opskrifter
Søg i 12.573 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Ribsgéle af modne ribs

Ribsgéle af modne ribs

Ribsgéle af modne ribs
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(190)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
12.303
Visninger
177
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 kg modne ribs
2 dl vand
800 gram sukker
1 pose gul melatin
1 tsk atamon
Atamon til at skylle glas


SÅDAN GØR DU
Problemet med modne ribs er, at der ikke er så stort pektinindhold i disse, som i knapt modne bær. Det kan derfor være vanskeligt, at få saften til at blive til gelé uden hjælp. I denne opskrift har jeg derfor benyttet gul melatin til at opnå konsistensen.

Skyl ribsne grundigt. Kog dem sammen i 2 dl vand indtil alle bærrene er bristet, typisk ca 15 minutter. Lad saften passere gennem en fin sigte/et saftklæde/et viskestykke. Lad bærrene dryppe af i et par timer, gerne natten over.

Den siede sagt hældes i en gryde og koges op. Melatinen tilsættes under omrøring. Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og rør godt indimellem. Geléen vil gradvist få sin konsistens.

Skyl de syltetøjsglas, du vil bruge, i kogende vand. Der bliver ca 1 liter gelé, så du kan f.eks. klargøre 4 glas af 0,25 liter. Når glassene er kølet lidt af efter skoldningen rystes glasset med lidt vand og lidt atamon. Brug evt. et viskestykke til at holde om glasset, hvis det stadig er varmt.

Hæld geléen over i glassene og lad dem stå åbne med et viskestykke over til næste dag. Luk lågene og opbevar geléen mørkt og køligt.
SERVERING
Kan bruges som tilbehør til mange danske retter som f.eks. forloren hare, oksesteg, frikadeller og hakkebøf. Kan desuden opvarmes og penskles på kager, så de fåer en fin blank lyserød overflade. Kan også nydes som en slags syltetøj på lyst brød.
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Ribsgéle af modne ribs opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Ribsgéle af modne ribs fra Maduniverset.dk i kategorien Syltning opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Ribsgéle af modne ribs, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Tid til at bage småkagerne til juleaften
Nu er der ikke længe til juleaften, brug weekenden på at bage lidt lækre sprøde småkagerne til den hyggelige juleaften
Se opskrifter her
hvid streg
Lækre opskrifter på Lucia brød til den 13 december
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Nye og klassiske opskrifter til en god juleaften - fx. brunede kartofler med skræl
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Blommer i Madeira      Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Piment sauce     Raclette med det hele     Børnenes kokoskugler     Tunmousse      Mormors Stegte sild i eddike     Hamburgerryg med grønlangkål & brunede kartofler     Gammeldaws æbleflæsk.     Waldorfsalat - Gammeldags     Svampet kanelkage     Rejemad     Hjemmelavet fyldt chokolade     Oldes Kokoskranse     Porrer i fad med oksekød     Marcipan kokoskugler med rom - julekonfekt     Bananlikør     Pirogger med oksekød     Plum Pudding     Hjemmelavet blodpølse     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]