300 g. hvedemel (evt. pizza hvedemel)
120 g. smør, skåret i små stykker
2 tsk tørret gær
80 ml. varm mælk
2 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
3 æg
Til ovenpå bollerne
1 æg, let pisket
Evt. 1 spsk sesamfrø
Bland gær, mælk og 1 spsk. af sukkeret i en lille skål, lad stå i 5 minutter, eller indtil blandingen skummer
Bland mel, salt og resten af sukker i en stor skål
Hæld gær blandingen og æg i den stor skål, rør rundt indtil dejen er blandet helt
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt i 5 minutter eller indtil dejen er glat og elastisk
Tilsæt smør og ælt indtil smøren er kommet godt ind i dejen, læg dejen i en smurt skål, dæk over med film og sæt varmt i 1 ½ time
Smør en bageplade med smør. Drys med ekstra mel
Ælt i 2-3 minutter, eller indtil glat, Del dejen i 12 portioner
Rul hver portion til en glat kugle, sæt på bakken
Sæt ny film over burgerbollerne og sæt varmt i 1½ time
Forvarm ovnen til 200 gr.
Pensel forsigtigt hver brioche bolle med æg og drys evt. med sesamfrø.
Bages i 15 minutter eller indtil de er gyldne
Bruges til hjemmelavet burgere eller bare som en lækker bolle