Ingredienser:
til 4-6 pers.
6 stk. kyllinge bryst filét
1 1/2 kg. aspargeskartofler
2 store løg
rosmarin
salt - peber
3 tomater
6 store champignon
Barbeque sauce ( helst med røget smag fra Bilka)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Pris: kr.10 kr.
til 4-6 pers.
1 dl. Vand
2 dl. mælk
Salt
Peber
kulør
ketshup
15 gr. smør
1 1/2 spsk. mel
Evt. Svine eller okse bulion
Evt. Fløde
Ingredienser:
til 4-6 pers.
ca. 250 g. røget laks
2 hele æg
1/4 tsk salt
Toppen af et bundt forårsløg
citron
grøn salat
evt. dilddressing
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 4-6 pers.
reder: 3 æggehvider
150 g. flormelis
fyld:
2 dl piskefløde
2 tsk. sukker
2 tsk. vanilliesukker
1 spsk. kakao
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 1/2 kg oksefars, helst min. 10 % fedt
4 store løg
salt peber
stegemagarine
1/4 l. piskefløde
ca. 3 dl. mælk
ca. 4 spsk. hvedemel
saucekulør
kartofler
frosne ærter
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 broccoli
5-6 gulerødder
1 god håndfuld frosne bønner
1 lille bakke cherrytomater
evt. frossen persille
olie til stegning
salt - peber
1 spsk. soya
1 spsk. fiskesauce (oystersauce)
Ingredienser:
til 4-6 pers.
4 gulerødder
2 rødbeder
2 løg
4 pastinakker
olie
salt – peber
timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1½ time
til 4-6 pers.
4 svinehjerter
12 svesker
½ l. hønse/grønsags-bouillon
1-2 gulerødder
1 porre
et lille stykke seleri
2 laurbærblade
1 dl. fløde (evt 9%)
lidt jævning (mel vand eller fløde vand)
½ tsk. paprika
salt
peber
lidt madolie eller marg. til at brune hjerterne i )
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 stor fersk kylling ( ca. 1600 g.)
rosmarin
salt - peber
ca. 100 g. magarine
vand..
1 foliebakke eller anden bakke der kan tåle at stå på grillen.
Saucekulør
1/4 l. madlavningsfløde
mel
magarine.
salt-peber
Ingredienser:
til 4-6 pers.
8-10 jordbær
1 lille bk. små friske grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 agurk
1/4 galia melon
1 håndfuld bl. salatblade
saft af 1/2 citron
2 spsk. olivenolie
lidt peber
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 pose frosne jordbær
2 1/2 dl. youghurt naturel ell. cremefraiche
2 1/2 dl. piskefløde
sukker efter smag
vanille
makroner
marsala eller anden dessertvin (portvin-sherry ell. lign.)
chokolade til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
Pris: kr.20 kr.
til 4-6 pers.
600 gr. Kartofler ( ca. 8 store kartofler )
150 gr. Gulerøder ( ca. 3 gulerøder )
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 stk. Suppe eller grønsags bulion
12 dl. vand.
Ingredienser:
til 4-6 pers.
6 pasteuriserede æggeblommer ( 3 små bægre)
200 g. sukker
1 ½ spsk. Vanillesukker
1 ½ l. ymer
1 l. kærnemælk
1 bk. Gode jordbær
kammerjunkere
Ingredienser:
til 4-6 pers.
6-700 g. oksefars
8 fed hvidløg
3 tomater
ca. 150-200 g. revet ost
salt-peber
oregano
1/4 l piskefløde
2 ds. hk. tomater
frisk pasta
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 pk. kinesiske æg nudler
1 bundt forårsløg
1 rød peber
1 grøn peber
1 gul peber
1 broccoli
1 bakke bønnespirer
3-4 stk kyllingebryst filét
saft af 1 citron
2-3 fed hvidløg
2 løg
soya
fiskesauce
salt-peber
Ingredienser:
til 4-6 pers.
50 g. gær
2 dl. olie ( rasp)
4 dl lunkent vand
1 spsk. paprika som krydderi
2 dl. havregryn
1 tsk. salt
mel efter behov.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4-6 pers.
Varm kartoffelsalat:
600 g aspargeskartofler
2-3 fed hvidløg
3 spsk. balsamico
1/2 dl oliven olie
1 broccoli
1 bundt forårsløg
salt peber
Bøf m. tilbehør:'
750 g. 3-7 % oksefars
stærk paprika
salt - peber
1 rød peber
1 gul peber
2-3 løg
lidt rapsolie til stegning.
Flutes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 4-6 pers.
Dej:
20 g. gær
2 dl. vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
300 g. pizzamel eller alm. hvedemel
Fyld:
1-2 løg hakket groft
1-2 pk. bacon
evt. champignoner i skiver
1 lille ds. konc. tomatpure
1/2-1 dl. ketchup
1/2-1 dl. tomatpure
1 tsk. tørret oregano
1 ps. pizzaost (mozzarella)
(lidt fedtstof)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 40kr.
til 4-6 pers.
1 grøn courgette
1 gul courgette
saft fra 1 lime
lidt olienolie
salt og peber
½ dl Nigellafrø
1 bundt brøndkarse
100 g frisk ost gerne en lidt mousse agtig konsistens, fx gedeost som friskost eller en god økologisk fed en fra en ostebutik eller Irma.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 2 timer
til 4-6 pers.
en stor frisk kylling ( ca 1500 g.)
2-3 porre
250 g. champ.
salt peber--tikka kryderi (santa maria)
2 fed hvidløg
2 dl fløde
lidt knorr-al-round kryderi
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer.
til 4-6 pers.
en svineculotte ca. 800 g.
karryblanding.
lidt papsolie til at brune i.
karrygrønt:
2 store porre
1 stor pastinak
1 stor persillerod
1 stort løg
4-6 gulerødder - efter størelse
ca. 8 mellmstørelse kartofler
4 fed hvidløg.
ca. 8 dl væske (fløde eller fond- efter eget ønske)
(evt. mere væske - )
2 tsk. karry
1 tsk. muskatnød
1 spsk. frysetørret oregano - eller tilsvarende frisk.
salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15 min.
til 4-6 pers.
50 g rissoni
2 æg, letpiskede
0,8 dl ahornsirup
5 dl fløde
30 g sultanas
1 tsk. vanilleessens
1 knsp. muskatnød
1/4 tsk. stødt kanel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
Pris: 50 kr.
til 4-6 pers.
2 plader butterdej,
100 g røget skinke,
125 g champignoner,
smør,
1 spsk. mel,
1 dl fløde,
50 g reven ost
Ingredienser:
Pris: kr.billig
til 4-6 pers.
500 gr. kikærter
1 pænt stykke røget bacon
4 - 5 ml. store gulerødder
2-3 løg
peber og salt
frisk basilikum
olivenolie til stegning
Ingredienser:
til 4-6 pers.
150 g. smør
250 g. knuste Digestive-kiks
25 g. sukker
175 g. mørk chokolade
250 g. Tolko-ananas-ost
75 g. sukker
2 æg
2,5 dl. piskefløde samt hakket skal af 2 appelsiner
Hindbær puré:
200 g. hindbær og flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min.
Pris: 100 kr.
til 4-6 pers.
700g fiskefileter,
salt & peber,
reven skal af en citron,
3 spsk. hakket persille,
1 spsk smør,
1 dl bouillion,
1½ tør hvidvin,
Sauce:
2 spsk. mel
4 dl lage fra fisken og piskefløde,
salt & peber,
200 g rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4-6 pers.
500 g. hakket kalv/flæsk
1 stort revet løg
1 tsk. salt
peber
1/2-1 dl. rasp
1 æg
1 pk. sliced bacon (gem 3 skiver til at lægge over)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4-6 pers.
125 g. friske eller dybfrosne jordbær
3 spsk. sukker
1 l. kærnemælk
1-2 dl. piskefløde
Ingredienser:
til 4-6 pers.
Dej
120 g mel ( 2 dl )
75 g margarine
Evt. 1 spsk. sukker
Ca. 3 spsk. vand
Ca. 300 g frisk frugt, fx. kiwi, jorbær eller hindbær
Kagecreme
1 æg
2 spsk. sukker
1-2 spsk. maizenamel
1 tsk. vanillesukker
2½ dl mælk eller fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4-6 pers.
500 g fusilli (pasta)
3 spsk. olivenolie
6 gule squash, i skiver
3 zucchinier, i skiver
2 fed hvidløg, knuste
3 forårsløg, i skiver
1 rød peber, i strimler
65 g løse majs
4 tomater, hakkede
2 spsk. persille, friskhakket
Ingredienser:
til 4-6 pers.
25 g gaer
1/2 tsk. salt
1 spsk. olie
100 g grahamsmel (1 1/2 dl)
ca. 175 g hvedemel (3 dl)
Fyld:
200 g reven ost
1 dl tomatpure
100 g champignoner i skiver
3-4 tomater i skiver
1/2 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 1/2 spsk. olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 40 min.
til 4-6 pers.
2 store kyllinger a 1200 g
125 g smor
2 spsk. hakket persille
1 finhakket skalottelog
1-2 tsk. torret basilikum
1-2 tsk. mild paprika
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4-6 pers.
2 pk. frosne Læsø Jomfruhummere
100 g smør
1 tsk. karry
1 tsk. grøn thaikarry
fintrevet citronskal fra en ubehandlet citron
saft fra en limesalt
Mangosalat
1/4 dl olivenolie
1/4 dl limesaft
1/2 tsk. karry
1/4 dl saft fra frisk revet ingefær
salt, peber
2 fintsnittede forårsløg
125 g mango i små tern (mango på dåse kan anvendes)
25 g hakkede pistacienødder
1/2 ps. spæde eller plukkede blandede salater
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 kg spareribs af svinekød
Sur & sød sauce:
½ agurk
1 hakket løg
¾ dl purerede eller siede dåsetomater
2 spise ske vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spise ske fiskesauce (Shop Asia)
1 spise ske risvins eddike (Shop Asia)
2 spise ske kokos sukker (Shop Asia)
½ hakket rød chili (Shop Asia)
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 kg oksefilet
50 g margarine
1 tsk. salt
½ tsk. peber
1 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
til 4-6 pers.
700 g græskar
2 kartofler
1 spsk. olivenolie
30 g smør
2 fed hvidløg, knuste
3 liter hønsebouillon
125 g stellini eller risoni (pasta)
friskhakket persille til servering
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4-6 pers.
1 kg. culotte (trekantsteg)
salt/peber
1 fed hvidløg
25 g. smør
Sauce:
3-4 dl. bouillon eller rødvin (evt. 1 1/4 l. fløde)
(krydderbuket af persille, timian, laurbærblad) kan udelades
salt/peber
evt. jævning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4-6 pers.
4 spsk. olivenolie
1 porre, i skiver
20-30 fed hvidløg, i tynde skiver
2 hakkede kartofler
2 L fiskebouillon
75 g miniaturepasta
10 gule halvered babysquach
2 zucchinier, skåret i tykke skiver
300 g langfileter, skåret i store stykker
1-2 spsk. citronsaft
2 spsk. friskrevet basilikum
Ingredienser:
til 4-6 pers.
Ca. 1 kg oksemørbrad, 30 gr. smør, salt & peber, 250 gr. markchampignon, 100 gr. flødeost natural, 1 pk butterdej, 1 æg
Ingredienser:
til 4-6 pers.
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængel blegselleri
50 gram bacon, skåret i små tern - eller klippet i små stykker.
500 gram hakket oksekød
1 gulerod, skåret meget fint i tern
2 dåser hk. tomater
1 stor kop tør rødvin
1 stor kop kraftig bouillon
salt og peber
oregano
olie/smør til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4-6 pers.
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
3 dl. piskefløde, pisket
500 g. friske jordbær i skiver eller 1 ps. dybfrosne jordbær.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 70
Pris: kr.50
til 4-6 pers.
1 Kg. alm spise kartofler
1 stk. purløg
1 spsk. sennep
½ bøtte mayonaise
250 ml. cream fraice
salt
en smule eddike fra syltede augurker( hvidvin eller anden )
½ augurk
Ingredienser:
til 4-6 pers.
2 pk dybfrossent kyllingebryst
2 spsk. olie
2 porrer
3 stilke bladselleri
1 stort finhakket log
250 g kinesisk kaal eller hvidkaal
10 champignoner i skiver
1 lille ds bambusskud
1/4 - 1/2 kg ds bonnesirer
2 1/2 - 3 dl bouillon
1 spsk. smor
2 spsk. maizenamel
2-3 spsk. kinesisk soya
evt. salt
Tilbehor:
Lose ris, kinesisk soya
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 kylling (ca. 1,5kg)
150 g grønne oliven uden sten
salt og peber
4 dl vand
1 dl hvidvin
16-18 sherytomater
4 fed hvidløg
1 løg
timian
3 laurbærblade
250 g basmati-ris (eller andre ris)
og linsesblanding
Ingredienser:
til 4-6 pers.
2 kyllinger af 1700 gr.
1 stor rød peberfrugt
1 gl. bønnespirer
1 stort løg
salt, peber
paprika, edelsüss
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 pk. frossen broccoli ( ca. 400 g )
6 skiver lammekølle eller 6 magre lammekoteletter ( a 125 g )
25 g margarine
1 tsk. salt
1/8 tsk. peber
1 fed knust hvidløg
Sovs
2 ½ spsk. mel
2 ½ dl fløde
1 ds. aspargassnitter ( ca. 300 g )
1 tsk. salt
1/8 tsk. hvid peber
1/8 tsk. muskatnød
1½ spsk. parmesanost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min + ovntid
Pris: 100 kr.
til 4-6 pers.
1 pakke lasagne plader,
2 spsk. olivenolie,
1 finthakket løg,
1 dåse krabbekød a 200 g,
evt. ½ dl cognac,
salt & peber,
200 g rejer,
1 dåse muslinger a 265 g,
50 g parmesanost,
Béchamelsauce:
100 g smør,
100 g hvedemel,
7 ½ dl mælk,
7 ½ dl fiskebouillon (1 ½ terning),
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4-6 pers.
1-2 l. vanilleis
1-2 ps. m & m´s (chokoladeknapper, daim, toblerone eller chokoladestykker)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 4-6 pers.
1/2 kg. kalve- eller svinelever
100 g. fersk spæk
1 løg
3-4 ansjosfileter
2 spsk. mel
1 æg
1 dl. skummet- eller mini mælk
salt/peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4-6 pers.
500 g spaghetti
750 g tomater
1,25 dl ekstra jomfru olivenolie
2 fed hvidløg, knuste
4 forårsløg, fintsnittede
6 ansjosfileter
½ tsk. revet citronskal
1 spsk. friske timianblade
12 fyldte grønne oliven, i tynde skiver
strimlet frisk basilikum til servering
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4-6 pers.
1 1/2 dl. stærk kaffe
4 blade husblas
2 spsk. sukker
3 dl. piskefløde
Pynt:
chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: 100 kr.
til 4-6 pers.
½ portion kogte pintobønner,
100 g røget bacon i tern,
100 g finthakket løg,
Tortillas- chips:
Majsolie,
4 tortillas skåret i trekanter,
Tilbehør:
50 g syltet jalapeno chili,
100 g groft revet cheddarost,
1 dl creme fraiche,
1-2 fed presset hvidløg,
salt & peber,
plukket koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4-6 pers.
500 g mangefarvede fricelli
2 spsk. jordnøddeolie
1 tsk. sesamolie
2 fed hvidløg, knuste
1 spsk. revet frisk ingefær
½ kinakål, fintstrimlet
1 rød peberfrugt, i strimler
200 g sukkerærter
3 spsk. soyasauce
3 spsk. sød chilisauce
2 spsk. koriander, friskhakket
hakkede jornødder til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4-6 pers.
150 ml kokosmælk,
½ dåse flåede hakkede tomater
1 lime,
1 spsk. olie,
1 hakket hvidløg,
1 stk. hakket løg,
1 tsk paprika,
1 tsk. gurkemeje,
1 tsk. hakket grøn chili (uden kerner)
1 knsp. spidskommen,
1 pk. kinesiske ægnudler 250 g
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min.
til 4-6 pers.
500 g pasta
90 g smor
150 g parmesanost
3,2 dl flode
3 spsk. persille, friskhakket
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time.
til 4-6 pers.
2 spsk. olivenolie
1løg, finthakket
1 gulerod, finthakket
1 stilk, bladselleri, finthakket
500 g meget modne tomater, hakkede
2 spsk. persille, friskhakket
2 tsk. sukker
500 g pasta
Ingredienser:
til 4-6 pers.
250 g borlottibønner, opblødt i vand natten over
1 løg, hakket
1 knsp. kanel
1 knsp. cayennepeber
2 tsk. olivenolie
5 dl hønsebouillon
125 g tagliatelle (pasta)
brækket i korte stykker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min.
Pris: kr. 100 kr.
til 4-6 pers.
1 pakke frisk pasta/ eller skruer
200 gr. Bacon i tærn
400 gr. Kyllinge filet
1-2 stk. Peberfrugt ( rød, grønd eller gul )
1/2 Augurk
2-3 friske Tomater
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35 min.
til 4-6 pers.
350 g farfalle eller fusilli
2 æg
200 g røget laks, skåret i tynde strimler
1 spsk. frisk dild, finthakket
3 spsk. cremefraiche
2 spsk. citronsaft
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. peber
1 spsk. frisk hakket persille, til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 35 min.
til 4-6 pers.
4 Spsk. ekstra-jomfrueolivienolie
1 meget fint hakket løg
1 gulerod i små tern
100 g speck (italiensk røget skinke)
3 fint hakket ansjoser
Revet skal af 1/4 citron
300 g renset og finthakket, helt frisk kylling lever
5 spsk. tør hvidvin
1 spsk. hvidvinseddike
1-2 tsk. groftkværnet peber
1 dl hønsefond
2 spsk. finthakket bredbladet persille
salt