opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie

Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie

Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(17)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie
8.551
Visninger
48
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



Er du til karamelmousse, lakrids og hvid chokolade brownie så prøv den her lækre lagkage, man kan selv vælge hvor kraftigt kagen skal smage af karamel, lakrids give den et frisk pust med hindbær



LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
Hvid brownie:
250 g smør
400 g Hvid Chokolade
6 æg
600 g sukker
kornene af en vaniljestang
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
150 g valnødder groft hakkede
evt. 50 g friske hindbær (blandes i sammen med valnødderne)

KARAMELMOUSSE
5 blade husblas
5 dl piskefløde
110 g sukker
60 g vand
4 stk. pasteuriserede æggeblommer

Lakridslag
1 blad husblas
1 dl fløde
4 tsk. lakridspulver

Pynt:
Glaceret valnødder
Små Hvid chokolade stykker
Karamelpynt (sukker varmes op i en tykbundet gryde og når det er karamel farve laves pynt med en ske på bagsiden af bagepapir)


SÅDAN GØR DU
Hvid brownie:
De 400g chokolade samt smør smeltes over vandbad og køles lidt af.

Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemassen og chokolademassen sammen. Mel og bagepulver sigtes i, og det hele røres rundt til det er godt blandet. Gerne forsigtigt i røremaskine.

Valnødderne kommes i dejen.

Smør en 24 cm springform. Hæld massen i. Bag kagen ved 180° C i 35-50 minutter. Det er utrolig forskelligt fra ovn til ovn, så hold øje og dæk den evt. med stanniol undervejs. Kagen bliver konfekt/kransekageagtig, så den må godt være blød i midten og hænge på en gaffel, men skal være hård i kanten samt mat, krakeleret og sprækket på toppen, som en normal brownie. Lad den køle af.

Når brownien er kold laves:


Lakridslag:
Læg husblas i koldt vand.
Varm fløde op i en gryde, tag af varmen og tilføj husblassen, rør rundt til det er smeltet og tilføj derefter lakridpulveret

Åben springformen,vend kagen om (større change for at lakrids massen ikke går ned over brownie kanten) og sæt kagefolie/plast i kanten og luk igen

Fordel Lakridsblandingen over brownien som det første lag.


Karamelmousse:
Læg husblas i koldt vand. Pisk de 4 dl fløde let
Bland sukker og vand i en gryde, og kog det til, det bliver til en lysebrun masse.
Hæld resten af fløden i og varm, til karamellen er opløst.
Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne lidt af gangen. Pisk det luftigt.
Tag husblassen op og smelt i en mikroovn.
Pisk husblassen i karamelmassen og vend som det sidst den pisket fløde i
Fordel karamelmoussen over Lakridsblandingen

Stil på køl nogen 4+ timer

Glacer nogen valnødder i sukker på en pande og lav karamelpynt

Pynt og stil på et flot lagkagefad, klar til servering
Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie - 11130-DSC_0264.JPGLagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie - 11130-DSC_0251.JPGLagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie - 11130-DSC_0268.JPG
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lagkage med karamelmousse, lakridslag og hvid brownie, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Påske opskrifter
sæson lige nu
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Ramsløg er 25-40 cm høj og er en flerårig urt som kan genkendes på lugten, den lugter af hvidløg. Sæson for Ramsløg er: Marts til juli Der er også mange andre urter som vokser lige nu fx. brændenælde som er god til supper og i brød, så på brændenælde på Maduniverset og se de fantastiske ting man kan lave.
Se opskrifter her
hvid streg
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
9935-DSC_0512.JPG 15-Grillmarinade-verdens-bedste.jpg 10226-DSC_0842.JPG
Næste
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Fantastisk salat med kylling, mango m.m.     Frisk pasta med laks og flødesovs     Omelet m. skinke og ost     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Indbagte rejer     Raclette med det hele     Gulerodskage (Rå)     Helstegt Oksestriploin     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Mormors citronfromage     kokostoppe med marcipan og chokolade     Ovnstegt røget skinke med aspargessovs.     Færøsk æblekage     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Porrer i fad med oksekød     Pasta Cabonara uden æg     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Nemme pølsehorn     Nemme flûtes     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]