opskrifter
Søg i 12.564 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Sprøde og luftige boller

Sprøde og luftige boller

Sprøde og luftige boller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(8)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Sprøde og luftige boller
6.338
Visninger
53
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Disse simple men lækre sprøde og luftige boller er lette at lave, men tager lidt tid pga. hævningen som er på minimum 3 timer

DU SKAL BRUGE
500 g. hvedemel
5 dl. vand
20 g. gær (gerne surdej)
2 tsk. salt
+ lidt mel til når boller laves


SÅDAN GØR DU
- Lunkent vand, salt og gær blandes
- Væsken og melet røres godt i en røremaskine med en spartel (mixerspartel)
- Lad dejen stå i røremaskinen 10 min.
- Rør igen med en dejkrog ved højeste hastighed til alt dejen slipper skålen i kanten og kryber op på krogen. Det tager ca. 15. Dejen får en speciel sej konsistens med lange dejtråde.
- Sæt nu husholdningsfilm på skålen og sæt et varmt sted minimum. 3 timer men gerne natten over.
- Tænd ovnen på 270-300 grader med en bageplade i ovnen
- Hæld massere af mel på et bord og hæld den boblende flydende dej ud.
- Drys nu mel ovenpå dejen da dejen er meget våd
- Skær nu dejen ud på langs og derefter tværs med tynd dej spartel, så bollerne bliver til rektangler. Løft dem forsigtigt over på bagepapiret der ligger på en bageplade. Åben ovnen og hiv bagepapiret med bollerne forsigtigt over på den varme plade.
- (brug evt. træskærebræt når du skal have bollerne i ovnen)
- Lad bollerne bage i 12-15 min. ovnen
- Så er der sprøde og lækre boller

- TIP: sæt en beholder som kan tåle stor varme med vand nederst i ovnen når du bager bollerne, det kan give en lidt ekstra god skorpe.
Sprøde og luftige boller - 10968-DSC_0928.JPGSprøde og luftige boller - 10968-DSC_0934.JPG
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Eva Stryhn
22.08.2017, 07:58
Hej Tanja & Thor 1000 tak....så vil jeg prøve igen, og håbe det så lykkedes:) Hilsen Eva

Eva Stryhn
22.08.2017, 07:55
Hej Tanja & Thor 1000 tak....så vil jeg prøve igen, og håbe det så lykkedes:) Hilsen Eva

Bruger billede
Tanja & Thor
21.08.2017, 09:24
Hej Eva, det lyder meget uheldigt, vi laver en video til opskriften snareste så man bedre kan se hvad man skal gøre og hvordan dejen skal se ud

Eva Stryhn
19.08.2017, 10:08
Har prøvet ovennævnte opskrift, til punkt og prikkke, den boblede og alt det den skulle.......men dejen kunne knap nok samles op med 2 skeer, bollerne blev flade......som i virkelig flade.....men konsistens, struktur og smag, må siges at være i top:). Hvad er der lige gået galt for mig??????

Eva Stryhn
19.08.2017, 10:07
Har prøvet ovennævnte opskrift, til punkt og prikkke, den boblede og alt det den skulle.......men dejen kunne knap nok samles op med 2 skeer, bollerne blev flade......som i virkelig flade.....men konsistens, struktur og smag, må siges at være i top:). Hvad er der lige gået galt for mig??????


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Sprøde og luftige boller opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Sprøde og luftige boller med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Sprøde og luftige boller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Græskar pommes frites     Champignon-broccolitærte med skinke     Kylling og spinat tærte     Gammeldaws æbleflæsk.     Cevapcici med ovnstegte grønsager og tzatziki(græsk)     Rødvinssauce     Græsk yoghurt med Frisk skåret ananas, mandler og Honning     Røræg i ovn     Ristaffel     Smørstegt rosenkål m. bacon     Tvebakkekage     Grydestegte Hjerter     Svampet kanelkage     Gratinerede farserede squash     Thailandsk fiskesuppe med rejer og kokosmælk     Pirogger med oksekød     Kartofler & gulerødder i ovn     Langtidsstegt oksemørbrad     Mors gulerodssalat med rosiner     Carapulka     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]