Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 6-8 pers
1 kg afkølede, råstegte kartoffelbåde – gerne krydrede (gerne en rest fra aftenen før)
1 aubergine
1 courgette
1 rød peberfrugt
200 g cherrytomater
200 g feta i tern
1 bundt springløg
100 g sorte oliven
Marinade:
Pesto af:
1 bundt basilikum (eller persille)
1 dl olivenolie
saft af ½ citron
2 fed hvidløg
½ dl pinjekerner (eller afskallede hasselnødder, jordnødder e.l.)
evt lidt revet parmesanost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 1 kage
Dej:
250 g havregryn
160 g sukker
175 g smeltet margarine
3 æggeblommer
Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
3 spsk. Nøddeflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
Tag mængder, der passer netop dit behov og temperament:
Grovvalset havregryn
Solsikkekerner
Græskarkerner
Kokosmel
Hasselnøddeflager
Rosiner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4-6 pers
Ca 800 g skinke – forkogt
Sauce:
2 løg i skiver
4 fed hvidløg, presset
2 dl hvidvin
4 dl fløde
4 spsk. Grovkornet sennep (a l’ancienne fra Maille)
4 spsk hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
75 g blå birkes
2 dl mælk
3 æg (m)
100 g sukker
100 g marcipan
150 g smør
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Creme:
100 g flormelis
2 spsk. blødt smør
1-2 spsk. appelsinsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
100 g. mørk god chokolade
200 g. rør eller alm. sukker
150 g. smør
2 æg
100 g. hvedemel
1 spsk. kakao
1 tsk. kanel
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. nescafe
50 - 100 g. hakkede valnøddekerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 1 stk
1/2 spsk Olie
1 Æg
1.25 dl. Kærnemælk
2 Bananer
1 tsk. Vanillesukker
70 g perfect fit
150 g Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1.25 dl. Mørk kakao
1,25 dl grofthakket chokolade 50%
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 pers
250 g basmati ri
100 g broccoli
3 spsk. Olie
1 stort løg
1 fed hvidløg, presset
kardemomme, peber, stødt nellike
1 stang hel kanel
1 tsk. Gurkemeje
6 dl kogende grønsagsbouillon
salt og peber
60 g rosiner
50 g pistaciekerner uden salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
12 stærke tørrede røde chili
2 fed hvidløg
oregano
lidt olivenolie
½ dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
2 ½ dl æggehvide
50 g rørsukker
250 g smør revet skal af en appelsin
135 g rørsukker
150 g hakket chokolade
7 g kakao
175 g sigtet speltmel
275 g speltflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
2 dl sukker ( 170 g)
200 g smør
4 del mel (220 g )
1 spsk vanillesukker
200 g smuttede finthakkede mandler
150 g reven blokchokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 24
175 g smør /margarine
3 dl sukker (255 g)
2 æg
4 spsk kakao
1 spsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
2 dl mel (110 g )
Pynt : 100 g hvid chokolade.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 pers
200 g lakserester eller lakseportioner
1 kvist frisk timian
salt og peber
1 løg, finthakket
1 spsk. Frisk dild, hakket
2 spsk. Creme fraiche
8 ising fileter
1 dl hvidvin
salt og peber
Pynt:
citron
agurk
dilddressing
tomat
dild
salat
evt. Rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 6 personer
6 meget modne bananer
Flødeis af:
8 dl piskefløde
3 1/3 dl sødmælk
1/2 vanillestang (halveret og skrabet fra for korn, begge dele skal bruges)
8 æggeblommer
150 gram rørsukker
Toffeesauce:
1 1/2 dl piskefløde
180 gram sukker
35 gram smør
1 dl lys sirup
1 dl sødmælk
1/2 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 6 personer
50 g tørrede græskarkerner
1/4 tsk fint salt
10 g smør
650 g græskar i mindre stykker (hokaido)
2 hakkede zittauerløg (100 g)
3 små knuste fed hvidløg
2 spsk finthakkede friske , milde røde chillipebere
2 tsk knuste korianderfrø
1½ dl friskpresset appelsinsaft
½ liter hummerbouillon (koncentrat +vand )
1/4 liter madlavningsfløde 18 %
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk lys saucejævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
1 dl hele grønne mungbønner
4½ dl vand
1 tsk gulerod
2 spsk rosiner
1 tsk groftrevet frisk ingefær
1 spsk smør
½ tsk salt
½ tsk citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 personer
Havregrynskager:
100 g margarine
125 g sukker
125 g havregryn
2 æggehvider
50 g mørk overtrækschokolade
Citrusfromage:
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
Reven skal fra en appelsin
2 dl appelsinsaft
2 spsk. citronsaft
250 ml Cremefine Vanilla eller Cremefine til Pisking.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 personer
500g svinekød i tern
1pk bacon
1 pk cocktailpølser
1 stort løg
400 g champignon
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpure
2 dl. fløde
ærter
salt, peber, paprika, cayennepeber, 2 spsk mel
1 kg kartofler
25 g smør
1-2 dl. mælk
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 2
2 kyllingebryster
ca. 2 plader butterdej
250g. blandede svampe
lidt hakketpersille
2 dl. tyk opbagt becamel (med ost)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
500 g hakket kalkunkød
1 tsk. tørret basilikum
1 spsk. revet parmesan
¼ dl ristede pinjekerner
4 skiver parmaskinke
Havsalt
Friskkværnet peber
Porre- og timiansauce:
1-2 porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
1 tsk. tørret timian
1 spsk. rapsolie
1 tsk. honning
1 tsk. eddike
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dl letmælk
1 spsk. majsstivelse
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: 500 g dampet broccoli i små buketter og 700 g kogte kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 portioner
3 ts karry
1 1/2 ts olie
1 stort løg skåret i smalle både
1 fed presset hvidløg
400 g skinkekød i tern (eller strimler)
1 grøn peber i terninger
2 skrællede æbler i terninger
3 dl grønsagsbouillon
1 1/2 dl fløde 13%
1 ts majsstivelse
2 ts sød mangochutney
salt, peber
evt. 100 g rejer
---tilbehør---
løse ris og dampede
sukkerærter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 pers
300g kartofler i tern
1 finthakket løg
100 g bacon i tern
25g smør
1 1/2 l grøntsagsbouillon
100g makaroni
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 personer
½ kg små kartofler (gerne asparges)
1 spsk. kommen
1/4 rygeost
½ dl. græsk yoghurt
1 dl. olivenolie
1 dl mælk
½ spsk. ahornsirup
1 spsk. citronsaft
salt og peber
1 lille bundt purløg
1 lille bundt dild
5 stilke frisk mynte
½ tynd agurk
2 modne tomater
1 bdt. radiser
2 stængler bladselleri
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 portioner
350 g kogte pillekartofler
2 revne fed hvidløg
1 finthakket rød chili
3 finthakkede salatløg
225 g krabbekød
fintrevet skal af 1/2 lime
2 spsk finthakket, frisk koriander
1 tsk salt
1-2 knsp sort peber
1 tsk Brun Farin
Panering
1 dl rasp
1 dl hvedemel
1 æg
2 spsk sesamfrø
olie
Sauce
3 spsk eddike
1 1/2 spsk Sukker
3 spsk Culinary Syrup med ingefærsmag
2 finthakkede salatløg
2 spsk mørk sojasauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
100 g Smør/Margarine
3 dl Mælk
50 g Gær
8 dl (500 g) mel
1 Tsk Salt
1 Tsk Sukker
2 Spsk Kommen
1 Stk Æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
2 æg
200 g sukker
½l rapsolie
250 g hvedemel
50 g kakao
2 tsk kanel
1 spsk revet frisk ingefær
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
2 modne bananer
Glasur:
½ dl kokosmel
100 g florsukker
2 spsk pasteuriseret æggehvide
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til ca . 20 stk
3 æg
300 g sukker
125 g mel (sigtes)
2 tsk mandelessens
120 g knuste markroner
100 g smeltet margarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
5 Stk Æggehvider
200 Gram Flormelis
200 Gram Mandler
150 Gram Overtrækschokolad
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
150 g Mel
125 g Sukker
100 g Smør
3 Æg
2 spsk. Fløde
1 ½ tsk Bagepulver
Fyld:
100 g Smør
75 g Flormelis
1 tsk. Pulverkaffe
75 g Blokchokalade
1 Æggeblomme
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
Pris: kr. 25
til 4
1 Pose Onion rings (5 kr./kg fakta)
1 Pose pølsemix (6,95/600 g aldi)
Majs (10 kr/dåse Q8)
Pastaskruer (3,95 Ghetto)
Piskefløde( stjålet, fælles køleskab)
Smelteost (6 kr. Ghetto)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 30 stk
Dej:
200 g plantemargarine
175 g sukker ( 1¾ dl )
4 mellemstore æg
1 pakke vanillesukker
½ tsk. salt
½ dl rom el. romessens
1 pose chokoladeknapper
75 g mel ( 1¼ dl )
½ tsk. bagepulver
Pynt:
200 g valnødder
1 pose chokoladeknapper
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
4 store modne tomater
500 g pasta
1 spsk. olivenolie
2 hakkede foraarslog
2 spsk. hakket frisk basilikum
3 dl flode
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
1 pakke frossen mørdej
100 g marcipan
200 pecannøddekerner
25 g smør
100 g sukker
1 tsk vanille
1 dl ahornsirup
3 æg
2,5 dl fløde
Kanel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 personer
4 store faste pærer
7 dl rødvin
250g sukker
2 kanelstænger
4 hele nelliker
1 spsk reven appelsinskal
1 spsk reven citronskal
4 peberkorn
1 lauerbærblad
1 tsk anisfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
175 g quinoa
400 ml vand
4 spsk ristede pinjekerner
225 g cherrytomater, halverede
et bundt forårsløg hakket fint
en lille dåse majs, drænet
en knivspids sukker
Citron saft
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 stk
risottoris (500g til 4 mellem store portioner)
smør
hvidvin
hønseboullion
hakket persille
2 skalotteløg, finthakkede
150 g. friskrevent parmesan (parmesano reggiano)
500 g. blandede svampe (portobello, markchampignon, shiitake, osv osv)
2 stk scorzonerødder eller anden rodfrugt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4-6 pers
200 g bacon i tern
200 g cocktailpølser
1 stort løg i skiver
250 g champignon, renset, i kvarte
400 g kalkunbryst i strimler
mel
olie/margarine til stegning
sauce:
200 g bacon i tern
1 stort løg , grofthakket
250 g champignon, renset, i skiver
1 spsk. paprika
1 spsk tomatkoncentrat
2½ dl bouillon (efter smag)
1-1½ dl fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
3 æg
150 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
50 g smeltet eller flydende margarine
1 - 2 spsk cognac eller portvin
saft af 1 appelsin
2 - 3 appelsiner
flødeskum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 8-10 stk
Dej:
3 dl kærnemælk
50 g rørsukker
425 g mel
2 tsk bagepulver
100 g smør
revet skal af en usprøjtet citron
Desuden : kærnemælk til pensling , rørsukker til drys.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
Tænd for ovnen (varmluft 225 grader).
Dej:
3 dl hvedemel
125 gr vegetabilsk margarine
2-3 spsk koldt vand
Fyld:
250 gr hakket spinat
Tomatpuré
1 spsk olivenolie
Lidt hvidløg (kan udelades)
Salt
300-500 gr tofu naturel
Tomatskiver (kan udelades)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
170 g tunbøf
1 squash
1 aubergine
3 peberfrugter
1 stor porre
1 lille chillipeber
1 dåse flåede tomater
3-4 fed hvidløg
salt og peber
evt. lidt balsamicoeddike
1 tsk . olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
Dej:
150 g.hvedemel
120 g.blødt smør
85 g.sukker
1æggeblomme
1 spsk.vand
Fyld:
200 g.marcipan
1 dl.piskefløde
2æg
50 g.sukker
150 g.valnøddekerner
Puré:
1 1/2 dl.vand
50 g.sukker
250 g.frosne eller friske hindbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 40 stk
Mørdej:
400 g smør/margarine
400 g mel ( 8 dl )
ca. 2 dl. kærnemælk
Vandbakkelsesdej:
125 g smør/margarine
125 g mel ( 2½ dl )
2 dl. vand
4 æg, str. 3
Glasur :af
ca.140 g sigtet flormelis
( 1½ dl )
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til Til flere dage, holder sig fint i køleskabet.
ca. 10 madæbler
1 stort løg
1 pk bacon i tern
Brun farin efter smag, ca. 1/2 dl.
1 spsk.karry
Frisk timian