Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
250 g lammekød
2 spsk smør eller margarine
½ selleri
2-3 gulerødder
1 porre
1 løg
2-3 bløde tomater
1 fed knust hvidløg
salt
peber
tomatkethup
engelsk sauce
4 portion kartoffelmos
fedtstof til fadet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Pris: ca. 90kr
til 4 personer
3-4 gulerøder
3 fed hvidløg
1 stort alm løg
1 pore
500g squash
1 ds. hakkede tomater
1 ds. kikærter (vandet skal også bruges
salt, peber
4 spsk stødt spidskommen
safran opblødt i lidt vand eller gurkemeje (3tsk)
hakket persille
400g cous cous
olivenolie
grøntsagsbouillion
salt, peber
Koriander pesto:
1 bundt frisk koriander
1 lille håndfuld persille
2 fed hvidløg
2 tsk cayennepeber
3dl god olivenolie
godt brød (evt naanbrød)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
2 mellem store auberginer
100 g. udblødte og kogte kidney bønner (kan udelades)
50 g smør
2 fed hvidløg, knuste
2 hakkede løg
5 stilke persille
5 stilke bladselleri i små tern
2 grønne peber i små tern
Cajun krydderi efter smag
1 dl hønsebouillon
1 dl hvidvin
400 g. flåede/hakket tomater 1 ds.
500 g hakket oksekød
ost til gratinering (cheddar og parmesan)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
3 dl. kærnemælk
1 ¼ tsk. salt
½ tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1,2 dl. hvedemel
2,5 dl. majsmel
2,5 dl. revet ceddar ost
5 dl. friske majskorn (ca. 3-4 majskolber)
2 æg
3 spsk. smeltet smør
1 bundt frisk basilikum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 6 - 8 personer
Creme
2½ dl mælk
2½ dl fløde
5 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
½ vaniljestang
1 hel kanel
500 g jordbær
50 g sukker
20 rosenblade
evt. et par dråber rosenvand
lidt citronsaft
sukker til glasering
Bagetid: Ca. ½ time ved 100° i varmluftsovn.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Pris: kr.35-40
til 6
2 løg
2 fed hvidløg
grøntsagsboullion
1 dåse hakkede tomater
1 dåse ananas
1 dåse ferskner
250 ml vand
200 g bacon i tern (valgfrit)
250 ml fløde
Margarine til svitsning
chili
karry
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 portioner
Tomatsalat:
6-8 tomater i skiver
1-2 hakkede rødløg
2 spsk finthakket persille
Dressing:
1 spsk vineddike
1/2 tsk dijonsennep
1/4 tsk salt
2 tsk Lys Sirup
1 tsk basilikum
1 fed presset hvidløg
3 spsk god olie
Spinatimbaler med svampesovs:
250 g spinat
4 æg
1 spsk hvedemel
3 dl fløde
2 dl revet ost
1 tsk urtesalt
1 tsk Brun Farin
1/4 tsk sort peber
smør eller margarine
Sovs:
200 g svampe efter eget valg
1 dl finthakket løg
2 spsk smør eller margarine
2 tsk hvedemel
2 tsk kinesisk soja
1 tsk Brun Farin
1 tsk urtesalt
1/4 tsk sort peber
1 dl grønsagsbouillon (terning)
3 dl fløde/mælk
Virginiabananer:
4-8 bananer
1 spsk smør eller margarine
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 dl Brun Farin
1 dl hakkede hasselnødder
saften af 1 citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Pris: 30 kr.
til 1 person
1 rød peberfrugt
1 iceberg salatblad
1 tsk olivenolie
1 stænk vineddike
4 små kolde frikadeller
2 friske champignon
1 rundtenom rugbrød
sennep
remoulade
ristede løg
smør til stegning
2 øl
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
375g mel
3 æg
6 3/4 dl mælk
3/4 dl øl
1 1/2 spsk sukker
1 knivspids salt
fedtstof
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 portioner
40 g margarine
2 tsk karry
300 g hakket oksekød
400 g hvidkål
2 store eller 4 små gulerødder
2 løg
4 dl løse ris
4 dl vand
salt,peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
600 gram auberginer
500 gram tomater
150 gram mozzarella ost
50 gram parmesanost
Olivenolie
Salt, Peber og Basilikum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
ca. 1 kg græskar (dansk, læder- eller hokaido)
1 æble i tern
25 g skrællet, frisk ingefær i tern
2 spsk olivenolie
1 dl saltede peanuts
2 ½ dl appelsinjuice
750 ml vand
timian
2 løg i tern
2 fed hvidløg i skiver
1 spsk karry
citronsaft
salt efter smag
friskkværnet peber
lidt tabasco
100 g bacon i tern
en håndfuld tørrede græskarkerner
lidt olie
salt
creme fraiche
basilikum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4
600 g hornfiskefilet
6 spsk olie
6 spsk pesto
1 citron
6 skive(r) hvidt brød
100 g blå skimmelost
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
60 g rismel
45 g sukker
1/4 tsk bordsalt
45 g kokosmel
1 stk æg
3 dl kokosmælk
Fyld:
2 danske æbler
15 g smør
1 dl appelsinjuice
1/2 dl citronsaft
1 tsk reven appelsinskal
1 spsk cognac
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
150 gram bacontern
100 gram smør
2 dl creme fraice
1 glas cognac
1 glas vodka
2 dåser flåede tomater
400 gram pasta (evt. skruer)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Pris: ca. 100kr.
til 2 personer
250g laks uden skind og ben
salt, peber, citronsaft
lasagneplader
20 spinatblade
100g champignons
1 rødløg
1 lille rød chili, eller lidt chilipulver
salt, peber, muskatnød
½ltr. karolines mornaysauce
1 pose revent ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 10 portioner
Majssuppe
2 løg
5 stængler bladselleri (125 g)
5-6 kviste timian eller 1 tsk. tørret
50 g smør
1 tsk. paprika
2 poser frosne majskerner (800 g)
11⁄2 l letmælk
1 spsk. groft salt
friskkværnet peber
400 g kyllingebryst (kyllingefilet)
Sprøde rugbrødschips
500 g rugbrød
hakket persille til drys
Drys med hakket persille.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Oh la la kartofler
6 store kartofler
2½ dl reven mozzarella
6 spsk margarine
2 dl creme fraiche
3 porrer i skiver
½ tsk salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
4 dl kogte ris (basmatiris er velegnede)
2 æg
2 tsk. Chilipasta (efter temperament)
2 tsk. friskrevet ingefær
1 tsk stødt koriander
2 tsk salt( smag til så der ikke kommer for lidt i)
lidt peber
olie eller smør til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
Pris: kr.40
til 4
150 g. pasta feks. skruer, kogte og afdryppede.
150 g. skinke i tern
3-4 porer, broccoli kan også bruges.
3 æg
2½ l. madlavnings fløde.
salt, peber
100 g. revet ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
400 g store grønlandske rejer med skal (evt. frosne)
3 dl kokosmælk
2 tsk rød eller grøn thailandsk karrypasta
2 gulerødder i tynde skrå skiver
1 courgette i tynde skrå skiver
1 rød peberfrugt i strimler
2 spsk fishsauce
400 g rensede spinatblade
3 spsk hakket frisk koriander
Tilbehør:
Ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
2 skiver hvidt brød, helst daggammelt
100 g mandler
50 g hasselnødder
2 røde peberfrugt
1 rød tørret chillipeber
3 fed hvidløg
2 tsk . chiliflager
1 tsk tomatpure
1 spsk sherryeddike
2 dl olivenolie
½ tsk stødt røget paprika
salt , og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 12-14 stk
500 gr reven selleri
4 æg
8-9 spsk rasp
100 gr reven ost
1 fed reven hvidløg
salt og peber
Alt efter hvad man kan lide kan man komme forårsløg i tynde skiver eller purløg i.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 120 stk
250 g hvid hvedemel
2 tsk bagepulver
70 g perfekt fit
1 1/2 tsk vaniljepulver
1 spsk citronsaft
Revet skal af en citron
2 æg
1/2 tsk salt
2 spsk olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 personer
Creme:
5 dl piskefløde 38%
vanillesukker
5 l vand
250 g smør
havsalt
20 g sukker
300 g hvedemel
8 æg
5 dl vanilleis
Pynt:
4 frisk Legro mynte
Sauce:
3 dl vand
150 g sukker
100 g mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til ca. 20 stk
ca. 6 æbler , 500 g skrællet vægt
100 g hasselnødder
3 æg
250 g muscovadosukker eller brun farin
150 g mel
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
1 dl hvedemel til æblerne
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
100 g små mørke linser, gerne fra Puy
1½ spsk grovkornet sennep
Saft af 1 citron
1-2 tsk sukker
Ca. 2 spsk olivenolie
1 dl fintsnittet persille
1 lille rødløg i tynde strimler
1 lille fintsnittet fennikel
3 syrlige rødkindede æbler, fx Elstar i tynde både