Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 240
til 2-3 personer
500 g. oksekød i tern
2 store gulerødder i tern
4 stænger bladselleri i skiver
1 stort løg i grove tern
5 fed hvidløg
1 stor frisk chili, hakket
1 ds. hakkede tomater
1 ds. kidney beans
1 lille ds. tomat pure
4 dl. rødvin
Krydderier (salt, peber, spidskommen, koriander (stødt), kanel)
skal af en halv appelsin
25 g. mørk chokolade (min. 60%)
Frisk koriander
Creme fraiche
Tortilla chips
Ingredienser:
til 2-3 personer
280g chili/lime marineret kyllinge filet
1 spsk olie
1/4 dl fintrevet ingefær
1/4 dl limesaft
1 fed hvidløg
½ tsk stødt chili
2 spsk hakket frisk koriander
2 løg
1 tsk gurkemeje
1 dl fløde 13
frisk koriander
Tilbehør:
spinat nigella og naanbrød
Ingredienser:
til 2-3 personer
1 dåse flåede tomater(evt med løg eller krydderier)
1 glas champignon
200 g rejer
1 pakke skinke i tern
2-3 fed hvidløg (presset)
1/4l fløde
evt. et rødløg
Ingredienser:
til 2-3 personer
1 kg skalrejer
marinade:
1 dl olie
1 tsk paprika
1 tsk hvid peber
2 tsk hvidløgspulver
2 laubærblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 180
Pris: kr. 100
til 2-3 personer
1 suppehøne eller kylling
1 pakke suppegrønt (lidt pore, gulerod, selleri og evt. løg, kan købes i de fleste supermarkeder i "suppesæson)
25g smør
3-4 tsk mel
1 ds. asparges i stykker
1 dl. madlavningsfløde
salt, peber
Kødboller
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 2-3 personer
1 spsk olie
1 hakket løg
2 hakkede hvidløg
2 dåser hakkede/flåede tomater
3-4 dl grøntsagsbouillion
1 spsk Edelsüs paprika
1 knivspids stærk chilipulver
1½ tsk tørret timian
2 spsk hakket frisk basllikum
Salt
Peber
Evt. creme fraiche
2 dl valgfri pasta
Pastaen koges ved siden af og tilsættes suppen når den er klar til servering.
Ingredienser:
til 2-3 personer
2 kyllingefiletter
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 squash
1 peberfrugt
(evt. en halv bakke champignoner)
1 lille dåse kokosmælk
olivenolie
2 spsk. karry (eller mindre)
salt
Ingredienser:
til 2-3 personer
280g kylling i strimler
1 spsk sesamolie til stegning
2 fed hvidløg
1/4 dl fintrevet ingegær
100g snittede shitake svampe
150g små broccolibuketter
1 bundt forårsløg
1/4 sl sojasauce
1/4 dl tør sherry
salt og peber
Tilbehør:
Ris eller nudler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 130
til 2-3 personer
1 Hel kylling
Marinade/rub af;
persille
2 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk timian
1 tsk all spice
1 tsk koriander
1 tsk chili pulver
3 spsk rørsukker
Peber
Salt
ca. 1 kg rodfruger (gulerødder, rødbede, selleri, pastinak, kartofler)
1 stort løg
250g champignon
olivenolie
2 dl hvidvin
oregano
Ingredienser:
Pris: ?
til 2-3 personer
1 pose Frigodan Chili con carne(600 g)
100 g orange cheddarost
Tortillas (majspandekager):
1½ dl groft majsmel
½ dl hvedemel
ca. 2 dl lunkent vand
½ tsk. salt
Smør eller margarine
Guacamole:
2 modne avocadoer
1 tomat
½ finthakket løg
1 fed knust hvidløg
1 lille frisk chili
3 spsk citronsaft
2 spsk creme fraiche
Salt og peber
Ingredienser:
til 2-3 personer
260g kyllinge inderfileter
olivenolie til stegning
2 hakkede løg
250g blandede svampe
1 fed hakkede hvidløg
1 dl tør hvidvin
25g smør
250g papadelle eller anden båndpasta
salt og peber
hakket persille
evt. nogle dråber trøffelolie
Parmesanchips:
1 stykke hel parmesan
Ingredienser:
til 2-3 personer
1 pakke færdige mad-pandekager (5 stk)
Fyld:
250 g hakket oksekød
1 hakket løg
1-2 finthakkede fed hvidløg
1-2 spsk. olie
1 strimlet peberfrugt
evt. lidt hakket chili
1½ dl færdigkøbt Bolognese-sauce
salt og peber
masser af revet ost
Tilbehør:
Blandet salat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 75
til 2-3 personer
Kartoffelmosen:
-750 g Skraellede kartofler
-1 aeg
-1 dl maelk
- Salt, Peber
Koedfyldet:
-250-300 g kalvekoed
- 2 guleroedder
-1/2 loeg
-1 daase hakkede tomater
-1/2 dl soya (eller efter behov)
-Salt+Peber
Ingredienser:
til 2-3 personer
Dej:
½ pk gær
½ dl lunkent vand
1 æg
1/4 tsk rapsolie
150 g hvedemel
Skinkefyld:
250 g champignoner i skiver
100 g kogt, røget skinke i strimler
100 g friskost naturel (6 g fedt pr 100 g)
1-2 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
2-3 spsk purløg
Ingredienser:
til 2-3 personer
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk Nigella eller sesamfrø
olie til stegning
1 bakke baby spinat
salt og peber
Ingredienser:
til 2-3 personer
1 hoved frissésalat
4 faste velmodne tomater
10 cm agurk
10 kogte nye kartofler
10 cm porre
l dl finhakket persille
1 dl olie 1/2 dl vand
2 tsk. brun farin
1 spsk. Dijonsennep
1 tsk. provencekrydderi
Ingredienser:
til 2-3 personer
280g kyllinge i strimler
½-1 tsk karry
1 lille dåse kokosmælk ca 1½ dl
1 fintsnittede chili uden kerner
2 tørrede kaffir limeblade
175g broccoli i små buketter
100g sukkerærter
fishsauce
salt
basilikum eller mynte
Rice pilau:
2 finhakkede løg
1 spsk olie
1 fed knus hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
1 dl basmati ris
½ tsk knus chili
4 dl hønsebouillon
safran eller gurgemeje
revet skal og saft fra 1 appelsin
salt og peber
Pynt:
Basilikum eller mynte samt ristede mandelflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30
til 2-3 personer
1 pakke tortellini (pasta med flyd)
1 dåse hakkede tomater (kan hakkes lidt med en stavblender)
1/4 piskefløde (Maizena madlavningsfløde eller Creme Fine kan også bruges)
1 fed knust/hakkede hvidløg
1 stor tsk. basilikum
salt og peber
et drys chili (kan undlades)
et drys paprika
½ pose mozarellaost ( ca. 100 gram)