g rugmel
Evt 150-300 g kerner
2 spsk perfect fit
2 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 5
"kødsovs"
700 g hakket oksekød
2 store løg
1/4 selleri
4 store gulerødder
100 stærk pølse (eks. peperoni)
4 dl vand
1 ds hakket tomat m. basilikum (evt. med chili)
lidt tomatpure
basilikum
timian
salt og peber
ostesovs:
50 g margerine
3 spiseske mel
mælk
reven ost
reven muskatnød
salt og peber
Pastaskruer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
1.5-2.0 kg kartofler
2 løg
600 g oksekød
1 stor svinemørbrad, eller 6-8 fadkoteletter
1 ds hakkede tomater
1 ds hele flåede cherry tomater
100-150 g reven ost
1½ dl fløde
Salt, peber, cayenne, hvidløgspulver, oregano, lidt karry
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4-6 personer
2/3 dl persille
2 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
1 stort hk løg
1 gulerod i tern
1 stilk selleri i skiver
500 g hk oksekød
5 dl oksebouillon
3,75 dl rødvin
1 tsk sukker
2 dåser hk tomater
revet parmesanost
salt/peber
500 g spaghetti
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 4
" Svinemørbrad Tornedo Italiene m/ råstegte kartofler."
800 g. afpudset svinemørbrad
2 dås.hak. tomater
1 spsk. tørret oregano.
4 fed hvidløg finthakket.
olivenolie / salt / peber.
400 g. brokoli
1 hel frisk ingefær hakket
500 g. Østershatte
2 friske fenikkel.
8 skiver bacon
500 g. store kartofler.
2 kviste rosmarin
10 fed hvidløg
2 løg / 1 kvist timian / 2 teske merian / 2 teske provancekryderi / 2teske paprika / 1 teske peber.
1 dl. oliven olie
1 dl. tomatpure
soya sauce.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.150
til 4prs
Kylling på ca 1800g
5 stk Ckarlotte løg
200g gullerød
4 fede hvideløg
Raps olie
3 hønsbouillontern
300g basmatik ris
2 stk chilli
5 stk saftige citroner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 2 pers.
250 gr. græsk yogurt (10%)
4 blade husblas
2 knivspids vanillekorn
ca. 4 spsk. sukker