400-600 g oksekød (evt. en grydesteg)
4-6 gulerødder
6-8 kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
basilikum, timian, oregano - 1 ½ tsk af hver.
1-2 tsk. paprika, salt, peber,
1 chili
3 peberfrugter
2 tomater
1 ½ - 2 liter l. vand
2 oksebouillon terninger
Kødet skæres i store tern. Skær gerne sener af i store stykker
Løg og hvidløg hakkes. Gulerødderne skæres i skiver eller store tern, kartoflerne skæres i store tern, tomater i tern, kernerne fjernes i peberfrugter og chili og de skæres i tern eller strimler. Det hele brunes af i ovn i 10 min ved 250 gr. (kan undlades - men giver god aroma)
Vand og bouillon terninger bringes i kog, suppeben, oksekødet og krydderierne tilsættes. Simre 1 times tid. Grønsagerne tilsættes og simre med 1 time mere, gerne længere, så det bliver ekstra mørt. (hvis man ikke har så god tid, kan man bruge dyrere kødstykker som ikke skal have lige så lang tid.
Smages til og serveres rygende varm med flutes.
Suppeben kan undlades så bruges der blot mere bouillonterning.
Ønsker man suppen ekstra stærk, tilsættes mere chili, hvidløg og ekstra krydderier.
Serveres med flutes eller andet brød
En billig kød udskæring er god til dette, da det simre længe.
Smager rigtig godt i flere dage
Kan med fordel serveres for gæster