Hak løg og skær gulerod, champignon og peberfrugt i tern. Der kan også tilsættes andre grønsager, fx bladselleri.
Svits løget i olien og tilføj paprika efter smag. Brun herefter kødet med løgene. Tilsæt salt og peber. Nu hældes 1 dåse koncentreret tomatpure på. Der tilsættes ½ liter vand, 3-4 laurbærblade samt grønsager. Tilsæt evt. mere vand og fløde. Lad retten simre i 45 min til 1 time og tilsæt kulør.
Sovsen skal nu jævnes ved hjælp af en meljævning. Her bruges ca. 3 spsk. hvedemel og vand som man har lyst til. Mel og vand puttes i en jævningsryster og rystes til der ikke er flere klumper. Jævningen hældes nu i gryderetten i et langsomt tempo, mens det røres rundt. For at undgå mulige klumper, kan den hældes i gennem en si. Hvis der kommer klumper i alligevel, kan de fiskes op med en teske.
Lad gryderetten koge op – velbekomme.
Serveres med ris eller kartoffelmos.