Skær vaniljestængerne op på langs og skrab vaniljen ud.
Vaniljen tilsættes en gryde sammen med vandet og rosinerne og bringes i kog. Æblerne og pærerne skrælles og kernehusene fjernes. De skæres i stykker og tilsættes gryden sammen med jordbærene og appelsinsaften.
Koges ca. 30 min. ved svag varme. Hældes herefter i en blender og blendes et par omgange. Hældes herefter tilbage i gryden. Man kan også bruge en stavblender direkte i gryden.
Melatinen røres ud i en halv kop vand og tilsættes til gryden under omrøring. Koges med 1-2 minutter.
Hældes på glas, som er renvaskede, skoldede i kogende vand og skyllet med atamon.
Efter et par timer i køleskab er marmeladen fast og smørbar.
TIPS:
* Hvis man bruger friske jordbær i stedet for frosne, skal man bruge lidt mindre vand til kogningen.
* Man kan evt. bruge svesker eller dadler i stedet for rosiner.
* I stedet for melatin kan man evt. bruge kartoffelmel eller maizena.
* Man kan lave en jule-udgave af marmeladen ved at tilsætte jule-krydderier såsom anis, nelliker, kanel, måske kardemomme. Prøv også med lidt rom-essens.
I stedet for vaniljestænger kan man bruge vaniljearoma eller vaniljeessens.