Salsa:
Alt steges på en tør pande til løg og hvidløg er bløde og chile og tomater er sort plettet, fjern fra panden efter som det bliver stegt, kom chiles i en fryse pose og luk den eller en container i 15 min. flå tomater, skær i mindre stykker, flå skindet af chile skær i mindre stykker, skær løg og hvidløg i mindre stykker kom det hele i en blender, blendes med vand fra kogning til puré, si og blend resterende med lidt vand og si, det siede tilsættes vand til ønsket konsistens gives et opkog smages til med salt. Kan laves i forvejen.
Fyld:
Pisk æg. Del chiles på langs fjern frø og vener hakkes fint, tomat skæres i ¼ fjern frø og væske fjernes hakkes groft, løg hakkes groft, svits chile løg og tomater til løg er klare, pisket æg hældes i omrøring til æggene er scrambled smag til med salt. Stegte bønner er varmet. Salsa er varmet.
Varme bolillo skæres op på langs fra siden så den stadig hænger sammen,(som hotdog brød) åben og smør stegte bønner på, kom huevos mexicanos oven på og 1 spsk. crema rå løg og koriander.(nogen piller noget af det hvide ud af bolillo for at få plads til mere fyld her i Mexico) Klem sammen.
Serveres i dyb tallerken, hæld rigeligt med salsa over.
Mexicanske scrambled æg (huevos mexicanos)kan bruges for sig selv.