Hvid brownie:
De 400g chokolade samt smør smeltes over vandbad og køles lidt af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemassen og chokolademassen sammen. Mel og bagepulver sigtes i, og det hele røres rundt til det er godt blandet. Gerne forsigtigt i røremaskine.
Valnødderne kommes i dejen.
Smør en 24 cm springform. Hæld massen i. Bag kagen ved 180° C i 35-50 minutter. Det er utrolig forskelligt fra ovn til ovn, så hold øje og dæk den evt. med stanniol undervejs. Kagen bliver konfekt/kransekageagtig, så den må godt være blød i midten og hænge på en gaffel, men skal være hård i kanten samt mat, krakeleret og sprækket på toppen, som en normal brownie. Lad den køle af.
Når brownien er kold laves:
Lakridslag:
Læg husblas i koldt vand.
Varm fløde op i en gryde, tag af varmen og tilføj husblassen, rør rundt til det er smeltet og tilføj derefter lakridpulveret
Åben springformen,vend kagen om (større change for at lakrids massen ikke går ned over brownie kanten) og sæt kagefolie/plast i kanten og luk igen
Fordel Lakridsblandingen over brownien som det første lag.
Karamelmousse:
Læg husblas i koldt vand. Pisk de 4 dl fløde let
Bland sukker og vand i en gryde, og kog det til, det bliver til en lysebrun masse.
Hæld resten af fløden i og varm, til karamellen er opløst.
Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommerne lidt af gangen. Pisk det luftigt.
Tag husblassen op og smelt i en mikroovn.
Pisk husblassen i karamelmassen og vend som det sidst den pisket fløde i
Fordel karamelmoussen over Lakridsblandingen
Stil på køl nogen 4+ timer
Glacer nogen valnødder i sukker på en pande og lav karamelpynt
Pynt og stil på et flot lagkagefad, klar til servering