Varm vandet op til 37 grader
Tilsæt tørgær til vandet og lad det stå i 5 min. (ved normal gær udrør gær i lunken vand)
Hæld gær og vand i en røreskål og tænd , tilsæt honning, tilsæt langsomt mel, salt og olivenolie, mens dejen æltes.
Dejen skal være klistret,
Ælt dejen i røreskålen, indtil den er glat, cirka 5 min.
Børst lidt olivenolie over dejen, dæk med plast folie og en ren køkkenrulle.
Lad hæve i en time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord.
Skær dejen i 6-8 stykker.
Brug en kagerulle til at flade hvert stykke ud i en cirkel omkring 1 cm tyk.
Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.
Varm en tygbundet stegepande, medium/høj varme.
Dryp lidt olivenolie i stegepande, før du tilføjer et stykke dej af gangen.
Steg Gyros brød/pita i cirka 30 sekunder, eller indtil boblerne begynder at dannes. Vend dejen igen og steg i cirka et minut, indtil let gyldent. Vend dejen tilbage over og steg i et minut , indtil Gyros brød/pita puffer op. Fjern fra varmen og dække med en rent håndklæde. Gentag med de resterende stykker af dej.
Gyros brød i ovn:
Du kan bage Gyros brød/pita brød i en ovn.
Ovnen varmes op til 230 grader og bages i ca 3 - 4 min. Gyros brød/Pita er klar når de er puffet op.
Server med salat, tzatziki, oliven, tomater, løg skiver, agurk skiver, feta ost og Gyros kød (Fx. Kylling filet stegt på panden og derefter skået i små skiver og stegt i olien på panden igen)