opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Ribsgéle af modne ribs

Ribsgéle af modne ribs

Ribsgéle af modne ribs
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(190)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
14.406
Visninger
197
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
1 kg modne ribs
2 dl vand
800 gram sukker
1 pose gul melatin
1 tsk atamon
Atamon til at skylle glas


SÅDAN GØR DU
Problemet med modne ribs er, at der ikke er så stort pektinindhold i disse, som i knapt modne bær. Det kan derfor være vanskeligt, at få saften til at blive til gelé uden hjælp. I denne opskrift har jeg derfor benyttet gul melatin til at opnå konsistensen.

Skyl ribsne grundigt. Kog dem sammen i 2 dl vand indtil alle bærrene er bristet, typisk ca 15 minutter. Lad saften passere gennem en fin sigte/et saftklæde/et viskestykke. Lad bærrene dryppe af i et par timer, gerne natten over.

Den siede sagt hældes i en gryde og koges op. Melatinen tilsættes under omrøring. Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og rør godt indimellem. Geléen vil gradvist få sin konsistens.

Skyl de syltetøjsglas, du vil bruge, i kogende vand. Der bliver ca 1 liter gelé, så du kan f.eks. klargøre 4 glas af 0,25 liter. Når glassene er kølet lidt af efter skoldningen rystes glasset med lidt vand og lidt atamon. Brug evt. et viskestykke til at holde om glasset, hvis det stadig er varmt.

Hæld geléen over i glassene og lad dem stå åbne med et viskestykke over til næste dag. Luk lågene og opbevar geléen mørkt og køligt.
SERVERING
Kan bruges som tilbehør til mange danske retter som f.eks. forloren hare, oksesteg, frikadeller og hakkebøf. Kan desuden opvarmes og penskles på kager, så de fåer en fin blank lyserød overflade. Kan også nydes som en slags syltetøj på lyst brød.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Ribsgéle af modne ribs fra Maduniverset.dk i kategorien Syltning opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Ribsgéle af modne ribs, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Lammekølle med kartofler i fad     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Raclette med det hele     Påskekyllinger af kogte æg     Indbagte rejer     Svampet kanelkage     Tunmousse med rød kaviar.     Nemme flûtes     Boller i varmluftovn     Verdens bedste brød     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Boller m/ A38     Wok sovs     Rugbrød med tørgær     Grillspyd     Puerco pibil     Formbrød     Pastaret i fad     Tvebakkekage     Havregryns slik     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]