4 avocadoer, skrællede, udstenede og skåret i mindre stykker
4 forårsløg finthakket
8 dl. kold kylling bouillon
2 spsk. tomatpuré
1 tsk. chili sauce (f.eks Tabasco)
1 spsk. lime juice
1 spsk. tequila blanco(valgfrit)
2 spsk. hakket frisk koriander
Salt og peber efter smag
2 spsk. creme friech
I en stor foodprocessor, kombinere avocado, forårsløg, kylling bouillon, tomatpuré, chile sauce, limesaft og tequila. Reserve et par kviste af koriander til brug som pynt, og læg resten af processoren. Proces, indtil en jævn pasta. Hvis du har en stavblender, kan du blende alt i en gryde eller stor skål.
Krydr med salt og peber. Hæld suppen i en stor skål, dæk og opbevares i køleskab i mindst 2 timer før servering.
Serveres i kolde skåle. Tilsæt en klat creme på overfladen af suppen og pynt med en kvist koriander.
Evt. ristet piquin chile.