Først ordner man kartoflerne og sætter dem i gang med at koge. Imens de bliv færdige skær man løg, hvidløg, peberfrugt ud i fine tern og hakker persillen en lille smule. Champignonerne skær man ud i skiver og sautere i oliven olie. Når de er fine tager man dem af og giver panden lidt ny olie og sautere løg, hvidløg og peberfrugt.
Når kartoflerne er gennemkogte hælder man næsten alt vandet fra. Der skal ca være 1-2 dl tilbage i bunden. Derefter blender dem med en stavblender eller hælder dem op i en almindelig blender. Man blender løg, hvidløg, peberfrugt, salt og peber, muskatnød og persille sammen med kartoflerne. Når de hele er godt blendet sammen kan man eventuelt tilføre lidt mælk, men det behøves ikke.
Retten serveres med de sauterede champignon og kan serveres som den er, men jeg vil anbefale at det er tilbehøret til noget kød eller andet.
Man kan selvfølgelig også lave puren lidt tykkere og servere den som en velsmagende kartoffelmos.