Steg jordnødder i gryde/stegepande med ½delen af olivenolie uden at brænde, tage dem op med en hulske og sæt dem til side.
Steg chiles i den samme olie og tilføje en anden ½del af olivenolie, steg til de er gyldne brune uden at brænde, tilsæt hvidløg steg under omrøring til hvidløg har taget farve, tag dem op med en hulske, læg i et dørslag med køkkenrulle, afkøl jordnødder, hvidløg og chili omkring 15 minutter. Skær alle ingredienserne i mindre stykker.
I en blender (eller molcajete mos) blend alle ingredienserne tilsæt vand lidt efter lidt til den har rette konsistens som tyk puré og salt.
Hæld det blended i gryden med olie opvarm blandingen over lav varme under omrøring i 10 minutter. Til vandet er fordampet. Hæld i servering skål eller glas, holder i måneder.
Til kylling,, fisk eller som dip til nacho chips.