Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + hævetid og ovntid
til 2 stk
5 dl mælk
50 g gær
75 g smør
2 tsk salt
1 tsk sukker
10-15g bageenzym
ca 800-900 g mel
Æg til pensling
evt. birkes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: hævetid+15+ ovntid
Pris: 75 kr.
til 2 stk
Dej:
10 g gær
2 dl lunken vand
150g fuldkornsdurummel
150g hvedemel
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
Tomatsauce:
½ ds. flåede tomater
½ hakket løg
2 tsk. oregano
salt, peber og sukker efter smag
Fyld:
1 bæger mascapone
2-3 kogte kartofler i skiver.
1 pakke parmaskinke
½ bundt frisk basilikum
Ingredienser:
til 2 stk
Pizza dejen:
10 g gær
2 dl lunken vand
150g durummel
150g Tipo 00 hvedemel
2 spsk. olivenolie
½ tsk salt
Tomatsaucen:
½ ds. flåede tomater
½ hakket løg
2 tsk. oregano
1 fed hvidløg
salt, peber og sukker efter smag
Italiensk salami
frisk basilikum
pinjekerner
1 pose mozzarella
Revet ost, mængde efter smag men minimum 150 gr.
evt. tørret oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45
til 2 stk
rød-grøn-gul peber
1 pk kyllingfars
mælk
salt
peber
mel
smør til stegning
nye kartoffler
Ingredienser:
til 2 stk
400 g marcipan
200 g pistaciemasse
100 g blød nougat
Overtrækschokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: flere dage
til 2 stk
Surdej 1: (den rigtige, den uden gær)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
2 dl groft rugmel
Massen røres sammen til en rugbrødslignende masse. Læg den i en skål og drys den godt med groft salt. Den skal være helt dækket. Dæk yderligere spanden med plastfolie.
Sæt spanden oven på det varmeste sted i køkkenet i 6-8 dage, afhængig af hvor surt du ønsker dit brød.
Surdej 2: (”snyde-metoden”, den korte vej med lidt gær)
5 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk salt
100 g groft rugmel.
Ingredienserne røres sammen til en tynd vælling. Hæld den over i en skål og dæk med plastfolie. Lad den stå på det varmeste sted i køkkenet i 48-60 timer. Det er vigtigt at dejen har skiftet farve (fra grå til lys gylden)
Opskrift på rugbrød: (2 store rugbrød)
2 dl surdej
2 ¼ l lunkent vand
1 spsk salt
1,3 l skårne rugkerner
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø/blå birkes
2 dl solsikkekerner
2,5 l groft rugmel
Ingredienser:
til 2 stk
1. ætning
1 l lunkent vand
4 store tsk salt
500 g skårne rugkerner
500 g hvedemel
1 portion surdej (1-2 dl)
2. æltning
0,5 l lunkent vand
675 g groft rugmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2½ time
til 2 stk
½ liter vand
75 gram gult majsmel (ikke stivelse eller Maizena)
1 pakke gær
1 dl sirup
2 tsk salt
1 spsk smør eller plantemargarine, smeltet
650 gram hvedemel
Ingredienser:
til 2 stk
4 skiver sandwichbrød
3 spsk smør
1 stort løg, hakket
1 peberfrugt, hakket
2 skiver skinke, hakket
3 æg, let pisket
salt og cayennepeber
sennep
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 45min
til 2 stk
3 dl kærnemælk
30 g smør
35 g gære
400 g sigtemel
1 spsk. tørret pulveriseret bynke
1 tsk. tørret citrontimian
Ingredienser:
til 2 stk
½ l mel
½ pk gær ell. 1 spsk tørgær
1½ dl vand
2 spsk olie
lidt salt
Ingredienser:
til 2 stk
2 dl. lunkent vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
25 gr. gær
ca. 5 dl. mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 2 stk
2 Tykke Svinekoteletter m Ben der fjernes, da der skal laves en lomme
1 Løg Finthakket
1 Fed Hvidløg finthakket
1 Soltørret Tomat i Olie
2 Spsk. Mozarella Ost
1 Teske Oregano
1 Teske paprika
1 Spiseske balsamico eddike
salt/peber
Ingredienser:
til 2 stk
5 dl vand
50g gær
1 spsk olie
½ dl lys sirup
1 tsk salt
7 dl ( 385g ) rugmel
7 dl ( 385 ) hvedemel
1 spsk smør
2 kurve med et pænt mønster
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 2 stk
200 g smør
350 g hvedemel
60 g sukker
25 g mandler
1 æg
Fyld:
500 g jordbær
2 spsk sukker
1 spsk vanilje
Marengs:
4 æggehvider
100 g sukker
Ingredienser:
til 2 stk
2 skiver rugbrød
smør
2 skiiver ost
4 skiver agurk
4 skiver minitomater (cherrytomater)
4 skiver radiser
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
til 2 stk
4 stk toast fransk brød
2 stk ost
2 stk skinke eller reje smørreost efter smag
skinkesalat efter smag
lidt smør
plus en skive hamburgerryg eller skinke
Ingredienser:
til 2 stk
50 g tørret frugt fx abrikoser eller rosiner
50 g mager flødeost
1 spsk kokosmel
4 skiver hvedebrød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 2 stk
1 stort løg
oliemargararine
2 spsk.paprika
1 stk røget medister
1 dåse tomatpure
tomatketchup efter behov
100g. spaghetti
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 dage1 time
til 2 stk
750 g melede kartofler
500 g sigtemel/hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk sukker
2 dl vand
75 g gær
100 g fedt eller palmin
mel til bearbejdningen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 45min
til 2 stk
50 g smør
1 flaske hvidtøl
2 dl mælk
50 g gær
½ spsk groft salt
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
1 dl rosiner
10 dl sigtemel (ca. 600 g)
5 dl hvedemel (ca. 300 g)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1time 40 min
til 2 stk
50 g gær
½ l lunkent vand
200 g mager kvark
2 spsk. olie
1 spsk. salt
300 g grahamsmel ( 6 dl )
600-700 g mel ( 12-14 dl )
1 dl. finthakkede krydderurter
(persille, porrer og esdragon)
1-2 finthakkede løg
Pynt
1 æg til pensling
groft salt eller birkes
Er fryseegnet
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i 2 stk opskrifter
Ingredienser:
Mørdej:
300g mel
200g margarine
4spsk sukker
2 æg
Fyld:
250g groft revet marcipan
250g sukker
250g margarine
30g mel
5 æg
50g smeltet chokolade, kan evt. erstattes med pålægschokolade.
Creme:
4dl fløde
50g flormelis
½ stang vanillie eller smag til med vanilliesukker.
2 bakker jordbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til ca. 12 stk
20 g gær
2 tsk. mælk
40 g fedtstof
20 g sukker
1/4 tsk salt
1 æg
200 g mel
fyld:
30 g margarine (blødt)
30 g. sukker el. farin
2 tsk. kanel
Ingredienser:
16 hele kyllingevinger
Marinade: 6 spsk tomatpure
2 spsk stærk chilisauce
1-2 spsk engelsk sauce
3-4 pressede fed hvidløg
2 tsk farin
2 tsk dijonsennep, chilipeber efter smag
Alle 2 stk opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien 2 stk opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.