Kog alle tørret chili i en gryde i 10 min. tag dem op dræn og lad dem køle, rist serrano over gasblus eller grill til hver chile er ca. 50 % sorte, når de er kolde nok blend det sammen med de kogte tørret chile, chipotle og tomatpure.
Si saucen og sæt til side.
Kog vand i en gryde med ½ lille løg
Når vandet koger tilsæt rejer kog i 2 min. fjern rejer og sæt til side. Bruger du færdige rejer spring dette over.
Hak 6 fed hvidløg og ½ løg, sauter i smør eller svinefedt til de er klare, tilsæt spidskommen og lime juice.
Tilsæt rejer, kog langsomt og når rejerne er lyserøde, tilsæt saucen og salt efter smag, med færdig rejer tilsæt dem og sauce og giv et opkog til det er varmt.
Del avocado fjern stenen skær i skiver uden at skære igennem skallen skrab det ud med en ske.
Serveres med hvide ris og / eller grøn salat, tortilla og/ eller bolillo (flûte) Skive skåret acocado.
Evt. overskydende sauce kan bruges til fiskefile/ eller erstatte rejer med fisk og andre skaldyr.