Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 50kr.
til 4 portioner
500 g bolsjebeder
500g alm. rødbeder
olie
1 tsk flagesalt
1 bundt frisk timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til 4 portioner
1 rødkålshoved
75 g smør - ikke margarine!
1 dl hvidvinseddike
1 stort glas (400 g) ribsgele (Den Gamle Fabrik er god)
2 dl vand
1 tsk. groft salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50kr.
til 4 portioner
1 spidskål
100g valnødder
2 æbler
saft af en halv citron
1 dl piskefløde
1 tsk sukker
lidt salt og peber
Ingredienser:
til 4 portioner
1 kylling på ca. 1 kg
1 1/2 tsk. salt
1/2 citron
2 tsk. tandoori masala (rødt krydderi)
2 dl. yoghurt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 portioner
500 gram hakket oksekød
1 løg
250 gram champignon
1 rød peberfrugt
1/4 L creme fraiche
1 tsk oregano
1 tsk paprika
salt, peber
Ingredienser:
til 4 portioner
125 g mørk chokolade
2 spsk ananassaft
2 æggeblommer, varmebehandlet
4 skiver ananas (frisk el. fra dåse)
1/4 l piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 4 portioner
1 lagkagebund ca. 2 cm tyk(gerne færdigkøbt)
3 æggehvider
3 spsk sukker
4 dl let vaniljeis ( max 6 % fedt)
Ingredienser:
til 4 portioner
4 modne bananer
50 gram hasselnøddekerner eller mandler (1 dl.)
85 gram god, mørk chokolade
1½ dl. piskefløde
½ liter vaniljeis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4 portioner
3 mars bars
1L vanilie is
2 bananer
mælk
Ingredienser:
til 4 portioner
4 pasteuriserede æggehvider
4 spsk sukker
2 spsk kakao
Pynt: appelsin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time - 1,5 time
til 4 portioner
1 kylling
1 citron
2-3 fed hvidløg
1,5 kg kartofler
salt
peber
paprika
Ingredienser:
til 4 portioner
350g kalkunschnitzler
1 spsk. solsikkeolie
200g jordbær
300g ananas
1 appelsin
1 julesalat (125g)
100g mager yoghurt naturel
havsalt
peber, karry.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 portioner
Tomatsalat:
6-8 tomater i skiver
1-2 hakkede rødløg
2 spsk finthakket persille
Dressing:
1 spsk vineddike
1/2 tsk dijonsennep
1/4 tsk salt
2 tsk Lys Sirup
1 tsk basilikum
1 fed presset hvidløg
3 spsk god olie
Spinatimbaler med svampesovs:
250 g spinat
4 æg
1 spsk hvedemel
3 dl fløde
2 dl revet ost
1 tsk urtesalt
1 tsk Brun Farin
1/4 tsk sort peber
smør eller margarine
Sovs:
200 g svampe efter eget valg
1 dl finthakket løg
2 spsk smør eller margarine
2 tsk hvedemel
2 tsk kinesisk soja
1 tsk Brun Farin
1 tsk urtesalt
1/4 tsk sort peber
1 dl grønsagsbouillon (terning)
3 dl fløde/mælk
Virginiabananer:
4-8 bananer
1 spsk smør eller margarine
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 dl Brun Farin
1 dl hakkede hasselnødder
saften af 1 citron
Ingredienser:
til 4 Portioner
½ fed hvidløg.
1 spsk olie.
3 spsk tomatpure.
10 spsk eddike.
8 spsk sukker.
4 dl vand.
1 spsk soyasauce.
½ agurk.
1 løg.
1 peberfrugt.
2 tomater.
ca 1 spsk kartoffelmel.
lidt vand.
1 tsk salt.
lidt peber.
600 g Torsk.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 portioner
Løg- og champignontoast:
4 skiver formbrød
400 g champignon
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk Rørsukker
salt, peber
smør eller margarine
persille
Auberginer i lag:
2 auberginer
4 tomater
1 porre
2 tsk salt, gerne urtesalt
1/4 tsk sort peber
1 tsk Rørsukker
1 tsk tørret rosmarin eller 2 tsk frisk
Sovs:
2 spsk smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 1/2 dl mælk
3 dl revet ost med meget smag
1 tsk Rørsukker
1/4 tsk sort peber
evt. salt
Marinerede klementiner:
8 klementiner
3 dl Sukker
9 dl vand
3 stænger kanel
9 stjerneanis
2 tsk Vaniljesukker
Ingredienser:
til 4 portioner
350 g kartofler
et lille bundt persille
400 g tun eller laks på dåse
2 æg
60 g hvedemel
60 g friske brødkrummer
en lille klat smør
salt og peber
olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4 portioner
40 g margarine
2 tsk karry
300 g hakket oksekød
400 g hvidkål
2 store eller 4 små gulerødder
2 løg
4 dl løse ris
4 dl vand
salt,peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
til 4 portioner
200 g fontinaost, fintrevet
1,25 dl fløde
80 g smør
2 spsk. friskrevet parmesan
400 g friske kartoffelgnocchi
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
Pris: Billigt
til 4 portioner
4 bananer
1/4 l piskefløde
100 g brun farin
Whisky - efter behag
Ingredienser:
til 4 portioner
Farstspyd:
500g hakket oksekød
1½ spsk hvidløgs peber
3 spsk. Barbecue Sauce
12 små grill spyd
Sauce:
2 dl creme fraiche
1 æble, skrællet og skåret i tern
2 spsk. frisk peberrod, reven
1 spsk. Paprika
Ingredienser:
til 4 portioner
Grillet fiskespyd:
600 g fiskefilet af f.eks. laks eller helleflynder
12 asparges
2 spsk hvidløgs olie
1 spsk. Hvidløgs peber
8 grill spyd
solgul kartoffelsalat:
750 g kartofler, skåret i tern
5-6 små gulerødder
100 g sukkerærter
4 spsk. hvidvinseddike
0,25 g Safran
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1-2 knsp Stødt Sort Peber
1 1/2 tsk. Chilipaste
1 tsk. salt
Ingredienser:
til 4 portioner
4 stk. (600 g) laksefileter
1 pose Santa Maria Honning Marinade
Mangosmør:
100 g smør (stuetemperatur)
3 spsk. mango chutney
1 knivspids Chilipepper
1/2 dl forårsløg, finthakket
1 knivspids Koriander
1 knivspids Persille
1 tsk. limesaft
1 tsk. Karry Ekstra Stærk
Ingredienser:
til 4 portioner
4 stk. krydderpølser (f.eks. hvidløgspølser)
Pastasalat:
280 g pasta, kogt
3 dl creme fraiche
3 spsk. Dijon sennep
1 dl oliven
1 tsk. Santa Maria Italiensk Pasta Urtemix
Ingredienser:
til 4 portioner
Grillet svinemørbrad:
600 g svinemørbrad, pudset
1 pose Santa Maria Allround Marinade
Auberginerulle:
2 stk. tortilla wrap
1 spsk olie
1 stk. aubergine, skåret i tern
1 spsk. Hvidløg,
finthakket
1 tsk. Timian
1 tsk. salt
2 knivspidser Stødt Hvid Peber
2 dl lageret ost, reven
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 timer
Pris: kr.54
til 4 portioner
2 stk. pasturiserede æg
1 dl lys sirup
3 dl piskefløde
1-2 tsk. kanel el. 1-2 tsk vaniljesukker
2 spsk koncentreret appelsin juice el. 1 spsk kakao el. ½ dl hakkede nødder
½ dl hakket chokolade
Ingredienser:
til 4 portioner
1 pose Santa Maria
Honning Marinade
12 stk. kyllingevinger
1 spsk. Santa Maria Mexicansk Krydderi
Abrikosbulgur:
1/2 dl vand
3 dl bulgur
1 tsk. salt
1 dl tørrede abrikoser, hakkede
1/2 dl Santa Maria Tropical
Barbecue Sauce
50 g Valnødder
1 banan i skiver
Ingredienser:
til 4 portioner
8-10 mellemstore kartofler
4 skiver bacon i tern
1/2 hakket porre
1 stilk hakket bladselleri
2 spsk. hakket dild
1/4 dl vand
1/4 dl olie
1 dl vineddike
1/2 dl Rørsukker
1/2 tsk. salt
2 knsp. friskkværnet peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
Pris: kr.34
til 4 portioner
2 pakke frosne kirsebær
1 dl flormelis
3 dl piskefløde
Ingredienser:
til 4 portioner
kylling:
4 stk. kyllingefileter
eller kyllingelår
3 spsk hvidløgsolie
Appelsinsauce:
2 appelsiner
1/2 dl sød chili sauce
1 spsk. kyllingefond
1 knivspids salt
1 tsk. Maizena
30 g smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 4 portioner
500g store grønlandske rejer
6-8 féd hvidløg
1 dl tør hvidvin
1 sjat olivenolie
1 bdt. persille
salt, peber
Ingredienser:
til 4 portioner
300-400g kalvemørdbrad
1 spsk reven frisk ingefær
1 tsk salt
½ tsk peber
1 tsk sukker
skal og saft af 1 appelsin
Salat:
1 stk gulerødder
1 stk persillerødder
2 spsk sød chilisauce
2 spsk soya
1 spsk ristet sesamolie
2 spsk ristet kokosflager
1 godt brød
Ingredienser:
til 4 portioner
4 kyllingefileter
Marinade:
3 spsk olivenolie
2 spsk oregano
2 spsk soja
1 spsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
300 g kogt pasta - gerne penne
1 dl mælk
3-4 spsk hakkede oliven (kan evt. udelades)
2-3 spsk hakkede soltørrede tomater
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 portioner
500 gram kalkunbryst i store tern
2 hakkede store løg
2 finthakket grønne chilifrugt
2 spsk tomatpure
4 dl hønsebouillion
1 stor dåse ferskner
2 spsk mandelsplitter
4 spsk citronsaft
Krydderiblanding:
1/2 tsk stødt nellike
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt spidskommen
2 finthakket fed hvidløg
1 tsk finthakket ingefær
3 tsk salt
Ingredienser:
til 4 portioner
ca 800g kalvecoulotte
2 løg
2 spsk olivolie
500g risottoris
1 L bouillon
salt & peber
400g svampe fx. portobello
400g porre
120g parmesanost, helt stykke
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 portioner
3 ts karry
1 1/2 ts olie
1 stort løg skåret i smalle både
1 fed presset hvidløg
400 g skinkekød i tern (eller strimler)
1 grøn peber i terninger
2 skrællede æbler i terninger
3 dl grønsagsbouillon
1 1/2 dl fløde 13%
1 ts majsstivelse
2 ts sød mangochutney
salt, peber
evt. 100 g rejer
---tilbehør---
løse ris og dampede
sukkerærter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 portioner
350 g kogte pillekartofler
2 revne fed hvidløg
1 finthakket rød chili
3 finthakkede salatløg
225 g krabbekød
fintrevet skal af 1/2 lime
2 spsk finthakket, frisk koriander
1 tsk salt
1-2 knsp sort peber
1 tsk Brun Farin
Panering
1 dl rasp
1 dl hvedemel
1 æg
2 spsk sesamfrø
olie
Sauce
3 spsk eddike
1 1/2 spsk Sukker
3 spsk Culinary Syrup med ingefærsmag
2 finthakkede salatløg
2 spsk mørk sojasauce
Ingredienser:
til 4 Portioner
500-750 g Klipfisk.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 4 portioner
16 store røde chili
Farsen
250 g mager flæskefars
1 revet fed hvidløg
1 spsk Culinary Syrup med ingefærsmag
4 finthakkede salatløg
1 spsk sesamfrø
1 spsk sojasauce
Panering
hvedemel
1 æg
Sauce
1 dl sojasauce
1/2 dl Culinary Syrup med ingefærsmag
1 spsk sesamfrø
1½ tsk koreansk chili
Ingredienser:
til 4 portioner
150 g røget skinke
1 løg
1 rød peberfrugt
2 spsk. olie (gerne olivenolie)
1-2 fed hvidløg
4 tomater
1 spsk. Rørsukker
1/2 -1 tsk. salt
2 knsp. sort peber
1 tsk. paprika
1/2-1 knsp. cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 60
til 4 portioner
4 kyllingestykker lår eller bryst
1 stort løg
2 store gulerødder
2 stængler blegselleri
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvin kan erstattes af bouillon
1 dåse (400g) knuste tomater
salt og peber
50 g grønne oliven uden sten
1 spsk frisk rosmarin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: ca. 100 kr.
til 4 portioner
4 stk kyllinge bryst
1 stk gul peber
3 fed hvidløg
1 stk rødløg
8 stk kartofler
olivenolie
krydderi efter eget valg
Ingredienser:
til 4 portioner
60 g hvidt brød eller rasp
salt og peber
2 æg
4 kyllingebryster uden skind
lidt olie
Ingredienser:
til 4 portioner
4 stk. kyllingefileter á ca. 150 g, skåret i tern
8 stk. cherrytomater
1/4 squash, skåret i tern
3 spsk. Hvidløgsolie
Agurksalat:
Salt og peber
2 dl yoghurt naturel
1/2 agurk
fintrevet skal af 1 citron
1/2 spsk. Citronpeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4 portioner
4 stk. kyllingefilet
250g - 300g bacon i skiver, 2 - 3 skiver pr. filet
100g - 125g gorgonzola eller danablue i tynde skiver
4 - 8 stk soltørrede tomater i olie skåret i mindre stykker
groft peber
groft salt
Tomatsauce:
1 stort løg i tern
2 - 4 fed knust hvidløg
2 ds. hakket flået sherry tomater. 2 dl. rødvin
2 stk. lauerbærblade
4 hele nelliker
1/4 stang kanel
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. paprika
lidt stødt chili
2 spks. farin
salt & peber
Ingredienser:
til 4 portioner
3 dl piskefløde
1 dl sødmælk
3/4 dl sukker
4 store æggeblommer
½ tsk vanillesukker
revet skal af 1 lime
1 spsk rørsukker
1 spsk frisk revet ingefær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4 portioner
500 g friske linguine eller spaghetti
1/4 tsk. safrantraade eller -pulver
3,2 dl fløde
2,5 dl hønsebouillon
1 spsk. revet citronskal
Ingredienser:
til 4 portioner
8 stk kalvemedalijoner à af ca 75g
500g gulerødder
500g nye løg ( i bundter)
2 stk gul peber
2 fed hvidløg
2 spsk madagaskapeberkorn
1 spsk olivenolie
½ L bouillon
2 spsk gurkemeje
salt & peber
Frisk bagt flutes
Ingredienser:
til 4 portioner
5 dl hindbær ( 250g ) - frosne eller friske
70g sukker
2 blade husblast
½ spsk vanillesukker
2½ dl piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
Pris: 40 kr.
til 4 portioner
125 g frisk bøffel mozzarella
1 stor tomat
8 skiver god, stor, italiensk salami (gerne krydret)
15 g frisk rucola
lidt frisk fennikel
olivenolie
balsamico vineddike
salt og peber
oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 portioner
4 tykke skiver dansk kalveskank
2 spsk olie
2 spsk tomatpure
1/2 flaske tør hvidvin
2 laurbærblade
4 tomater i kvarte
4 porre i skiver
4 gulerrod i grove tern
3 fed hakket hvidløg
salt, peber
Granulata:
1 bdt finthakket bredbladet persille
skallen af 1 citron
3 fed hakket hvidløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
til 4 portioner
550 g friske kartoffelgnocchi
30 g smør, hakket
1 spsk. frisk persille, hakket
100 g fontinaost, i skiver
100 g provoloneost, i skiver
Ingredienser:
til 4 portioner
5 dl piskefløde
3 dl flormelis med cirton - chokolade eller jordbærsmag
3 blade husblast
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 4 portioner
500 g pappardelle (pasta)
20 g smør
1 1/2 spsk. olie
1 fed hvidløg, knust
1 løg, i tynde skiver
2 spsk. sød paprika
1 knsp cayennepeber
500 g magert kyllingekød (f.eks filet), i tynde skiver
1 spsk. frisk persille, finthakket
1 spsk. tomatkoncentrat
300 g creme fraiche
150 g smaa champignoner, i skiver
2 tsk. valmuefrø
2 spsk. persille, friskhakket
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 minuter
Pris: billig
til 4 portioner
4 stk. henkogte eller friske pærer
4 spsk hindbær- eller jordbærsyltetøj
½ liter vanillieis
1 lille dåse henkogte abrikoser
½ pose hakkede nddekerner
Ingredienser:
til 4 portioner
1 kg rabarber
2½ dl vand
sukker
1 spsk friskpresset appelsinjuice
1 tsk revet appelsinskal
4,5 cl grand marnier
30 g revet, frisk ingefær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
til 4 portioner
500 gr. rejer
200 gr. bønner
1 bdt. persille
2 fed hvidløg
2.5 dl. kaffe fløde
citron
250 gr. champignon
1 løg
Kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 55 min.
til 4 Portioner
50 g. usaltet smør
1 middelstort løg,
4½ dl. basmati ris
5 hele nelliker
5 hele grønne kardemommer
2 stk. hel kanel af ca. 2,5 cm. hver
6½ dl. vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 times tid
til 4 portioner
1 l hønsebouillon
½ tsk safran
1½ dl varm mælk
50 g smør
2 spsk olivenolie
1 lille løg, pillet og hakket
100 g fintternet bacon
300 g arborioris (kan du ikke skaffe dem, så glem hele retten!)
100 g friskrevet parmesanost
salt og friskkværnet sort peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2½ time
til 4 portioner
75 g hvedemel
2 tsk sorte sesamfrø
1 tsk salt
1/2 tsk Sukker
1/2 tsk malet sort peber
1 æg
2 tsk sesamolie
20 store rejer
vegetabilsk olie til friturestegning
Dip
4 spsk sojasauce
2 tsk sesamolie
1 spsk risvineddike
1/2 finthakket rød eller grøn chilifrugt
2 tsk ristede sesamfrø
1 revet fed hvidløg
1 spsk Rørsukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 dag+1½time
til 4 portioner
250 g Kikærter
1 l Bouillon
Selleripostej:
400 g Hytteost/kvark naturel
2 ts Hvedemel
200 g Fintrevet rodselleri
2 Hakkede zittauerløg
4 ts Friskhakket persille
4 Æg
1 t Groft salt
Friskkværnet peber
Marinerede kartofler:
1 1/2 ts Citronsaft
1 t Groft salt
Friskkværnet peber
1/2 dl Olie
1 dl Vand
4 ts Friskhakket persille
3/4 kg Små, faste kartofler