Vask og fjern stil fra chiles, rens hvidløg, rens løg og skær i ¼, vask peberfrugt og snak peber del dem fjern frø, vask og fjern stilk fra tomater, når træet har små flammer læg hvidløg fed i snak og peberfrugt (for de ikke falder i gennem risten eller sæt dem på tandstikker) placere det hele på risten læg låg på justere luft indtag så det kun ryger, i ca. 15 min. eller til det er blødt med sorte pletter, lad træet flamme op kom en håndfuld mesquite flis på, læg låg på, justere luft så det kun ryger, ca. 15 min. eller længere for mere røg smag
Blend det hele når det er køligt nok, for grov salsa plus 4-5 gange blendningen eller til ønsket konsistens.
Koges i en gryde med kokos olie eller anden olie, i ca. 15 min. eller til ønsket konsistens under omrøring.
Kommes i atamon skyllet glas, fyldes ½ cm. fra top skru låg på med det samme, kan henkoges for lang tids opbevaring.
Som dip, tilbehør til retter eller som smag i gryderet.
Kan fryses i isterning bakke eller pose nem at doserer.