opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rødbeder (Maiken)

Rødbeder (Maiken)

Rødbeder (Maiken)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(2)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Rødbeder (Maiken)
775
Visninger
10
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
2 store sylteglas med tæt låg - skal skoldes før brug.
Atamon - til at rense glas og låg for bakterier.

1-1,5 kg rå rødbeder (som skal koges)
1,5-2 dl vand
3,5-4 dl lagereddike
180 gram rørsukker eller alm. sukker
4 lauerbærblade
4 nelliker
6-8 peberkorn
1 spsk salt
Evt. Allehånde (4 frø eller drys lidt støt i)









SÅDAN GØR DU
Start med at skolde de glas du skal bruge, og hæld herefter atamon i og ryst. Skyl efter med koldt vand. Husk lågene.

Rødbederne kommes i en gryde, og koges ligesom, når du koger kartofler. Rødbederne skal koges i ca. 45-60 min. Stik i dem undervejs og mærk efter. Der må gerne være bid i, ellers blir de slatne.
Når rødbederne er færdige skylles de i koldt vand, og når de er kølet lidt af, gnubbes skindet af rødbederne.
Jeg anbefaler handsker af en art til dette, da det farver af på hænderne ;)
Herefter skæres de i jævne skiver, i den tykkelse du selv ønsker. Jeg plejer at bruge et rivejern.

Herefter blandes sukker, vand, lagereddike, nelliker, peberkorn, lauerbærblade og peberkorn sammen i en gryde. Dette koges op til en lage, og smages til med saltet. Der skal evt bruges lidt mindre eller mere alt efter din egen smag.

Rødbededkiverne fordeles i glassene, og når lagen lige er kølet en smule af, hældes den på med lauerbærbladene i.

Slut af med at lade rødbederne køle lidt af, inden de sættes i køleskab eller på køl et andet koldt sted.

Rødbederne skal stå og trække i minimum 7 dage inden de serveres.
SERVERING
Serveres til fx frikadeller, skipperlapskovs, forloren hare, din frikadellemad, flæskestegsmad, leverpostej osv.
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Rødbeder (Maiken) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Rødbeder (Maiken) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rødbeder (Maiken) , kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Grov go'e boller     Røræg i ovn     Svinemørbrad i svøb med ratatouille og pesto.     Gulerodskage (Rå)     Kold grøntsagssuppe     Svampet kanelkage     Hannes vafler.     Spagetti carbonara     EN fars --- 3 retter hvidkålsrouletter, frikadeller -kødboll     Helstegt grillet oksefilet     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Den BEDSTE Bolognese     Blødende chokoladekage     Hjemmelavet citronolie     Hurtig boller (skal ikke hæve)     indbagte pølser     Hakket Oksekød med Hvidkål     Forloren hare m ribs-flødesovs     Fine boller     Raclette med det hele     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]