opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rødbeder (Maiken)

Rødbeder (Maiken)

Rødbeder (Maiken)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(2)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Rødbeder (Maiken)
1.702
Visninger
27
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
2 store sylteglas med tæt låg - skal skoldes før brug.
Atamon - til at rense glas og låg for bakterier.

1-1,5 kg rå rødbeder (som skal koges)
1,5-2 dl vand
3,5-4 dl lagereddike
180 gram rørsukker eller alm. sukker
4 lauerbærblade
4 nelliker
6-8 peberkorn
1 spsk salt
Evt. Allehånde (4 frø eller drys lidt støt i)









SÅDAN GØR DU
Start med at skolde de glas du skal bruge, og hæld herefter atamon i og ryst. Skyl efter med koldt vand. Husk lågene.

Rødbederne kommes i en gryde, og koges ligesom, når du koger kartofler. Rødbederne skal koges i ca. 45-60 min. Stik i dem undervejs og mærk efter. Der må gerne være bid i, ellers blir de slatne.
Når rødbederne er færdige skylles de i koldt vand, og når de er kølet lidt af, gnubbes skindet af rødbederne.
Jeg anbefaler handsker af en art til dette, da det farver af på hænderne ;)
Herefter skæres de i jævne skiver, i den tykkelse du selv ønsker. Jeg plejer at bruge et rivejern.

Herefter blandes sukker, vand, lagereddike, nelliker, peberkorn, lauerbærblade og peberkorn sammen i en gryde. Dette koges op til en lage, og smages til med saltet. Der skal evt bruges lidt mindre eller mere alt efter din egen smag.

Rødbededkiverne fordeles i glassene, og når lagen lige er kølet en smule af, hældes den på med lauerbærbladene i.

Slut af med at lade rødbederne køle lidt af, inden de sættes i køleskab eller på køl et andet koldt sted.

Rødbederne skal stå og trække i minimum 7 dage inden de serveres.
SERVERING
Serveres til fx frikadeller, skipperlapskovs, forloren hare, din frikadellemad, flæskestegsmad, leverpostej osv.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Rødbeder (Maiken) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rødbeder (Maiken) , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Opskrifter med frugt
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Pærer med gorgonzola     Røræg i ovn     Blommetrifli     Helstegt Oksestriploin     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Kvædemarmelade     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Grillet krondyrfilet     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Modellervoks (kan ikke spises)     Fine boller     Langtidsstegt oksemørbrad     Hyldebærsuppe     Helstegt grillet oksefilet     Svampet kanelkage     Gammeldags Pandekager     Nemme flûtes     Blommelikør     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]