Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 pers
1 aubergine
1 squash
1 rød peberfrugt
50 g soltørrede tomater (semi-dried)
2 spsk. Pinjekerner
1 spsk. Balsamisk eddike
1 spsk. Honning (gerne akaciehonning)
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 25-30 stk
400 g chokolade
400 g smør
320 g mel
320 g flormelis
5 g bagepulver
10 æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
Du skal bruge følgende til opskrift på Chokolademousse med appelsin.
100 gram mørk chokolade (gerne højt cacoa indhold)
3 æggeblommer
1 til 2 spiseskef. sukker
½ til 1 teske reven appelsinskal
2 æggehvider
halvanden dl piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6-8 pers
300 g couscous (grov)
6 dl kogende vand
1 spsk olie – gerne olivenolie
1 spsk. Tørret rosmarin
¼ tsk. Salt
1 squash
2 tomater
bredbladet persille til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: kr.50
til 4 pers.
Bøf:
600 g. oksefars
salt/peber
Fyld:
250 g. champignon
1 stort løg
Kartoffelmos:
500 g. kartofler
lidt margarine el. olie
lidt mælk
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 3-4
50 g bacon
1 løg
350 g hakket oksekød
1 ds flåede tomater
1 ds baked beans
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
½ tsk timian
salt, peber, paprika og sød chili (efter smag)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: billig
til 1 pers.
En af mine absolutte favoritter!!! Det smager tæske godt og er virkelig hurtigt og nemt at lave!!
170 g kyllingefilet
et glas champignon (ca. 170 g)
50 g løg
5 g olie til stegning
125 g ananas + 2 spiseskefulde saft (i egen saft på dåse)
salt og peber
karry
62,5 g græsk yoghurt 10%
100 g fintrevet gulerod
75 g kogte ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 30 stk.
125g smør
2 æg
2 dl sukker
1 spsk. vanillesukker
60g hakkede hasselnødder
120g hakket chokolade(mørk)
3/4 dl. mel
4 dl. kokos
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4-6 port.
1½ l. grundsuppe --(eller vand og terninger)
en buket broccoli (500 g.)
250 g. champignon.
2 peberfrugter (røde)
2-3 fed hvidløg
½-1 tsk. oregano (tørret)
lidt madolie.
100g. speltfuldkorns båndpasta (eller anden pasta)
evt. salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til ca. 30 stk
1 spsk. pulverkaffe
125 g. flormelis
250 g. blød nougat
1 æggeblomme
1 tsk. rom
3 tsk vanillesukker
25 g. kakaopulver
3 spsk. fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6 pers
¼ rødkålshoved
2 stængler blegselleri
2 appelsiner
1 klase vindruer
2 æbler
40 g valnødder el. 100 g friske figner
Marinade:
Saften af 1 appelsin
1 spsk. Honning
1 spsk. Lys eddike – eks æblecidereddike
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 2
Ca. 400 g. sphagetti
200-300 lufttørret skinke
1 dl. broccoli små buketter
1 dl. porre/forårsløg tyndt snittet
200 g. spinat frisk
2 spsk basilikum
2 spsk persille
3-4 hvidløg
250 g. flødeost naturel
smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 1 kage
6 æg, delte
250 g sukker
180 g mel, sigtet
1½ tsk. Bagepulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 10 stk
10 skiver lyst flutes
10 skiver god chorizo pølse (spansk spegepølse)
smør til ristning
10 blade basilikum, bredbladet persille eller lign.
10 store tern feta ost
½ dl blå birkes
10 oliven efter smag
10 tandstikkere
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
80 g smør
100 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Fyld:
1½-2 dl abrikosmos eller abrikosmarmelade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6 personer
5 dl hvedemel
4 spsk sukker
4 tsk bagepulver
6 spsk olie
2½ dl kærnemælk
2 dl mælk
2 æg
smør til stegning
4 bananer i skiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
2 Mørbrad 1 cm
4 Porre i tynde skiver
4 Bananer i skiver
½ liter piskefløde pisket til skum
3-4 tsk. karry
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Dej:
1 1/2 dl. hvedemel
2 dl. grahamsmel
50 g. hasselnødder
lidt groft salt
100 g. smør
3/4 dl. koldt vand
1/2 æg (til pensling)
Fyld:
250 g. broccoli
1 løg
2 spsk. olivenolie
2 dl. creme fraiche (evt. ymer)
3 æg
1 tsk. salt
hvid peber
75 g. reven mozzarella eller anden mild ost.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: 100 kr.
til 2-3
4 dl Bulgur,
7 dl grønsagsbouillon,
1 bdt. grønne asparges,
250 g cherrytomater,
25 g pinjekerner,
½-1 rødløg,
200 g fin småbladet spinat,
Dressing:
2 spsk. oliven olie,
saften af ½ citron,
½ knust hvidløg,
salt & peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til ½ liter pure
500 gram frosne bær (brug fantasien)
1 stang vanilie
200 g. sukker
1 dl. vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 pers
ca. 400 g haricot verts (frosne grønne bønner)
2 pk bacon i skiver.
evt. timian eller salviekviste.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til ca. 20 stk.
250 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 g sukker
3 æg
1 vanillestang
125 g hakkede mandler
50 gr syltet appelsinskal (kan undlades)
Revet skal af en usprøjtet appelsin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 pers
½ kg tørrede penne (eller anden pasta)
10 skiver lufttørret skinke
olivenolie
5 æggeblommer
1 dl piskefløde
125 g frisk revet parmesanost
salt, og friskkværnet peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6 personer
500 g rigtig god skarp reven cheddar ost
100g smør (blødt)
200g mel
1 tsk salt
1 glas syltede jalapenos (hakkede)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 50 stk.
125 g smør
100 g sukker
50 g farin
1 æg
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g hakkede nødder
100 g revent chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Corn bread (amerikansk majsbrød)
2½ dl mel
½ dl sukker
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
2½ dl groft majsmel
2 æg
2½ dl mælk
50 g margarine
Sigt de tørre ingredienser. Smelt og afkøl margarinen. Bland margarine, mælk og æg. Tilsæt forsigtigt de tørre ingredienser og rør hurtigt med en gaffel.
Hæld det hele i et passende fad og bag i 20-25 min ved 220 grader.
Skæres i firkanter på 4x4 cm. Spises som tilbehør til de fleste hovedretter.
Corn bread (amerikansk majsbrød)
2½ dl mel
½ dl sukker
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
2½ dl groft majsmel
2 æg
2½ dl mælk
50 g margarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 8 stk
2 1/2 dl sigtet hvedemel
1 3/4 dl gult majsmel
2 spsk Rørsukker
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
2 spsk margarine
1 stort sammenpisket æg
1 3/4 dl sødmælk
8 grillpølser
8 grillspyd af træ
madolie til fritering
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 personer
200g strærk pølse
1 finthakket løg
1 fed hvidløg (presset)
½ pore (kun det hvide) skåret i strimler
200g cous cous
1 spsk karry
4 kviste timian
saft fra ½ citron
1 lille finthakket chili
150g sorte oliven
4 tomater (i store både)
2 fed hvidløg (presset)
2 spsk olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
¾ - 1 kg skært oksekød (filet eller velhængt inderlår)
salt og peber
smør/margarine til stegning
2 – 3 løg
1 dl. bouillon eller vand
½ dl. fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 pers
100 g bacon i tern
2 løg
200 g ærter
30 g smør
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6
6 stk. rødtunger
6 tomater
Hvidløg i skiver.
Beurre Blanc.("Beurre Blanc" er fransk og betyder hvid smør.)
Beurre Blanc:
3 dl. hvidvin.
1 finthakket skalotteløg.
Koges ned til det halve = den essens som er omtalt i opskriften.
250 gr. usaltet smør i tern. Salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: 70 kr.
til 4
400 g spagetti,
300 g hakket kalkunkød,
100 g championer,
1-2 fed hvidløg,
3 dl skummemælk,
2 spsk marizena,
2 peberfrugter,
50 g parmesan ost,
50 g mandelsplitter
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 personer
600 g Kartofler
½ selleri (500 g )
4 gulerødder (400 g ) 4 tsk olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 personer
1 kg kolde kogte kartofler
1 stort hakket løg
salt og peber
5-6 spsk smør eller baconfedt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
mayonaise
karry, salt, peber, paprika
god sennep
lidt hvidvins edike
gulerødder
kapers
blomkål
selleri
agurk
hakkede krydderurter (evt. persille og kørvel)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 port.
neutral olie
1 stort løg
2-3 hvidløgsfed
2-3 gulerø'dder
1/4 selleri
1 persillerod el. 1 pastinak
1 spsk. rød karrypasta (thai)
frisk koriander
2 dl. røde linser
1 l hønse- el.grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 limefrugt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
Indonesisk fiskesuppe med rejer og fersken
2-3 spsk. olie
2 tsk. karry
½ kg løg ( evt.,mindre )
3-4 fed hvidløg
1 dåse flåede/ hakkede tomater
½ ltr fiskeboullion
1-2 dl piskefløde
1 lille dåse ferskner
200 gr. Rejer
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: billig
til 4/6 portioner
500 g hakket oksekød
50 g margarine
2 dl vand
250 g spaghetti
1 kg grøntsager ( fryseblanding)
1 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
½ kg kartofler
1½ l suppe (evt.af bouillon-terninger)
suppevisk
1 løg
35 g smør
75 g mel
salt, peber, karry
1 dl fløde
250 g bacon
purløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 8-10 portioner
½ liter piskefløde
En håndfuld røde vindruer
3 Kiwier
4 ml. Cognac
6-8 Jordbær
30 g. mørk chocolade
75 g. Macroner
3 hjemmebagte lagkage bunde
Citronsaft
En smule cognac
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 2
2 skiver knoldselleri i kuvertbrød størrelse
2 skiver røget laksefillet
1 spsk. Aviole
4 kina rejer
Friske spinat blade
Olivien olie
3 fed hvidløg
chili olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 12-14 stk
5 dl koldt vand
30 gram gær
2 tsk groft salt
3 tsk flydende sød
100 g rugmel
100 g havregryn
Ca. 400 gram hvedemel
50 g solsikkekerner
25 g græskarkerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: kr60
til 3
6 stk koletter, 2 spsk karry, 3 tsk groft salt, lidt peber 3 ps ris, mel og vand, 1æg , rasph.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 personer
150 g. frossent laks optøet langsomt og korekt
100g. røget laks
1 dl. creme fraice38%
dildspidser, sennep, salt. peber
½ rød, ½ grøn peberfrugt i fine tern
1 hoved frisse salat (kun de fine miderste blade bruges)
rødvinsbalsamique
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
6 blade husblas
2 æg (brug pasteuriserede)
6 spsk rørsukker
1/2 dl. limesaft
2-3 tsk. revet skal af lime
5 dl. piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4-6 pers
Marinade:
2 spsk. Honning
saften af 1 lime
1 spsk. Olie
2 spsk. Friske mynteblade, hakket
1 fennikel i både
2 stængler blegselleri, skiver
2 gulerødder, fine stave
250 g jordskokker
250 g grønne linser
4-6 store blade savojkål.
200 g flødeost
salt, peber, stødt ingefær, evt. mere krydderi
100 g ristede hasselnøddeflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 2 personer
2 kyllingebryster
paprika, salt, peber, cayennepeber, stødt koriander
6 skiver bacon (1pk)
2 gode store stykker ciabattabrød (det bliver best med et bredt brød så der er plads til fyldet)
lidt iceberg salat
2 friske tomater i skiver
1 rødløg i skiver
4 skiver mild ost
sød sennep
ketshup
mayonaise
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
100 g. daggammelt hvidt brød ( tern )
3 fed hvidløg ( fint hakket )
2 løg ( groft hakket )
1 peberfrugt ( strimler )
100 g spansk skinke ( Tern )
100 g spansk krydderet pølse (tern )
forskellige friske krydderurter, efter smag (hakkes groft )
salt/peber/papkria
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: 100 kr.
til 4-6 pers.
½ portion kogte pintobønner,
100 g røget bacon i tern,
100 g finthakket løg,
Tortillas- chips:
Majsolie,
4 tortillas skåret i trekanter,
Tilbehør:
50 g syltet jalapeno chili,
100 g groft revet cheddarost,
1 dl creme fraiche,
1-2 fed presset hvidløg,
salt & peber,
plukket koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
100 g smør eller margarine
4 dl knuste cornflakes
1 dl hakkede valnødder
1 spsk hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 dl Lys Muscovadoråsukker
1 tsk Vaniljesukker med ægte vanilje
2 spsk Lys Sirup
Topping:
150 g Odense nougat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 personer
2 kyllingebryster
1 lille løg i strimler
1 fed hvidløg i skiver
lidt finthakket chili
3-4 spsk østerssauce
1 dl god soya
1 ½ ltr hønsefond
200g broccoli i små buketter
200g spidskål i tynde strimler
200g nudler
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
4 spegesilde-fileter udvandet i 24 timer i koldt vand
Marinade:
1/2 stor rød peberfrugt
2 dl tør hvidvin
1 dl tør vermouth(fx Noilly Prat)
1 dl æblecider-eddike (5%) eller lager-eddike
1 dl sukker
1 tsk rød sandel
1 spsk hele enebær
1-2 rødløg i tynde skiver
1 gulerod i papirtynde skiver
4 laurbærblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6
6 skiver a. 150 gr. oksemørbrad, 3 liter kraftig oksebouillon evt. fra terning og 4 dl. rødvin.
Rodfrugter: 1 ( ca. 150 gr.) persillerod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 1 (ca. 150 gr.)pastinakrod, skrællet og skåret i tændstikstrimler, 3-4 (ca. 300 gr). gulerødder, skrællede og skåret i tændstikstrimler,50 gr.hasselnødder, hakkede , og 25 gr. smør, skåret i små tern.
Sauce: 6 dl. kogekraft, kogt ind til det halve.
Pynt: Bredbladet persille.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: 150 kr.
til 4
4 oksemørbradbøffer, kalvemørbrad eller oksetyksteg (billigt)
1 pakke bacon i skiver,
1 hakket løg,
1 spsk mel,
1 tsk parika,
1½ tsk tomatpuré,
3 dl hønsebouillon,
lidt mælk el. fløde,
salt & peber,
olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: 100 kr.
til 4
4 oksemørbradbøffer,
4 portioner hel spinat,
1 tsk smør,
sauce:
1 spsk smør,
1 ½ spsk mel,
ca 75 g revet ost,
4 dl mælk,
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 pers
1 løg, grove både
3 gulerødder, grove skiver
2 dl appelsinsaft (eller juice)
2 dl grønsagsbouillon
1-1½ dl fløde
salt og peber
evt. lidt cognac
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6-8 pers
Bund:
250 g marcipan
350 g sukker
3 æggehvider
Ostemasse:
6 blade husblas
kold vand til udblødning
500 g (light) flødeost
¾ dl citronsaft
1 ¼ dl sukker
3 dl fløde, pisket til skum
Pynt:
Friske bær og frugter
Citronmelisse
evt chokoladepynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: billig
til 4 personer
2 porre eller 2 løg
1 grøn og 1 gul peberfrugt
1 dl ris
20 g margarine
1 spsk paprika
1 dåse flåede hakkede tomater
1 liter boullion ( 1 liter varmt vand+1-2 suppeterninger)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
½ kg oksefilét
½ løg
½ fed hvidløg
salt og peber
½ æggehvide
4 skiver sandwichbrød
smør
høvlet peberrod
4 ansjosfileter
½ spsk kapers
1 tomat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 3-4 pers
300 g Kyllingebryst eller kalkun
1 "brik" mornay sauce
300 g pasta gerne penne
2 spsk. olie
1 spsk. basilikum
1 spsk. oregano
2 fed hvidløg
aromat
evt lidt mælk