Lakridspulveret hældes i en skål og 1/4 dl vand røres i lidt ad gangen til en glat masse.
Det sorte farve røres i, så det er ensfarvet, og blandningen stilles væk.
Tag nu en 3 liters gryde i rustfrit stål og rør hvedestivelsespulver, sukker samt Dextor/druesukker godt rundt, til det er godt blandet. Tilsæt herefter 1 1/4 dl koldt vand. Rør det jævnt ud til alle ingredienser er opløst. Sæt nu gryden over kogepladen på højeste temperatur samtidig med der hele tiden røres i massen. Når massen begynder at koge med små bobler, skrues helt ned for varmen, pas på den ikke brænder på eller klumper. Kog det for svag varme i 15-20 minutter og rør ofte. Efter 15 min gøres gelatinepulveret klar til brug, ved at blande det i en lille skål med det kogende vand under omrøring til pulveret er helt opløst. Blandingen er nu klar til brug. Temperaturen i Lakridsmassen måles nu. Den skal koge, til den er 105-110 grader. Lakridsekstraktblandingen, der var stillet væk, tilsættes nu lakridsmassen under meget grundig omrøring og derefter gelatineblandingen. Skrab herefter lakridsmassen ud på et stykke bagepapir og fordel det med skraberen ud i en firkant, der er 10 cm. tyk. Dette skal ske hurtigt, da massen hurtig bliver sej. Stilles herefter til afkøling 12 timer et køligt sted, dog ikke i køleskabet.
Når lakridsmassen kan slippe papiret skal den vendes, så den kan tørre på den anden side. Skæres herefter ud i passende stykker.
28.10.2017, 08:11