opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rødbeder (Maiken)

Rødbeder (Maiken)

Rødbeder (Maiken)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(2)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Rødbeder (Maiken)
1.146
Visninger
23
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
2 store sylteglas med tæt låg - skal skoldes før brug.
Atamon - til at rense glas og låg for bakterier.

1-1,5 kg rå rødbeder (som skal koges)
1,5-2 dl vand
3,5-4 dl lagereddike
180 gram rørsukker eller alm. sukker
4 lauerbærblade
4 nelliker
6-8 peberkorn
1 spsk salt
Evt. Allehånde (4 frø eller drys lidt støt i)









SÅDAN GØR DU
Start med at skolde de glas du skal bruge, og hæld herefter atamon i og ryst. Skyl efter med koldt vand. Husk lågene.

Rødbederne kommes i en gryde, og koges ligesom, når du koger kartofler. Rødbederne skal koges i ca. 45-60 min. Stik i dem undervejs og mærk efter. Der må gerne være bid i, ellers blir de slatne.
Når rødbederne er færdige skylles de i koldt vand, og når de er kølet lidt af, gnubbes skindet af rødbederne.
Jeg anbefaler handsker af en art til dette, da det farver af på hænderne ;)
Herefter skæres de i jævne skiver, i den tykkelse du selv ønsker. Jeg plejer at bruge et rivejern.

Herefter blandes sukker, vand, lagereddike, nelliker, peberkorn, lauerbærblade og peberkorn sammen i en gryde. Dette koges op til en lage, og smages til med saltet. Der skal evt bruges lidt mindre eller mere alt efter din egen smag.

Rødbededkiverne fordeles i glassene, og når lagen lige er kølet en smule af, hældes den på med lauerbærbladene i.

Slut af med at lade rødbederne køle lidt af, inden de sættes i køleskab eller på køl et andet koldt sted.

Rødbederne skal stå og trække i minimum 7 dage inden de serveres.
SERVERING
Serveres til fx frikadeller, skipperlapskovs, forloren hare, din frikadellemad, flæskestegsmad, leverpostej osv.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Rødbeder (Maiken) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rødbeder (Maiken) , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svampet kanelkage     Johansons Havregrynskager     Påskekyllinger af kogte æg     Raclette med det hele     Trylledej (ikke spiseligt)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fersken suppe (den er genial)     Nemme flûtes     Mælkesnitter     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Pizza bagt på bagesten     Helstegt Oksestriploin     Fondue     Nemme pølsehorn     Brownie med saltkaramel midte     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Lammeculotte i ovn.     Lammekølle med kartofler i fad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]