1 kg. Oksekød i tern fra inderlår og ossobuco
1½ spsk. tabasco chile sauce
1-1½ L. oksebouillon, kogt på ben fra ossobuco + suppevisk
2½ dl. tomat sauce
2 jalapeños 3 cayenne chile 10 pasilla
6 blomme tomater flådede eller fra dåse
1-2 grøntsags bouillon
2 store løg delt og skåret i tykke skiver
5 fed hvidløg knust hakket eller hele
400 g. stegte bønner (fra dåse kan bruges)hvis ønskes en tykkere carne con chile tilsæt mere
6 spsk. chile pulver ancho, pasilla, new mexico eller guajillo eller en blanding af dem (for mere fyldig smag tilsæt mere den bliver ikke meget mere stærk styrken er 3-4 ud af 10)
4 tsk. knust spids kommen
1-2 bundter forårs løg
2 laurbærblade
1- 2 tsk. salt
majsolie til stegning eller anden
24 varme majs tortilla oliestegte tortilla i trekanter nacho chips
Tips: 1 time længer kogetid ved lavere varme giver et bedre resultat, hvis du har tid til det.
Start med at skære kødet fri af ossobuco skær kødet i 2-3 cm terninger. Kog bouillon på ossobuco, skum og tilsæt suppevisk, lad det simre en times tid si bouillon og sæt til side. Forsæt med at riste pasilla chile på grill eller en tør pande til de har taget farve pas på ikke at brænde da de bliver bitre, det tager få sekunder flæk dem og rens for frø skær dem i mindre stykker læg i varmt vandbad i 20 min. Rist tomater på grill eller en tør pande vend dem jævnligt til skindet løsner sig, flå dem når de er kolde nok. Mos pasilla chile i en molcajete (morter) eller en blender tilsæt lidt bouillon, puré til fint pasta.
I en stor gryde/work lyn steg kødet måske ad to gange når det er godt brunt tilfør løg, hvidløg forsæt lyn stegning når løgne er gyldne, skru ned på lavt, tilsæt, chile pulver, må ikke brande på og når det har opsuget olien, tilsæt bouillon, tabasco, chile pasta, terning, tomat sauce, tomater, spids kommen, 1 jalapeño, 3 cayenne chile, laurbærblad, salt & peber, ekstra bouillon til dække, hvis nødvendigt under omrøring, Kog videre med låg, ved svag varme, i en time ved jævnlig omrøring eller i en slow cooker uden omrøring, fyld op med bouillon hvis nødvendigt, tag jalapenõs op pres væske ud af den og kom det i gryden, del og rens for frø & vener hak den groft og tilsæt den hakket og en frisk jalpeño i gryden, kog ved svag varme lige under koge punktet i en time, tag jalapeño gør som før, tag cayenne chiles op og skær i skiver og tilsæt sammen med de stegte bønner under omrøring, kog ved lavt blus i ½ time.
Smag til med chile sauce, chile pulver, kommen, salt og peber, giv et opkog, tag laurbærbladene op når du synes smagen passer dig.
Serveres i dybe skåle, med let knuste tortilla chips, pyntet med hakket forårsløg.
Tilbehør: varme majs tortilla, cayenne salsa, grøn avocado salsa, crema (tykmælk) opskrift på salsa og stegte bønner er andre steder her på Maduniverset,
Nok kolde corona med lime. 1 flaske 100 % agave tequila ell. mezcal, uden salt og lime. Salud.(skål)
Er medlem af www.tequilaclub.dk se de forskellige tequilaer og mezcal.
Chile og pulver kan købes hos chilihouse.dk
Brug billigere kød, kræver længer kogning.