opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lækre Jule Brunkager

Lækre Jule Brunkager

Lækre Jule Brunkager
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(13)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
 Lækre Jule Brunkager  Foto af : Maduniverset
2.981
Visninger
35
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
Online

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



En lækker Jule snack.

DU SKAL BRUGE
*500g Hvedemel (glutenfri hvis
man er allergisk)
*200g Brun farin
*200g Mørk sirup
*200g Smør (Margarin kan også
bruges)
*15g blandede krydderier, består af: Kanel, Muskat, Stødt ingefær, Allehånde (Stødt kan også bruges) Nelliker og Kardemomme, ca 2g. af hver.
*5g potaske opløst i ca. 1 ml vand, (Natron kan også bruges, bare ikke lige så effektivt)
*5g Hjortetaksalt (alm salt kan
bruges, bare mindre smagsfuldt)
*150g finhakkede smuttede mandler eller hele (kan undværes)
*Revet skal af 1 Citron (behøves ikke)


SÅDAN GØR DU
Start med at blande Hvedemel, Brun Farin og mørk sirup sammen i en skål. Så skal du smelte smørret, og lade det køle af. i mellemtiden kan du blande krydderierne. helst mere kanel end ingefær (dit eget valg). Når smørret er kølet af til stuetemperatur, skal du bare blande det ned i resten af den dej du lige lavede. Husk også at putte krydderierne ned i. så skal du opløse potasken i vandet, og blande det med dejen. med tiden som dejen bliver hårdere kan du tage det ud af skålen og begynde med at ælde det. lav et lille hul midt i dejen hvor du så kan putte saltet ned i og ælt så videre!! hvis du nu vil have mandler eller citron skal i, er det nu du skal blande det sammen! når du er færdig med at ælte deler du dejen op i 2 dele og ruller dem runde som pølser. så skal du "Pakke" dem ind i bagepapir, og stille dem i fryseren natten over eller mindst 2 timer.

du vil sikkert gerne lade dem tø mindst halvanden time på dit køkkenbord. det skal de også. når de så er ca. halv hårde, tager du bagepapiret af. hvis du vil lave dem seje med forskellige former skal du bare dele den ene pølse i 2 og rulle den ene halvdel til en flad pandekage, helst ikke alt for flad. jeg vil anbefale halv centimeter høj, også bare gå pynt amok. hvis du vil have dem traditionelle runde, skal du bare skære pølsen i skiver. hvis nu du vil lave dem til juletræs hængepynt, skal du bare lave et hul i din brunkage før du bager den. der skulle en tråd gerne kunne komme igennem. den skal bage i 5-7 minutter i varmluft på 180-200 grader. hvis den stadig er lidt blød skal du ikke bage den mere, den kan du bare tage ud og lade den køle lidt af. hvis du bage dem for meget kan du risikere at der kommer revner i dine brunkager. pynt til, og velbekomme.
SERVERING
Som snack i en skål på bordet eller som gave i en kagedåse. kan også hænges på juletræet. husk gløgg til de voksne!
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Lækre Jule Brunkager med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lækre Jule Brunkager, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svampet kanelkage     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Tyrkisk suppe     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Pastaret i fad     Raclette med det hele     Mormors citronfromage     Porrer i fad med oksekød     Suppekuren     Nemme pølsehorn     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Tunmousse      Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Hakket Oksekød med Hvidkål     Mormors Stegte sild i eddike     Gulerodskage (Rå)     Skinke, porre tærte     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]