opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Formbrød

Formbrød

Formbrød
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(439)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Formbrød
23.141
Visninger
290
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 14.08.2016 Formbrød var dagens opskrift den 14.08.2016

du kan fryse denne ret Du kan fryse denne ret


DU SKAL BRUGE
25 gr gær
6,25 dl vand
1 spsk salt
2 tsk. honning
l kg hvedemel


SÅDAN GØR DU
Rør gæren ud i det lunkne vand og lidt honning. lad det stå nogle minutter. Rør salt i og sigt melet i lidt ad gangen. Ælt derefter dejen i hånden til den er blød, elastisk og ensartet i ca. 10 min.

Læg dejen ned i en olismurt silikone brødform til 2,5 l eller en anden brødform på 2,5 l. Og smør også et tyndt lag olie over.

Læg husholdingsfilm stramt over formen og stil brødet i køleskabet natten over eller mindst 6 timer.

Tag herefter brødet ud af køleskabet og skær et snit i brødet på langs og pensel det med vand. Stil det i en 220 grader varm Alm. ovn el. ca. 200-210 grader varm ovn, hvis det er en varmluft ovn. Lad det bage i 25-35 min. Hold øje med farven. Dæk det til, hvis det ser ud til at blive for mørkt. Tag brødet ud af formen efter 25 min. Lyder det sprødt og hårdt, når man banker på siderne eller i bunden, er det færdigt, ellers stil det ind igen 5-10 min.
SERVERING
Nydes afkølet med laks, rejer eller med flødestuvede kantareller på som forret. Det kan også også bare nydes til kaffen med kold smør og ost, honning, pålægschokolade eller syltetøj.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
maduniverset.dk
19.12.2016, 09:14
Hej Linda, Bag brødet på midterste rille

Linda Nielsen
17.12.2016, 15:52
Hej. På hvilken rille i ovnen skal brødet stå under bagningen? Hilsen Linda
 
Denne gode opskrift på Formbrød med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Formbrød, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Fersken suppe (den er genial)     Røræg i ovn     Tærte med citroncreme og marengs     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     langtidsstegt grillet vildsvinekølle     Fondue     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     drømmekage i bradepande     Champignon-broccolitærte med skinke     Fastelavnsboller med fløde og marcipan     Rimboboller     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Raclette med det hele     Romfromage     Mormors citronfromage     Svampet kanelkage     Suppekuren     Rejemad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]