Ingredienser:
til 4-6 pers
Rodfrugter, ca. 800 g. feks:
Gulerødder
Pastinak
Selleri
Persillerod
Rødbede
(Hokaido græskar, søde kartofler, løg og hvidløg går også godt imellem)
1 dl vand
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Balsamisk eddike
1 tsk. Havsalt
lidt peber
(gerne kviste af timian, rosmarin eller lign)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 4-6 pers
6 gulerødder
4 spsk. Creme fraiche eller fromage frais
1 spsk. Vanillesukker
evt lidt sukker – efter smag
Gerne saft af ½ appelsin
Rosiner til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
Marinade:
2,5 dl yoghurt naturel
1,25 dl kokosmælk
½ dl friske, hakkede koriander
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. Fintrevet limeskal
1 spsk. Limesaft
1 spsk. Karry (bombay)
peber
1 kg kyllingestykker (med eller uden skind)
2,5 dl yoghurt naturel
Ingredienser:
til 4-6 pers
600g rosenkål
4 dl mælk
30 g smør
3 spsk. mel
2 gulerødder
50 g valnødder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min + 4 timer
til 4-6 pers
250 g digestive kiks
90 g smør, smeltet
fyld:
12 blade husblas
kold vand
500 g flødeost (gerne light)
¾ dl citronsaft
1 ¼ dl sukker
3 dl piskefløde
250 g frosne hindbær
2 spsk. Sukker (ekstra)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 4-6 pers
300 g rejer, god kvalitet, optøet
1 porre, fintsnittet
3 avocadoer, modne, i små tern
Dressing:
2 spsk. Citronsaft
2 dl creme fraiche
salt, peber
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. HP sauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4-6 pers
Ca 800 g skinke – forkogt
Sauce:
2 løg i skiver
4 fed hvidløg, presset
2 dl hvidvin
4 dl fløde
4 spsk. Grovkornet sennep (a l’ancienne fra Maille)
4 spsk hakket persille
Ingredienser:
til 4-6 pers
45 g smør
2 spsk olivenolie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg
220 g ris
7½ dl bouillon
800 g hakket spinat
4 æg, letpiskede
50 g parmessan, friskrevet
1 tsk peber
4 spsk rasp
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
1 pakke tofu
marinade:
1½ spsk. Acaciehonning
1 spsk. Hvid balsamisk eddike
½ tsk. Stødt ingefær eller lidt friskrevet
skallen af 1 lime eller lidt revet citronskal
saft af 1 lime eller ½ citron
salt og peber
2-3 auberginer (squash kan bruges)
evt lidt friske krydderurter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min+bagetid
til 4-6 pers
Bund:
125 g rapsody stegemargarine (eller anden mælkefri marg)
125 g sukker
125 g mel
Tofumasse:
1 pakke kinesisk tofu (blød tofu)
¼ tsk. Salt
2 spsk. Smagsneutral olie
1½ spsk. Citronsaft
1 ¾ dl sukker
1 tsk. vanillesukker
Top:
1 stort æble
1 tsk. Kanel
½ dl muscovado sukker (evt. brun farin)
evt lidt hasselnøddeflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + 1 time
til 4-6 pers
400 g rødbeder
Marinade:
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. Ikke for stærk karry
salt og peber
Dressing:
1 fed hvidløg, presset
1 dl creme fraiche
salt, peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
200 g udblødte, kogte kikærter
1 stort løg
1 blomkål med stok, delt i mindre stykker
2 fed hvidløg
½ dl rasp
3 æg
krydderier, eks chilisauce, cayennepeber, paprika, salt og peber
1 stor kogt gulerod, skåret i tynde skiver på langs (brug kartoffelskrælleren)
½ dl hakket persille
1 dl hytteost
Ingredienser:
til 4-6 pers
225 g broccoli i buketter
40 g smør
25 g mel
3 æg, delte
1½ dl mælk
salt, peber, muskat
50 g revet parmesan
Fyld:
500 g champignoner i små stykker
25 g smør
1-2 tsk. Majsstivelse
2½ dl fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 4-6 pers
1½ dl kogte kolde ris
500 g grfthakkede champignon
3 store hakkede løg
2 fed hakkede hvidløg
50 g hakkede nøddekerner
2 æg
1/4 l fløde
1 tsk tørret timian
groft salt og peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
2-2,5 dl hvidvin
2-3 dl bouillon, gerne kyllinge
ca 1-2 spsk citronsaft
2-2,5 dl madfløde
salt - peber (evt. citronpeber)
1 håndfuld friskhakket kørvel
past. æggeblommer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
1 kg kartofler
3-4 porrer
1 laurbærblad
1 spsk. Hvid peber
2½ dl hønsebouillon
150 g smør
2½ dl fløde
100 g smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: 36kr. (I Fakta)
til 4-6 pers
250 gr. Margarine
200 gr. sukker
2 Æg
500 gr Mel
1 pose brunbagepulver
3 dl. Mælk.
Ingredienser:
til 4-6 pers
500 g hakket kalv og flæsk
1 stk æg
3 spsk mel
1 stk løg
2 spsk hakket eller frisk persille
2 dl mælk
2 stk gulerødder
1 stk porre
4 stk flåede tomater
6 stk pæne store kartofler
1 tsk timian
salt og peber
smør eller margarine
Ingredienser:
til 4-6 pers
600 gr. hk. oksekød
250 gr. champignon i "tern"
olie til bruning
salt-peber
300-400 gr. frisk grofthakket spinat
smør
Bechamelsauce: Enten færdigkøbt eller
se opskrift under saucer
4-6 tomater i skiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
Pris: 50 kr.
til 4-6 pers
3 dl ymer,
1½ dl persille,
1 spsk friskrevet peberrod,
1 fed presset hvidløg, 1 tsk revet citronskal,
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30min+bagetid
til 4-6 pers
14-16 spinatblade
1½ tsk. olie
400 g broccoli
200 g gulerødder
100 g grønne asparges eller grønne bønner
2½ dl creme fraiche
½ dl piskefløde
4 æg
salt, peber, revet muskat.
Ingredienser:
til 4-6 pers
2 fintsnittede løg
2 fed hvidløg i meget tynde skiver
1 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt paprika
1 tsk. stødt gurkemeje
2 stk hel kanel
2 tsk. havsalt
125 g Puy linser
3/4 l bouillon
1 dåse hakkede tomater, 400 g
100 g tørrede abrikoser i strimler
500 g knoldselleri i store tern
500 g store kartofler i store tern
1-2 porrer i skiver, ca. 1 cm. tykke
salt og peber
Tilbehør: 300 g couscous tilberedt efter pakkens anvisning
Harissa:
125 g røde chilier uden kerner skåret i mindre stykker
2-3 fed hvidløg
1 tsk. hel spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1/2 tsk. salt
ca. 3 spsk. olie
1 spsk. finthakket mynte
Ingredienser:
til 4-6 pers
1 kg hamburryg eller skinke
150 g pikantost med kryderurter
2 spsk hakket persille
1 spsk vand
1 rulle butterdej 30x40 cm
1 stk æg
salt og peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
100 g linser
5 dl vand
3 gulerødder
400 g kartofler
½ dl solsikkekerner
1 tsk. Basilikum
1 tsk. Oregano
600 g porrer
sesamfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
Syltet ingefær:
1 knold frisk ingefær, renset, i små tern
2 røde chili, renset, i tynde strimler
skal af 2 citroner, gerne i julienne
2½ dl vand
1 ¾ dl sukker
Marinade:
1 dl ingefær med lage
4 spsk. Olie – raps eller anden smagsneutral
4 spsk. Hvid balsamisk eddike
3 spsk. Vand
1 tsk. Salt
peber
2 spsk. Citronsaft
2 spsk. Hakket persille
800 g kartofler i skiver
2 røde peberfrugt i strimler.
Ingredienser:
til 4-6 pers
800 gr. kartofler
1-2 løg
3 æg
1/2-1 tsk. groft salt
Kværnet peber
2-3 tsk. tørret oregano
Evt revet hvidløg efter smag
200 gr. peperoni
3-4 tomater i skiver
ca. 200 gr. revet ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min + stegetid
til 4-6 pers
1 lammekølle
100 g gedeost eller gedefeta
1 dl sennep
bladene fra 1 stilk frisk rosmarin (eller 1½ spsk. Tørret)
3 fed hvidløg, knust
salt, peber, merian
½ l Lammebouillon eller grøntsagsbouillon
Ingredienser:
til 4-6 pers
100 g boghvede
1 mellemstort løg
1 mellemstor gulerod
2 spsk. olie
175 g røde linser
1 L. grønsagsbouillon
2 spsk hakket persille
½ tsk rosmarin
salt, peber, muskat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4-6 pers
Marinade:
2 spsk. Honning
saften af 1 lime
1 spsk. Olie
2 spsk. Friske mynteblade, hakket
1 fennikel i både
2 stængler blegselleri, skiver
2 gulerødder, fine stave
250 g jordskokker
250 g grønne linser
4-6 store blade savojkål.
200 g flødeost
salt, peber, stødt ingefær, evt. mere krydderi
100 g ristede hasselnøddeflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30min+bagetid
til 4-6 pers
300 grøde linser
¾ tsk. Tørret timian
1½ tsk. Karry
2½ dl fløde
½ tsk. Spidskommen
150 g smeltet smør
600 g løg
5 æg
1 spsk. Tørret basilikum
1 spsk. Havsalt
Ingredienser:
til 4-6 pers
150 g Black eyed beans (sortøje bønner)
200 g grønne bønner (harricot verts)
Marinade:
2 spsk. Smagsneutral olie
1½ spsk. Citronsaft
2 tsk. Tørret mynte (eller 2 spsk. hakket frisk mynte)
1 fed hvidløg, presset (kan undlades)
Tuncreme:
1 dåse tun i vand – drænet
3 spsk. Creme fraiche
3 spsk. Mayonaise
salt og peber
Ingredienser:
til 4-6 pers
Ca. 500 g kyllingelår
2 l vand
1 løg
1 frisk chili
1 spsk salt
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
250 g bønner
100 g svampe fx shiitake, østershatte eller champignon
1 pakke æggenudler (250 g)
4 forårsløg
2 spsk chiliolie eller olie rørt med tabasco eller friskhakket chili
Ingredienser:
til 4-6 pers
400 gr penne - med eller uden riller efter smag
2 dåser flåede hele tomater
200 gram frisk mozzarella (´men også en god revet smelteost kan anvendes)
Revet parmesanost
2 fed hvidløg
Origano, basilikum, salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4-6 pers
2 løg
1 fennikel
3 røde peberfrugter
½ l grønsagsbouillon
1 dl hvidvin
1 spsk. Olivenolie
1-2 dl fløde
Ingredienser:
til 4-6 pers
1 løg
2 spsk. Hvid balsamisk eddike
1 dl hvidvin
100 g rosiner
3 kviste frisk timian
1 dåse ferskner
lidt syltede chili eller pepedew
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4-6 pers
½ selleri
Æg – veganer: meljævning af mel og vand
Rasp
Salt, peber, paprika eller andet efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min + bagetid
til 4-6 pers
En rest skinke, skåret i små tern
100 g champignon i kvarte
1 løg, grofthakket
1 spsk. olie
1 rød peberfrugt, tern
200 g flødeost
2 spsk. Ravigotte sauce eller mild sennep
1 presset hvidløg
1 dl hakket persille
1 pakke butterdej
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4-6 pers
200 g bacon i tern
200 g cocktailpølser
1 stort løg i skiver
250 g champignon, renset, i kvarte
400 g kalkunbryst i strimler
mel
olie/margarine til stegning
sauce:
200 g bacon i tern
1 stort løg , grofthakket
250 g champignon, renset, i skiver
1 spsk. paprika
1 spsk tomatkoncentrat
2½ dl bouillon (efter smag)
1-1½ dl fløde
Ingredienser:
til 4-6 pers
4 store søde kartofler (fås i de fleste grønthandlere)
2 spsk smør
2 spsk sherry eller rom
1/4 tsk reven muskatnød
½ tsk kanel
1 tsk salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min+bagetid
til 4-6 pers
½ l mornaysauce eller bechamelsauce med 100 g revet ost, der er smeltet i saucen, samt ½ tsk. Muskatnød og 1 tsk. salt
peber
6 æg
400 g spinat
½ løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. Olie
1 bundt forårsløg, letdampet
1 kogt gulerod, afkølet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min
til 4-6 pers
2 kopper ris til 4 kopper vand (parboiled)
1 dåse majs
1,5 dl ærter (hvis de er fra frost pose)
2 røde peberfrugter
salt