Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4
2 svinemørbrad
30 gr. smør
25 gr. frosne perleløg
4 fed hvidløg
4 dl. rødvin
2 dl. bouillon
5 tsk. basilikum
5 dl. piskefløde
salt,peberl
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: rimelig
Til kagen:
6 store æg
500 g. sukker
350 g. margarine
4 spsk. kakao
350 g. mel
6 tsk. bagepulver
1½ dl. kogende vand
1½ dl. mælk
Glasuren:
10 spsk. brygget kaffe
2oo g. margarine
4 spsk. kakao
500 g. flormelis
4 tsk. vanillesukker
150 g. kokosmel.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3-4 prs.
1 stor svinemørbrad
1 fed hvidløg finthakket
ca. 2 spsk. grøn peber i små tern
ca. 2 spsk. rød peber i små tern
1 spsk. frisk rosmarin finthakket
1 spsk. olivenolie
salt og peber
6 skiver parmaskinke (ca. 70 g.)
fedtstof til stegning.
Sovs:
200-300 g. champignon i tynde skiver
3-4 dl. fløde
ca. 1 tsk. frisk rosmarin finthakket (mængde efter smag)
salt og peber
evt. lidt kyllingefond (fx. touch of taste)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 port.
2 squash
2-300 g. hakket oksekød ( svinekød kan bruges)
2 peberfrugter. .. 1 rød og en grøn (evt søde)
2 fed hvidløg
1½ tsk. tørret oregano
1 fintsnittet løg
1 dl. sur-sød ketchup (beauvais)
½ terning knorr oksebouillon
salt-peber.
lidt rapsolie
ca. 2 spsk. rasp
125 g. blød mozzerella (eller anden gratineringsost)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
400-600 g. filet af torsk eller lignende.
1 pakke bacon i skiver
lidt olie til pensling
Marinade:
1 økologosk citron (saften og den revne skal)
2 spsk. olie
½ tsk. tørret dild
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3-4
Kan varieres efter hvilke grøntsagerman har.
2 porer
2 nye løg med top
1 lille selleri med top
2 persillerødder med top
3-4 gulerødder
3-4 kartofler
ca. 1 l. bouillon (vand plus terning)
1 god kvist timian
½-1 tsk. karry
evt. 1-2 fed hvidløg.
salt og peber
Til drys:
sprødstegte bacontern.( evt. hakket persille)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ?
1 lille kalkun ca. 3 kg.
Saft af ½ citron
Salt
Peber
250 g. svesker
2 syrlige æbler skåret i både.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
500 g. svinekød i 1-2 cm tykke strimler
4 stilke bladselleri i små stykker
2 løg i tern
2½ dl. bouillon
2 tsk. soya
2 tsk. stødt ingefær
salt og peber
ca. 225 g. grønne bønner(frost)
1 dl. mandler (smuttede)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca.4 prs.
ca. 1 kg. kogte kartofler evt. halverede
1 lille rødløg skåret i tynde både/skiver
2 spsk. kapers
lidt olie til pensling
Marinade:
ca. 2 spsk. citronsaft eller hvidvinsedikke
4 spsk. olie
½ tsk. tørret dild (eller 1 spsk. frisk klippet)
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3-4 prs.
ca. 1 kg. kogte kolde kartofler i skiver
Dressing:
ca. 2½ dl. cremefraiche
ca. 1 dl. mayonnaise
ca. 1½ dl. tykmælk eller ymer
2-3 spsk små tern af asier eller aptitagurker
ca. 2 spsk. af lagen fra asier/agurker
1 løg i små tern
ca. 1 spsk. karry
klippet purløg
salt og peber
evt. lidt sød fransk sennep eller ravigotesovs
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 8 personer.
500 g. ren marcipan
200-225 g. flormelis
1 lille æggehvide
Glasur:
flormelis
æggehvide
et par dråber edikke
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 2-3 prs.
4 frankfurtere i skiver
4 kartofler i tern
1 løg i strimler
ca. 1/4 selleri i tern
ca. 1/4 hvidkål i tynde strimler
2½ dl bouillon (vand plus terning)
½ tsk. tørret timian
salt og peber
lidt fedtstof til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: kr.95
til 4
Sauce:
3 Stk. Tomater.
1 Stk. Rødløg.
½ L. Fløde.
1 Plante basilikum (Normal størelse)
Kød:
1 Stk. Lakse filet.
100 G. Rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: ikke billig
til 12-16 stk.
2 æg
100g. margarine
150 g. sukker
½ dl. cremefraiche
50 g. mel
½ tsk. bagepulver
50 g. kokosmel
75 g. grovhakkede mandler (eller nødder)
75 g. grovhakket chokolade
75 g. rosiner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: rimelig
til 4 prs.
6-8 skiver bacon.
750 g. svinekød i tern.
2 mellemstore løg.
250 g. champignoner i kvarte.
2 æbler i tern.
3 spsk. mangochutney.
3-4 tomater evt. en dåse flåede.
ca, 2 dl. vand
salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 16 stk.
300 g. mel
100 g. smør eller margarine
1 spsk. sukker
1 æg
50 g. gær
½ tsk. salt
1 dl. mælk
Til pensling og pynt:
1 sammenpisket æg og birkes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 8
Naanbrød
25 gr. gær
1 dl. vand
1 tsk sukker
450 gr. hvedemel
100 gr. havregryn
1½ tsk salt
250 gr yoghurt naturel
50 gr olie
1 stk æg
2 spsk. sesamfrø
3 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
Kyllingesalat
250 gr. fromage frais eller kvarg
125 gr. mayo
500 gr. stegt eller kogt kylling i tern
1 tsk karry
1 tsk løgpulver
1 tsk peberblanding
1-2 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: billig
250 g. sirup
250 g. margarine
250 g. sukker
2 æg
2 tsk. kanel
1 tsk nellikker
2 tsk. natron
500 g mel
3 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
½ selleri
4 gulerødder
3-4 rødbeder
lidt olie til svitsning
2-3 kviste citrontimian
salt og peber (gerne citronpeber)
ca. 1 spsk. citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4
4 gulerøder
en dåse tomat
400 gr. mel
en gær
mange fed hvidløg
1 rødløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
400 g. flæskefars
2 æg
ca. 1 dl rasp (så farsen får en god fast konsistens)
ca. 100 g. brune champignon hakket groft
1 løg finthakket
½-1 dl. sorte oliven uden sten
ca. 50 g. ost i tern fx. feta.
1 spsk. frisk rosmarin finthakket
1 tsk. frisk timian finthakket
salt og peber
6 skiver seranoskinke (ca. 70 g.)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 40 stk.
ca. 40 sfeeha:
½ pk. Gær
2 ½ dl. Lunkent vand
1 1/2 dl. Olie
ca. 500 g. Hvedemel
1 tsk. Salt
2 spsk. Sukker
1 ds. Hk. Tomater
1 stort løg
1 rød chili (evt. ½ hvis man ikke kan li det alt for stærkt)
500 g. Fedtfattig oksefars
salt og peber
(evt. lidt pinjekerner ristet på en tør pande)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
ca. 200 g. bacon i tern
1-2 løg i tern
2-3 fed hvidløg fintsnittet.
1-2 gulerødder i tynde skiver eller tern
1-2 dl. selleri i tern
2 dl.fintsnittet hvidkål
ca. 100 g. grønne bønner (frost)
ca. 100 g. ærter (frost)
1 lille dåse tomatpure.
1 dåse flåede tomater (hakkede)
1-1½ l. bouillon (vand plus terning)
ca. 2 tsk. tørret timian.
ca. 3 tsk. tørret oregano.
salt og peber.
Topping:
friskrevet parmesan
evt. hakket persille.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
- ca. 750 g. svinekød i tern.
- 5 tsk. karry.
- 3 tsk. paprika
- 2 fed hvidløg presset el. fintsnittet
- 1 løg snittet
- 2½ dl ketchup
- ½ l madlavningsfløde eller halvt mælk halvt piskefløde.
- lidt fedtstof til stegning, salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4-6 prs.
ca. 100 g. bacon i tern
1 lille hvidkål, snittet
5 gulerødder i tern
2 løg i tern
5 kartofler i tern
½ selleri i tern
ca. 1 tsk. karry
1 tsk. tørret timian
salt og peber
½ l. bouillon (vand plus terning)
8-10 gode pølser(franktfurtere) i skiver.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: billig
500 g. mel
300 g. margarine
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
3 tsk. bagepulver
til fyld:
4 æggehvider
250 g. sukker
ca. 2 dl. marmelade fx. hindbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 1 time
Pris: Ca. 70-80,- kr.
til Ca. 4 pers
500 gr. kalkunbryst (skåret i tern)
1-2 løg (Hakkes)
2 spsk. mango chutney (stærk)
2 spsk karry
1-2 spsk. koldpresset olivenolie
1 dåse kokosmælk
1 dåse bambusskud
1/2 dåse ananas stykker
1 dl fløde(efter behov - kokosmælken er fed nok)
Salt / Peber
Grønsager:
Rosiner
Bananer (skæres i skiver)
Solsikkekerner
Peberfrugter Grøn/Rød (skæres i mindre tern)
Baby majs (1-2 dåser)
Majs (frosne - altid frosne)
Ærter / Sukkerærter
Tomat (i tern)
Revet gulerod
1/2 Hvidløg (hakkes fint)
Bønnespirer
Grønne bønner
...og alt hvad man ellers synes passer til retten
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
115 g hvedemel
115 g fuldkornsmel
2 spsk. rørsukker
2 tsk. natron
1 tsk. af hver af stødt kanel og muskatnød
60 g plantemargarine
115 g yoghurt
2 modne mellemstore mosede bananer
1 let sammenpisket stort æg
1 tsk. vanilleessens
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
4 bananer
2.5 dl sukker
3 tsk vaniliesukker
2 tsk bagepulver
3 dl hvedemel
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
100 g valnødder
150 g rosiner
lidt vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Dej:
250 g smør/margarine
250 g sukker ( 2½ dl )
4 æggeblommer
300 g mel ( 5½dl )
2½ tsk. bagepulver
2 små eller 1 stor moset banan
1 tsk. fintrevet appelsinskal
½ tsk. vanillesukker
2 dl. mælk
Kokosmarengs:
4 æggehvider
3 dl. sukker
2 dl. kokosmel
2 dl. abrikosmarmelade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 1 stk.
3 æg
3 dl sukker
75 g smør
1 ½ dl. mælk
4 ½ dl. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
3 modne bananer
2 dl. hasselnødder
100 g mælkechokolade med nødder
Chokoladeglasur:
200 g mørk chokolade
2 - 3 spsk. fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
400 gr rejer
400 gr (rød-)fiskefilet
1 spsk olivenolie
1 hakket rødløg
2 fed presset hvidløg
1 spsk oregano
1-2 spsk finthakket chili
6-7 dl fiskebouillon
1 spsk tomatkoncentrat
skal og saft fra ½ lime
3 dl kokosmælk
salt og peber
2 spsk finthakket peberfrugt
2 spsk finthakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: Billig
til 3-4 personer
300-500g Brosme-filet (eller torsk)
4 gulerødder
1 hovede broccoli
1 stort løg
2 porrer
2 dl hvidvin (helst tør)
2 fed hvidløg
Salt og hvid peber
lidt olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3
1/2 kg kylling (kyllingefilet er at foretrække da der ikke er ben i)
100 ml. løg (pasta)
50 ml yoghurt
1 tsk korianderpulver
3 tsk salt
1/4 tsk gurkemeje
1 tsk rød chilipulver
1 tsk hvidløgspasta (svarer til to fed)
1 tsk ingefærpasta (svare til den øverste del af lillefinger)
100 ml olie
100ml tomater -
2 grønne chili med kerner
1 tsk garam masala (kan fås i alle pakistanske eller indiske kolonialbutikker eller grønthandlere)
2 grønne kardemomme
1 stang kanel (ikke den man typisk køber i supermarkedet, men den flade som findes i den umalede garam masala blanding)
10 sorte peberkorn
7 nelliker
1/4 tsk spidskommenpulver
Pynt: friskhakket koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
dej:
240 g smør
240 g god mørk chokolade
3 3/4 dl rørsukker
5 dl mel
2 1/2 tsk bagepulver
evt. 1 tsk reven appelsinskal, 1 spsk cointreau, 2 dl hakket lys chokolade og en dl grofthakkede mandler.
overtræk:
200 g god mørk chokolade.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
2 æg
125 g farin (2 dl)
1 spsk kakao
1 dl stærk kold kaffe
100 g smør
150 g mel (2 1/2 dl)
GLASUR:
60 g farin (1 dl)
1 dl fløde
1 spsk smør
1 spsk vanillesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
3 æggehvider
3 æggeblommer
1 dl sukker
1 tsk vaniliesukker
3 knuste tvebakker eller krydderskorper
Creme:
4 bl. husblas
2 æggehvider (pasteuriseret)
½ dl piskefløde
3 dl fromage blanc/frais
3/4 dl sukker
1 spsk citronsaft
2 tsk citronskal
Garnering:
4 bl. husblas
2 ds mandariner
(eller 1 ds ananas/1 ds abrikoser/ 1 glas kirsebær)
3 dl saft fra frugt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 1 time
til 4 personer
1 Filet Royal, 400-500 g
2 spsk. tørret hel koriander
1/2 spsk. sorte peberkorn
1 spsk. groft salt
1 spsk. sesamolie
Radise-ingefærsalat
1-2 bundter radiser
30-50 g frisk ingefær
1-2 stærke chilier
1 bundt rucola
frisk koriander efter ønske
Dressing
1 moden lime
1/2 spsk. sojasauce
1 spsk. sesamolie
salt og peber
Tilbehør
Brød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Bunde:
200 g nøddekerner
½ tsk bagepulver
4 æggehvider
2½ dl sukker
Fyld og pynt:
3 dl piskefløde
1 glas kirsebær i sukkerlage eller frosne, sukrede brombær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 1 time
til 2-3 stk.
1 løg.
1-2 fed hvidløg (efter smag).
En knivspids chili (efter smag).
Smør/margarine/olie til stegning.
500 g. hakket oksekød.
1 lille dåse tomatpure.
1/4 piske/madlavningsfløde.
En håndfuld tørret basilikum.
1/2 håndfuld tørret oregano.
1 terning grønsagsbulion.
Smag til med salt, peber & ketchup.
Pasta/Spaghetti - mål selv af, hvor meget I plejer at spise.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4-6 pers.
4 spsk. olivenolie
1 porre, i skiver
20-30 fed hvidløg, i tynde skiver
2 hakkede kartofler
2 L fiskebouillon
75 g miniaturepasta
10 gule halvered babysquach
2 zucchinier, skåret i tykke skiver
300 g langfileter, skåret i store stykker
1-2 spsk. citronsaft
2 spsk. friskrevet basilikum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
1 stor eller 2 små svinemørbrad
3 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin (½ tsk tørret)
lidt fedtstof til stegning
250 g. champignoner
2 dl bouillon
ca. 2-3 dl madlavningsfløde (mere hvis i elsker sovs)
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
ca. ½ kg squash i skiver(eller tern)
250 g. grønne bønner skåret i mindre stykker
250 g. gulerødder i skiver
1 ds. majskerner
1 rød peberfrugt i strimler
500 g. svinekød i tern
lidt fedtstof til svitsning
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
salt og peber
½ l. bouillon (vand plus terning)
1½ dl. fløde
lidt mel eller maizena til jævning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 personer
Fars:
500 g hakket kalvekød
1 stort revet løg
2 - 3 pressede fed hvidløg
2 - 3 spsk rasp
100 g hakkede mandler
1 æg
1 - 2 spsk hakket basilikum
ca. 2 dl kold grønsagsbouillon
salt
peber
Fyld:
1 broccoli i små buketter
8 - 10 grofthakkede bløde soltørrede tomater
Tilbehør:
Pasta eller brød samt blandet salat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: kr.20kr.
til en bradepande
125g smeltet smør
800g sukker
800g mel
8tsk stødt kanel
4tsk natron
1l kærnemælk
( glasur )
100g smeltet smør
500g flormelis
4tsk vanillesukker
8spsk kakao
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
750 gr. kinakål
250 gr. hytteost med purløg
1/4 tsk. sort peber
25 gr. margerine
1 bundt hk. brøndkarse
1 lille hk. løg
1 fed hk. hvidløg
2 spsk. reven parmesanost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Dej:
300 g mel (6 dl )
150 g kvark
6 spsk. mælk
75 g sukker ( ¾ dl )
6 spsk. olie
1 knsp. salt
½ pk. citronfromagepulver
15 g bagepulver
Fyld:
1 glas kirsebær(u. sten) 720g
30 g kartoffelmel (½ dl )
25 g sukker ( ¼ dl )
2 spsk. vanillesukker
Pynt:
2 poser mandelflager
1 æggeblomme
perlesukker
flødeskum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
4 kvarte kyllinger(eller tilsvarende mindre stykker)
salt og peber
1 porre skåret i ringe
1 æble i tern
lidt fedtstof til at smøre fadet
2-3 dl. hvidvin
Til pynt: 1 klase grønne/blå druer halverede og uden sten
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 1 stk.
300 g gulerødder
5 æg
250 g sukker
1 tsk. revet citronskal
250 g mandler
75 g mel
1 knsp. salt
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. citronsaft
Glasur:
150 g flormelis
1 spsk. pasteuriseret ægeehvide
2 spsk. citronsaft
Røde cocktailbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 6 - 8 portioner
Makrontærte:
4 æggehvider
50 g sukker
250 g knuste
Karen Volf
makroner
75 g hvedemel
125 g smeltet
smør
2-3 (250 g) skrællede
æbler i tynde både
1 spsk mandelflager
Kanelfløde:
1 dl piskefløde
1 tsk stødt kanel
1 spsk flormelis
1 dl creme fraiche 38%
*
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Dej:
350 g mel ( 7 dl )
250 g smør
50 g gær
1 spsk. mælk
1 æg
et nip salt
Fyld:
150 g marcipan
1 spsk. reven appelsinskal
Pynt:
æg til pensling
25 g hasselnødder, hakkede
Er fryseegnet.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 6 stk
250 g hvedemel
125 g smør
1 æg
2 spsk. olivenolie
1 aubergine, skyllet og skåret i terninger
2 rød peber, rensede og skåret i små tern
1 squash, skyllet og skåret i tern
1 løg, finthakkes
frisk oregano, basilikum og rosmarin, skylles og hakkes
2 fed hvidløg, finthakkede
200 g Philadelphia Krydder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 6 prs.
4 æg
160 g. sukker
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
Mokkacreme:
Røres sammen af:
75 g. margarine
75 g. flormelis
1 spsk. kakao
2 tsk. pulverkaffe
Glasur:
150 g. flormelis
ca. 2 spsk. stærk kaffe
2 tsk. blødt smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 personer
500 g okse, småkød, tern (18-20%)
50 g perleløg
1 spk. ingefær,frisk
3 fed hvidløg, knust
1 stk. bouillon, okse
2 1/2 dl vand
1 stk. tomatkoncentrat
250 g champignon
150 g majs, mini
100 g bambusskud
250 g broccoli
1/2 l Coca Cola
lidt salt
lidt peber, sort
3 dl ris (basmati)
5 dl vand
lidt salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 1 Randform.
200 g. margarine
2 dl. sukker
3 æg
reven skal og saft af ½ citron og ½ appelsin
3 dl. mel
1 tsk. bagepulver
Glasur:
2 dl. flormelis rørt sammen med:
1 spsk. citronsaft
1 spsk. appelsinsaft
Pynt:
Lidt syltet appelsinskal (eller revet skal af citron/appelsin)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4
1 kilo nye kartofler
½ kilo rødbeder
1 bundt springløg
Herpes provence krydderi
Chilli
Oliven olie ca. ½ dl
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 5-personer
Pandekagedej:
1½ dl hvedemel
3 dl mælk
2 æg
lidt salt
25 g margarine
Fyld:
300 g hakket oksekød
20 g margarine
1 tsk. salt/peber
½ tsk. timian
2 spsk. tomatpuré
½ dl vand
1 dl. mælk
1 tsk maizenamel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 2 personer
250 g champignoner
10 g smør
ca. 1½ fed hvidløg
salt og peber
250 g rosenkål
250 g hakket kalve og svinekød
1 spsk. soja
1-2 spsk. mælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 8-10 stk.
Tærtedej:
125 g. margarine
150 g. mel
50 g. sukker
2-3 spsk. mælk
Fyld:
75 g. margarine (blødgjort)
75 g. sukker
1 æg
2 spsk. mel
1 knsp. bagepulver
75 g. smuttede malede mandler
1 stor dåse pærer
15 g. mandelflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 personer
250 - 300 g hakket svine- eller kalvekød
250 - 300 g hakket oksekød
2 mosede kogte kartofler(150g)
1 fed presset hvidløg
2 æg
finthakket eller 2 tsk tørret oregano
3 spsk hakket (bredbladet) persille
salt , peber
1 dl vand, mælk eller fløde 13%
2 - 3 spsk hvedemel
3 spsk olie til stegning
Sauce:
1 løg , finthakket
1 - 2 fed hvidløg , finthakket
1 spsk olie
2 ds . hakkede flåede tomater med hvidløg eller krydderurter
2 tsk . rørsukker(eller alm. sukker)
Tilbehør:
Kogt alm. spaghetti
evt.drys af revet parmesan og oregano