opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Fish and "Chips"

Fish and "Chips"

Fish and "Chips"
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(64)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
14.564
Visninger
233
Print
transparent billede
Kategori
til personer
til 2
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
500 g kartofler i både
1/2 liter vand
10 g smør
3 gulerødder i tykke stave (ca. 150 g)
3 små zittauerløg i kvarte (ca. 150 g)
1 1/2 tsk groft salt

ESTRAGONDRESSING:
2 dl Fromage Frais 0,3%
2 pasteuriserede æggeblommer (ca. 2 spsk)
1 spsk sød, mild sennep
1/2 tsk tørret estragon
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber

DEJ:
1 dl hvedemel (ca. 60 g)
1/4 tsk groft salt
1/2 dl mælk
1 æg (str. mellem)
10 g smør - smeltet

200 g torske- eller lyssejfilet uden skind
ca. 1/2 liter vindruekerneolie


SÅDAN GØR DU
Fremgangsmåde

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, gulerødder, løg og halvdelen af saltet og vend godt rundt. Fordel grønsagerne i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.

ESTRAGONDRESSING:
Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

DEJ: Bland mel og salt i en skål. Pisk mælk i og derefter æg og smeltet smør.

Rens fisken for eventuelle ben, skyl og tør den. Skær torskefileterne i stykker på 6 x 6 cm. Varm olien op i en stor, dyb gryde ved jævn varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Vend halvdelen af fisken i dejen og kom den derefter i olien. Steg stykkerne i 2 min. - vend dem et par gange.

Drys grønsager og fisk med resten af saltet. Server de nystegte fisk sammen med grønsager og dressing. Steg resten af fisken, gerne lige før I spiser den, så får I sprøde fisk.

Hav et låg liggende klar som du kan lægge på gryden, hvis der skulle gå ild i olien. Du må aldrig komme vand på den varme olie.

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Line
12.12.2007, 17:34
Dejligt med en sådan advarsel omkring olien :-)
 
Denne gode opskrift på Fish and "Chips" fra Maduniverset.dk i kategorien Andet opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Fish and "Chips", kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Toastbrød     Hjemmelavet Stikkelsbærkompot     Peberrodscreme     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Nem softice     Helstegt Oksestriploin     Påskekyllinger af kogte æg     Banan/nødde/chokolade kage     Fersken suppe (den er genial)     Kakaokage     Marengslagkage med æbler og karamel     Grillet vildt dyrekølle     Kødsovs med krydderurter og frisk pasta.     Kartofler i fad     Dansk bøf m. pandesauce     Langtidsstegt oksemørbrad     Millionbøf fedtfattig     Grillspyd     Italienske fuldkornsboller med durum     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]