Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 12 prs.
2 ps. økologiske dadler
4 pk. bacon i skiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: middel
til 1 pers.
Endnu et forslag til sund frokost.
1-2 stk fisk af eget valg
1 skive rugbrød
200-300 gr. grøntsager (jeg havde tomat, agurk og pepperfrugt)
Grøn salat
Ca. 5 spsk. hytteost
1 tsk. sukkerfri ketshup
evt. et fed hvidløg
Persille
salt/pepper
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 10-12 stk.
150 g. mørk chokolade
1 dl. piskefløde
1 spsk. honning
1 tsk. romessens
25 g. smør
flerfarvet krymmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr.50
til 1-2 pers.
Pandekager:
60 g. hvedemel
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. bagepulver
2 spsk. revet parmasan ost
1 1/2 dl. mælk
1 æg
30 g. margarine til stegning
Fyld:
1 pk. bacon
1 løg
300 g. oksefars
salt/peber
1 dl. tomatketchup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
1 stk. flankesteak 600-800 gram
1. pose eller hjemmelavet mexicansk spicy mix
1 pose nachos
100 gram chedder ost
3 advokadoer
1 hvidløg
150 gram cherrytomater
1 løg
Olivien olie
Lidt bredbladet persille
salt/peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 80 kr.
til 10 pers.
700 g. Nachos
300 g. Cheddar ost
Guacamole:
2 avocado
2 fed hvidløg
2 dl. Fromage frais
1 spsk. Olie
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 120 kr.
til 4-5 pers.
1 kg friske jomfruhummerhaler
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. limesaft
1 dl. hvidvin
1 tsk. sukker
1 tsk. hvid, knust peber
1-2 friske røde chili
1 kop friske korianderblade
1 spsk. vindruekerneolie (eller anden vegetabilsk olie)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 1 pers.
1-2 stykker fisk ( jeg har valgt ørred)
2 hånfulde friske svampe.
1 citron
1 skive rugbrød
100. gr. gulerod.
salatblade
klippet purløg
salt/pepper
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 20 stk.
1 stk. aubergine, skåret i tynde skiver (skæres på tværs)
Groft rugmel
Olie til friturestegning
Salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 prs.
800 gr fiskefilet f.eks. kulmule, brosme, kuller, torsk, sej eller rødfisk
Urtecrumble:
1 fed hvidløg
50 gr blødt smør
En håndfuld hakket persille
2 skiver hvidt brød uden skorpe
Salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 personer
4 baguettes eller flutes.
1 ds. tomatpuré
Revet ost
Skinke i strimler
Oregano
Evt. Pepperoni
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
500 g spaghetti
0,8 dl olivenolie
3 fed hvidløg, knuste
50 g ansjosfileter, finthakket
1 tsk. frisk rød chilipeber, finthakket
3 spsk. persille, friskhakket
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
Carpaccio:
300 g. oksetykkam i papirtynde skiver
Fyld:50 g. syltede rødbeder
2 spsk. kapers
2 skalotteløg
2 spsk. gode pickles
friskrevet peberrod
maldonsalt
peber
2 spsk. olivenolie
4 æggeblommer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
200 g. mørk chokolade
4 æggeblommer (past.)
4 æggehvider (past.)
2 spsk. rom
2 dl. piskefløde
Pynt:
flødeskum og hindbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 30 kr.
til 4 pers.
1 liter vand,
50 g rosiner,
skal af 1 citron,
1½ spsk. marizena,
1 æg eller 2 æggeblommer,
ca. 5 spsk. sukker,
saft af 1-2 citroner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
1 pose trekantede, mexicanske tortillachips.
100 g revet ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 3 cou.
2 æbler.
2 julesalat, skåret i grove stykker.
1 rødløg, i meget tynde skiver.
Frisk mynte, plukket.
150 g gedefeta, smuldret.
2 spsk. fetalage.
2 spsk. eukalyptushonning.
Salt.
Peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
600 g. rent kiwikød i små stykker
4 dl. æblejuice
20 g. gul melatin
ca. 500 g. sukker
atamon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4
50g Friske jordbær
1 stk. Kiwi
12-15 stk. Druer
2 stk. Mandariner
1 stk. Banan
1 dl. Piskefløde
Mørk bagechokolade
evt. Vanillieskukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 6 pers.
3 friske ananas
3-6 spsk. orangelikør el. appelsinsaft
Fromage:
3 blade husblas
2 æggeblommer
2 spsk. florsukker
2 spsk. appelsinsaft
1 spsk. orangelikør
1/4 l. piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 30 kr.
til 4 personer
500 gr. små pillekartofler
50 gr. pinjekerner
1 mellemstort løg
1/4 bundt bredbladet persille (kun bladene og ikke stilken)
10 blade baby spinat
5 spsk. god olivenolie
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Grøntsags stænger
1 Agurk
5 Gulerød
Rød dip
2 dl ymer
3 spsk. ketchup
2 spsk. mayonnaise,
evt. paprika og chilipulver.
Grøn dip
Det skal du bruge:
2,5 dl ymer
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. finthakket dild
1 spsk. citronsaft
Salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr.25,-
2 modne avocados
1 løg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
2 stsk. chilipulver
1 tortillas skåret i 8 trekanter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Suppe:
600 g. gulerødder, 3 løg (300 g.)
1 fed hvidløg, 2 tsk. raps el. olivenolie
1/2 dl. ris, 1 1/4 dl. bouillon
saft af 1 appelsin, 1-1 1/2 tsk. salt
Persillepesto:
1 bdt. persille, 1 fed hvidløg, 25 g. valnødder
2 spsk. olivenolie, 1 knsp. salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 8-10 pers.
200 g. mayonnaise
1 dl. Cream fraiche.
2-3 tsk. sennep
salt
peber
1 revet løg
2 spsk. Hakket kapers
1 tsk. Estragon
1-2 spsk. Kørvel
1 spsk. Syltet hakket agurk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
4 hjortemedaljoner
250 g. brombær
1/2 dl. tør sherry
groft peber
4 skiver bacon
1 finthakket løg
3 dl. mørk bouillon
salt/peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 2-4 pers.
250 g. store black tigerrejer
1-2 tsk. gul karry
12 dl. grønsagsfond eller fiskefond
2-3 tørrede kafilimeblade
4 blue dragon tørrede hotte chilier
2-3 gulerødder, 75 g. babymajs
75 g. æpnudler, 100 g. sukkerærter
fishsauce, friske koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: billig.
til 4 personer
2 dl mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 æg
2 1/2 dl mælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
Fars:
1/2 kg. hakket kød fx. lige dele okse-,kalve.- og svinekød
45 g. rasp, salt, peber
1 revet løg
1-2 æg
3-4 dl. mælk, vand el. apollinaris
1 hvidkålshoved
2 tsk. salt pr. l. vand
Til stegning:
50 g. smør el. margarine
4 dl. vand eller bouillon, salt/peber, 1 dl. fløde
2 spsk. mel, 2 spsk. tomatpure
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 15
4 æggevider
1 dl sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til ca. 4 pers.
2 store modne avocadoer
1-1½ spsk. citronsaft
½ portion hjemmelavet salsa/tacosauce - se den opskrift
½ salatløg
2 spsk. creme frâiche 18%
6 skiver meget fintsnittede syltede jalapeños
friskkværnet havsalt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: Dyrt, men godt
til 2 pers.
Salat:
100 g feldsalat
250 g frisk mozzarella
8-10 store, grønne asparges
3 store, røde chilier
Marinade:
4 spsk. olivenolie
2 tsk. lys vin- eller æbleeddike
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr. 80
til 4 personer
Nudler ca. 1 pakke
400 gr. kylling i små tern
2 finthakkede fed hvidløg
1 frisk chili
1 stk. frisk ingefær
Olivenolie (efter behov)
Soya (efter behov)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 prs.
1 pakke frisk pasta ca. 200gr.
50 gr. bacon i tern.
150 gr. Kyliing i strimler.
2 tsk karrypasta (Kan købes i Føtex)
200 gr. Gorgonzola.
1 dl. mælk.
2. L vand.
2 fed hvidløg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 prs.
1 pakke frisk pasta ca. 200gr.
50 gr. bacon i tern.
150 gr. Kyliing i strimler.
2 tsk karrypasta (Kan købes i Føtex)
200 gr. Gorgonzola.
1 dl. mælk.
2. L vand.
2 fed hvidløg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr. 40
til 4 personer
500 gr. pasta
2 dåser tun
1 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
basilikum, gerne frisk
oregano
1 stk. frisk chili med kerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
2 pk. frisk båndpasta
200 g. røget laks
1 pose frossen helbladet spinat
1/4 l. piskefløde
1 hakket løg
1 fed hvidløg
salt/peber
revet muskatnød
1 bdt. frisk basilikum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 6 pers.
500 g konkyliepasta
200 g gronne bonner, skaaret i korte stykker
2 rode peberfrugter, i tynde skiver
2 foraarslog, snittede
425 g tun paa daase, i olie
0,6 dl eddike
1 spsk. citronsaft
1 fed hvidlog, knust
1 tsk. sukker
1 stor agurk, i tynde skiver
6 aeg, haardkogte og skaaret i kvarte
4 tomater, skaaret i baade
80 g sorte oliven
2 spsk. basilikum, friskhakket
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
500 g penne (pasta)
100 g smør
200 g rucola, grofthakket
3 tomater, finthakkede
45 g pecorino ost
friskrevet parmesan til servering.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr.15
til 4 pers.
3/4 kg. kartofler
1 hakket løg
salt/peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
4 tykke svinekoteletter
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
25 g. smør1/4 l. piskefløde
1 fed hvidløg knust
1 1/2 spsk. lys fransk sennep
2-3 spsk. friskhakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
500 g spaghetti
2,5 dl fløde
1,85 dl hønsebouillon
1 spsk. fintrevet citronskal
2 spsk. frisk persille, hakket
2 spsk. frisk purløg, hakket
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 12
1 tsk. vanillesukker
100 gr. chokolade
3 tsk. bagepulver
250 gr. hvedemel
150 gr. sukker
8 spsk. olie
1,5 dl. kærnemælk
1 æg
12 papirforme
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 100 kr.
til 4 pers.
300 g svesker,
2 dl vand,
1 dl sukker,
1 lille stykke kanel,
3 spsk. cognac,
30 g snittede mandler,
1½ dl piskefløde,
2 tsk. flor melis,
lidt vanilie korn
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
500 g. cherrytomater
6 soltørrede tomater
1/2 agurk
1 ds. artiskokhjerter i vand, 240 g.
Dressing:
4 ansjosfileter(kan udelades)
1 tsk olie
1/2 citron
Gremolta:
1 lille bundt persille
1 fed hvidløg
1 citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 personer
2 ds tunfisk naturel
1 mellemstort løg
Saft af ca. 1 citron
2½ dl creme fraiche 18%
4 bl. husblas
1½ dl piskefløde
Salt
Peber
1 glas lyserød kaviar (100 g) - hold lidt tilbage til pynt
Pynt:
Tomater
Lidt kaviar
Mynte eller citronmelisse
Dressing:
2½ dl cremefraiche
Citronsaft
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Aubergine
yoghurt
Hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 3-4 pers.
250 g. hakkede svampe
2-3 hakkede løg
2-3 gulerødder i terninger
4-5 kartofler i terninger
1-2 æbler i terninger
2-3 spsk. olie, salt, hvid peber
hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 3-4 pers.
250 g. ægnudler
3 kyllingefilter
300 g. rejer
1 grøn, rød og gul peberfrugt
2 æg
2 tsk. farin
4 spsk. soja
4 spsk. olie
salt/peber