opskrifter
Søg i 12.557 opskrifter
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lakrids (Sød, finsk)

Lakrids (Sød, finsk)

Lakrids (Sød, finsk)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(343)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
21.997
Visninger
211
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
DU SKAL BRUGE
1 dl lakridsekstraktpulver
1/4 dl koldt vand
5 ml. sort farve
1½ dl. hvedestivelsespulver el. fint rismel
1 dl sukker
4 dl. dextor (druesukker)
1 1/4 dl koldt vand
3 spsk gelatinepulver
½ dl kogende vand


SÅDAN GØR DU
Lakridspulveret hældes i en skål og 1/4 dl vand røres i lidt ad gangen til en glat masse.
Det sorte farve røres i, så det er ensfarvet, og blandningen stilles væk.

Tag nu en 3 liters gryde i rustfrit stål og rør hvedestivelsespulver, sukker samt Dextor/druesukker godt rundt, til det er godt blandet. Tilsæt herefter 1 1/4 dl koldt vand. Rør det jævnt ud til alle ingredienser er opløst. Sæt nu gryden over kogepladen på højeste temperatur samtidig med der hele tiden røres i massen. Når massen begynder at koge med små bobler, skrues helt ned for varmen, pas på den ikke brænder på eller klumper. Kog det for svag varme i 15-20 minutter og rør ofte. Efter 15 min gøres gelatinepulveret klar til brug, ved at blande det i en lille skål med det kogende vand under omrøring til pulveret er helt opløst. Blandingen er nu klar til brug. Temperaturen i Lakridsmassen måles nu. Den skal koge, til den er 105-110 grader. Lakridsekstraktblandingen, der var stillet væk, tilsættes nu lakridsmassen under meget grundig omrøring og derefter gelatineblandingen. Skrab herefter lakridsmassen ud på et stykke bagepapir og fordel det med skraberen ud i en firkant, der er 10 cm. tyk. Dette skal ske hurtigt, da massen hurtig bliver sej. Stilles herefter til afkøling 12 timer et køligt sted, dog ikke i køleskabet.
Når lakridsmassen kan slippe papiret skal den vendes, så den kan tørre på den anden side. Skæres herefter ud i passende stykker.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Thomas
28.10.2017, 08:11
Har i hørt om stavekontrol? Desuden er det svært at fatte hvad i snakker om da halvdelen ikke beskrives. Ekstremt inkompetent, søg da job i Fakta.


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Lakrids (Sød, finsk) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Lakrids (Sød, finsk) fra Maduniverset.dk i kategorien Slik opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lakrids (Sød, finsk), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Opskrifter med frugt
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: drømmekage i bradepande     Grov go'e boller     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Mælkesnitter     Tunmousse      Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Fersken suppe (den er genial)     Helstegt Oksestriploin     Kvædemarmelade     Den bedste Kylling i Karry!     Æblemarmelade     Blommetrifli     Karbonader i fløde/porre sauce     Pastaret i fad     syltede pærer     Kylling Chop Suey med stegte jordskokker og hjemmelavet fond     Hurtig pæretærte     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]