½ kg. hakket oksekød
1 løg
4-5 fed hvidløg,
2 jalapenos
4 mellemstore tomater
8 grønne oliven, udstenede
2 spsk. oliven olie
1 dl. rosiner
1 Poblano chile eller grøn peberfrugt
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt nellike
1 lille kegle af piloncillo eller 3 tsk. brun farin
2 bage kartofler
1 dl.olie til at stege kartofler i.
Salt for smag
Toppings:
1/4 hoved iceberg salat
2 modne mellemstore tomater ,
1 til 2 avocadoer ,
1 1/2 dl Cheddar eller anden ost
Creme fraiche
Blødgør rosiner i varmt vand i 20 minutter og drænet. Tomater koges i 5 min. flås når de er kolde nok
og groft hakkes sæt til side.
Skær iceberg, tynde skiver,tomater fjern kernehus og skåret i tern, avocado(er)del fjern sten og skrab ud med en stor ske, skåret i skiver eller terninger, riv osten. Topping sættes tilside i hver sin skål.
Skral løg og skær i skiver, rens hvidløg og knus dem, del jalapenõs, rens for stilk og frø og hakkes groft.
oliven deles i ¼, poblano (eller grøn peber) renses for stilk, frø og skæres i strimler sæt til side, skral kartofler og skær i ternings størrelse, steges i olie til gylden, dræn og sæt til side.
I en gryde svits hakket oksekød i olie, over medium varme, indtil kødet er lyserødt, tilsæt jalapenõs og løg svits til løg er klare. tilsæt hvidløg og kog blandingen under omrøring i 2 minutter mere, tilsæt de øvrige ingredienser samt kartofler til gryden og kog over svag varme til kødet er gennem kogt under omrøring.
Servers med mexicanske eller hvide ris, varme tortilla eller taco skaller,fyld tortilla eller taco skaller med picadillo top med salat, tomater, avocado, reven ost, creme fraiche og grøn avocado salsa.