Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
2½ dl. mælk
50 g. margarine
50 g. gær
50 g. sukker
500 g. mel
2 æg
Fedtstof til kogning. (palmin eller olie)
Glasur af flormelis og varmt vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4-6 pers.
reder: 3 æggehvider
150 g. flormelis
fyld:
2 dl piskefløde
2 tsk. sukker
2 tsk. vanilliesukker
1 spsk. kakao
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 6-8 stk
farserede porre:
500 g. hakket skinkekød- eller kalv og flæsk
et lille finthakket løg
ca. 1 tsk salt
lidt peber
et æg
1 dl rasp
1 dl væske (evt. kold porrevand)
--rasp- til panering-
olie-marg- til stegning.
3-4 porre
champignongsovs:
1 mellem stort løg snittet
1 tsk. olie
2 dl. piskefløde
3 dl. hønsefond (eller vand og terning)
1-2 tsk. citron saft
. maizena og lidt vand til jævning
salt-peber--evt knorr aromat.
1 bk. Champignong
--(eller et glas)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
1 løg
1 grøn squash (ca. 200 g.)
1 gulerod
1-2 kartofler (ca. 150 g.)
75 g. mel
½ tsk. bagepulver.
100 g. revet ost.
2 æg.
salt og peber
(evt. hvidløg eller oregano)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 3-4 port.
en svinemørbrad
½ dl madolie.
2 tsk hawaiikryderi (eller andet karrymix)
150 g. bacon (7-8 skiver) tyndskåret
nye små kartofler
snackpeber (2 stk)
250 g champinong.
lidt persille -- eller dild-
lidt smør- salt eller pomfritkryderi -(pas på med for meget salt , da bacon afgir' salt til tilbehøret)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
Pris: Billig
til 2 stk.
2 store kartofler
1 lille gulerod
ca. 1 tsk. sennep
ca. 1 tsk. smør
½-1 sammenpisket æg
salt og peber
lidt olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4-6 port.
fars:
750g hakket flæskekød
2æg
2-3 dl mel
ca 6 dl bouillon (kold) eller vand
1½ tsk. salt
½ tsk peber
2 store hakkede løg--
ca 2 porrer (det halve som tilbehør)
en stor rød snackpeber.
stuvede gulerødder:
ca 1 kg. gulerødder
ca 40 g. marg.
ca 5 spsk. mel
1 dl fløde
ca 5 dl væske- grønsagsvand +terning.
lidt salt
lidt peber
en anelse sukker
lidt revet muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 2 prs.
2 stykker laks
salt og peber
lidt margarine til stegning
sky: 1 bakke cherrytomater
5 g. smør
lidt citronsaft
et par sølvbeder med blade (ca. 1 håndfuld ialt)
50 g. bacon i ret små tern
ca. 1 spsk grofthakkede mandler
lidt plukket timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til ca. 4 prs.
1 fersk kalkunbryst
marinade:
½ dl. soya
½ dl. madolie
½ tsk. paprika
1 knivspids ingefær
2 fed hakket hvidløg
lidt salt og peber
lidt fedtstof til bruning
Til ovnstegning:
ca. 2 dl. hvidvin og ca. 3 dl. vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4 pers.
en stor svinemørbrad ( 6-700 g.)
2 store løg
400 g. blanede svampe. (eks..champ. rørhat østershat. shitake)
3 dl fløde
4 dl. bouillon
salt
peber
paprika
mel
4 tsk engelsk sovs
4 tsk. citronsaft
lidt madkulør
smør eller olie til stegning
ca 3 spsk maizena -- til jævning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
Pris: 100-150 kr.
til 12 stykker
1 stykke noritang
150 g Sushi-ris
1,8 dl vand
1/4 dl japansk ris vineddike
½ spsk sukker
1 tsk salt
Wasabi
50 g agurk el advokado
50 g rå laks, tun, rejer el. anden fisk.
Bambus måtte til at rulle dem med.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
Pris: Billig
til ca. 4 prs.
6 store syrlige æbler
1 dl. rasp
75 g. sukker
1 tsk. kanel
50 g. smør eller margarine
½ dl. vand
Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4
2 stk andebryst
3 porrer
1 selleri
5 bagekartofler
olie
salt peber
3 æg
½ l piskefløde og fedtstof til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 3-4 prs.
750 g. kartofler i skiver
1 pakke skinke i strimler(eller tern)
1 peberfrugt i strimler
1 løg i skiver
ca. 2 dl. fløde
salt og peber
Til drys: klippet purløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
Pris: under 100 kr
til til 4 pers
en dåse tun
en dåse torskerogn
et æg
to peber frugter
2 gulerødder
lidt, mælk, salt
en pose kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 6 stænger
650 g. mel
275 g. margarine
100 g. gær
70 g. sukker
1 tsk. salt
3 æg
ca. 3 dl. mælk
Remonce:
150 g. margarine
150 g. sukker
1 spsk. mel
evt. 1-2 tsk. kanel
1 brev bagefast cremepulver
Til pensling og drys:
sammenpisket æg, nøddeflager og sukker(evt. thesukker)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til En tærteform
125 g. margarine
1 dl. sukker
3 æggeblommer
2 dl. mel
2 tsk. bagepulver
Til toppen:
3 æggehvider
150 g. sukker
3 spsk. rasp
1 tsk. mandelessens
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4 - 6 pers
1 Kg Kalkunbryst
3 Løg
500 g Champignon
1 Hvidkål
5 Gulerødder
Magarine
½ l Piskefløde
1-2 breve karry
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
125 g chokolade
100 g margarine/smør
100 g sukker
5 æg
1 tsk vanille
5 tsk rasp
2 spsk cacao
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til ca 24 stk
500 g mel
2 dl mælk
250 g margarine
3 æg
50 g gær
45 g sukker
1 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
4 æg
2½ dl. sukker
125 g. margarine
4 dl. mel
1½ tsk. bagepulver
Glasur:
50 g. margarine
1 spsk. mel
1 spsk. fløde
1 dl. hakkede mandler
1 dl. sukker