Tænd op i en weber grill/røgovn med træflis når der er flammer sluk dem ved at sprays lidt vand så det kun ryger, læg tun filerne på risten læg låg på, åben for luft indtag i top og bund kun nok luft til det kan ryge i ca. ½ time eller ønsket røg smag. Læg grill kul på grillen.
Rens friske banan blade med en fugtig klud, varm banan blade over grill eller gas så de bliver bøjelige, (banan blade købt i asiatisk butik skal ikke varmes) læg tun filet på hvert blad, klip bladene til så de passer til de kan lukkes helt om filerne, smør dem med den mængde salsa efter smag, evt. grøntsager efter eget valg, pak filerne ind i banan bladet og pak stanniol omkring.
Når grillen er klar læg de indpakkede filer med samlingen opad grill 15 min. eller indtil de er gennem kogt.
Serveres på op pakket banan blade på en stor tallerken, mexicanske ris og salat efter eget valg.
Salsa habanerõ amarilla.
02.11.2012, 21:56