opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Ribsgéle af modne ribs

Ribsgéle af modne ribs

Ribsgéle af modne ribs
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(190)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
14.230
Visninger
194
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 kg modne ribs
2 dl vand
800 gram sukker
1 pose gul melatin
1 tsk atamon
Atamon til at skylle glas


SÅDAN GØR DU
Problemet med modne ribs er, at der ikke er så stort pektinindhold i disse, som i knapt modne bær. Det kan derfor være vanskeligt, at få saften til at blive til gelé uden hjælp. I denne opskrift har jeg derfor benyttet gul melatin til at opnå konsistensen.

Skyl ribsne grundigt. Kog dem sammen i 2 dl vand indtil alle bærrene er bristet, typisk ca 15 minutter. Lad saften passere gennem en fin sigte/et saftklæde/et viskestykke. Lad bærrene dryppe af i et par timer, gerne natten over.

Den siede sagt hældes i en gryde og koges op. Melatinen tilsættes under omrøring. Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og rør godt indimellem. Geléen vil gradvist få sin konsistens.

Skyl de syltetøjsglas, du vil bruge, i kogende vand. Der bliver ca 1 liter gelé, så du kan f.eks. klargøre 4 glas af 0,25 liter. Når glassene er kølet lidt af efter skoldningen rystes glasset med lidt vand og lidt atamon. Brug evt. et viskestykke til at holde om glasset, hvis det stadig er varmt.

Hæld geléen over i glassene og lad dem stå åbne med et viskestykke over til næste dag. Luk lågene og opbevar geléen mørkt og køligt.
SERVERING
Kan bruges som tilbehør til mange danske retter som f.eks. forloren hare, oksesteg, frikadeller og hakkebøf. Kan desuden opvarmes og penskles på kager, så de fåer en fin blank lyserød overflade. Kan også nydes som en slags syltetøj på lyst brød.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Ribsgéle af modne ribs fra Maduniverset.dk i kategorien Syltning opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Ribsgéle af modne ribs, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Fastelavnboller
Følg Maduniverset
sæson lige nu P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Kinesisk kylling i karry     Munk's tomatsuppe til branderterne ...     Grydestegte ribletter.     Hakket Oksekød med Hvidkål     Lækker tun/avocado/ørred/reje- forret     Svampegratin     champignon pate     Chili con carne, med oksefars     Hvidkålssuppe, italiensk inspireret     Græskar kage     Julelikør     Mørbradgryde     Lammekøllerester i fad.     Brasilianske rejer     Græsk rejetærte     gammel Estrup gryde     Cremefraichedressing med peberrod     Frikadeller     Estragonsovs     Amerikanske pandekager III     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]