Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + 1 time
til 6-8 pers
140 g smør
800 g brun farin
2 tsk. Vanille
6 æg
600 g mel
2 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
100 g valnødder
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6-8 pers
300 g couscous (grov)
6 dl kogende vand
1 spsk olie – gerne olivenolie
1 spsk. Tørret rosmarin
¼ tsk. Salt
1 squash
2 tomater
bredbladet persille til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 6-8 pers
150 g sukker
3 æggehvider
150 g hakkede mandler
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
150 g sukker
2 Daim á 50 gram
Ingredienser:
til 6-8 pers
Bunde:
4 æggehvider
175 gr. sukker
175 gr. hakkede mandler
1 spsk. kartoffelmel
Æblefyld:
1/4 piskefløde
2½ dl. creme fraiche
ca. 4 æbler
karamel creme:
4-5 spsk. lys sirup
80-100 gr. flormelis
1½ spsk. vanillesukker
1/4 l piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 6-8 pers
1 kg afkølede, råstegte kartoffelbåde – gerne krydrede (gerne en rest fra aftenen før)
1 aubergine
1 courgette
1 rød peberfrugt
200 g cherrytomater
200 g feta i tern
1 bundt springløg
100 g sorte oliven
Marinade:
Pesto af:
1 bundt basilikum (eller persille)
1 dl olivenolie
saft af ½ citron
2 fed hvidløg
½ dl pinjekerner (eller afskallede hasselnødder, jordnødder e.l.)
evt lidt revet parmesanost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 6-8 pers
150 g mayonaise
½ dl creme fraiche 18%
1 knsp salt
karry efter smag og styrke
5 hårdkogte æg
1 æble, skrællet, i små tern
2 spsk. Revet løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + stegetid
til 6-8 pers
tomatpesto:
150 g soltørrede tomater i olie gerne med hvidløg ol
olivenolie
150 g peanuts (eller pinjekerner efter smag)
3 stilke frisk rosmarin
4 fed hvidløg
2oo g flødeost naturel
et bundt persille (evt bredbladet)
3 små lammeslag (ryg)
Ingredienser:
til 6-8 pers
bunde:
6 æggehvider
450 g sukker
½ tsk eddike
creme:
½ l fløde
150 g frossen frugt eller ristede hasselnødder efter smag
1 spsk vanille
top:
friske bær og frugter efter ønske og smag (sæson)
citronmelisse og chokolade til pynt
(her er brugt melon, papaya og mango)
Ingredienser:
til 6-8 pers
1 Stort fed hvidløg,hakket
2 Spsk olivienolie
1 Lille tørret, rød chilli, smuldret
2 Tsk tørret oregano
3 x 400 g Italiensk dåsetomater
1 Spsk rødvinseddike
1 Hånsfuld frisk bailikum eller merian (eller begge), grofthakket
salt og friskkværnet peber
2-3 Spsk ekstra olivienolie
Ingredienser:
til 6-8 pers
750 gram magert hakket okseød
200 gram bacon i tern
olivenolie
2 løg, hakket
1 bladselleri, i skiver
1-2 grønne peberfrugter, i tern
3 fed hvidløg, hakket
2 dåser flået hakket tomater med juice
1 l fint hakket hvidkål
2-3 mørke øl
1-1½ liter vand
4 dåser kidney bønner
4-5 kartofler der kan koge ud - ellers kan de rives eller skæres i tern
2-3 chili fint hakket
salt & peber og chilisauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min + stegetid
til 6-8 pers
1 svinefilet
2 spsk. Olie
Krydderblanding:
5 peberkorn
2 knuste laurbærblade
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. Salt
¼ tsk. Allehånde
2 løg, grofthakket
1 peberfrugt, grove strimler
1 spsk. Olie
300 g hvidkål i strimler
1 ds flåede tomater
1 dl hvidvin
2 spsk. Oregano
1 tsk. Salt
½ tsk peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 6-8 pers
Bund:
250 g marcipan
350 g sukker
3 æggehvider
Ostemasse:
6 blade husblas
kold vand til udblødning
500 g (light) flødeost
¾ dl citronsaft
1 ¼ dl sukker
3 dl fløde, pisket til skum
Pynt:
Friske bær og frugter
Citronmelisse
evt chokoladepynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 t. 25 min
til 6-8 pers
½ selleri
300 g jordskokker
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
2 spsk. Olie
2 spsk. Hvid balsamisk eddike (eller anden lys eddike)
2 stilke frisk timian (evt 1 tsk. Tørret)
200 g brød uden skorpe, smuldret
2 dl fløde
50 g parmesan ost
salt og peber