opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Sprøde og luftige boller

Sprøde og luftige boller

Sprøde og luftige boller
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(20)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Sprøde og luftige boller
13.336
Visninger
81
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Disse simple men lækre sprøde og luftige boller er lette at lave, men tager lidt tid pga. hævningen som er på minimum 3 timer



LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
500 g. hvedemel
5 dl. vand
20 g. gær (gerne surdej)
2 tsk. salt
+ lidt mel til når boller laves


SÅDAN GØR DU
- Lunkent vand, salt og gær blandes
- Væsken og melet røres godt i en røremaskine med en spartel (mixerspartel)
- Lad dejen stå i røremaskinen 10 min.
- Rør igen med en dejkrog ved højeste hastighed til alt dejen slipper skålen i kanten og kryber op på krogen. Det tager ca. 15. Dejen får en speciel sej konsistens med lange dejtråde.
- Sæt nu husholdningsfilm på skålen og sæt et varmt sted minimum. 3 timer men gerne natten over.
- Tænd ovnen på 270-300 grader med en bageplade i ovnen
- Hæld massere af mel på et bord og hæld den boblende flydende dej ud.
- Drys nu mel ovenpå dejen da dejen er meget våd
- Skær nu dejen ud på langs og derefter tværs med tynd dej spartel, så bollerne bliver til rektangler. Løft dem forsigtigt over på bagepapiret der ligger på en bageplade. Åben ovnen og hiv bagepapiret med bollerne forsigtigt over på den varme plade.
- (brug evt. træskærebræt når du skal have bollerne i ovnen)
- Lad bollerne bage i 12-15 min. ovnen
- Så er der sprøde og lækre boller

- TIP: sæt en beholder som kan tåle stor varme med vand nederst i ovnen når du bager bollerne, det kan give en lidt ekstra god skorpe.
Sprøde og luftige boller - 10968-DSC_0928.JPGSprøde og luftige boller - 10968-DSC_0934.JPG
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Eva Stryhn
22.08.2017, 07:58
Hej Tanja & Thor 1000 tak....så vil jeg prøve igen, og håbe det så lykkedes:) Hilsen Eva

Eva Stryhn
22.08.2017, 07:55
Hej Tanja & Thor 1000 tak....så vil jeg prøve igen, og håbe det så lykkedes:) Hilsen Eva

Bruger billede
Tanja & Thor
21.08.2017, 09:24
Hej Eva, det lyder meget uheldigt, vi laver en video til opskriften snareste så man bedre kan se hvad man skal gøre og hvordan dejen skal se ud

Eva Stryhn
19.08.2017, 10:08
Har prøvet ovennævnte opskrift, til punkt og prikkke, den boblede og alt det den skulle.......men dejen kunne knap nok samles op med 2 skeer, bollerne blev flade......som i virkelig flade.....men konsistens, struktur og smag, må siges at være i top:). Hvad er der lige gået galt for mig??????

Eva Stryhn
19.08.2017, 10:07
Har prøvet ovennævnte opskrift, til punkt og prikkke, den boblede og alt det den skulle.......men dejen kunne knap nok samles op med 2 skeer, bollerne blev flade......som i virkelig flade.....men konsistens, struktur og smag, må siges at være i top:). Hvad er der lige gået galt for mig??????
 
Denne gode opskrift på Sprøde og luftige boller med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Sprøde og luftige boller, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Sankt Hans Dag er den 24. juni, hvor der er præcist et halvt år til Juleaften. Traditionen tro tænder vi bål og brænder hekse af aftenen før, nemlig den 23. juni, som altså kaldes Sankt Hans Aften. Mange hekse bliver futtet af på Sankt Hans Aften, men heldigvis er de lavet af træ, papir og pap og pyntet med diverse klædningsstykker. Den sidste ”rigtige” heks kom på bålet i Danmark i 1693.
Se opskrifter her
hvid streg
Studenterkørsel: Hvad skal I servere?
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mad til kør selv ferien
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Grillspyd     Helstegt grillet oksefilet     Grillet jomfruhummerhaler     Grillet vildt dyrekølle     sprængt kylling med peberrodssovs.     Gulerodskage (Rå)     Raclette med det hele     Frisk pasta med laks og flødesovs     Grillet kyllingefilet, saftigt og nemt     Verdens bedst grillede oksemørbrad     Røræg i ovn     Grillet kyllingefilet     Græsk rejetærte     Helstegt Oksestriploin     Svampet kanelkage     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Fersken suppe (den er genial)     Morgenbirkes - fryseegnede     Hurtig boller (skal ikke hæve)     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]