Annoncering | Mobil/tablet version | 285 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Baklavas, græsk skærekage

Baklavas, græsk skærekage

Baklavas, græsk skærekage
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(149)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
17.056
Visninger
283
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Ghita Østenby

DU SKAL BRUGE
1 pakke frossen filo-dej

Fyld:
500 g grofthakkede mandler eller nøddekerner
250 g sukker
250 g smør

Sirup:
2 1/2 dl honning
250 g sukker
1 stang kanel
3 dl vand





SÅDAN GØR DU
Optø en pakke filo-dej langsomt i køleskab i ca. 12 timer. Når dejen tages ud af køleskab og foldes ud på køkkenbordet kan det anbefales at dække den til med en fugtigt viskestykke under tilberedningen af kagen, da den ellers let tørrer ud og knækker. Der skal bruges en bradepande på ca. 20 x 30 cm og dejen kan nemt klippes til i størrelse. Lav fyldet først: smelt halvdelen af smørret sammen med sukkeret, bland de hakkede mandler i og lad det lige varme igennem. Smelt den anden halvdel af smørret i en lille kasserolle. Smør bradepanden med smør. Dejpladerne skal pensles med smeltet smør på begge sider efterhånden som de skal bruges. Kagen kægges i lag på følgende måde: start med tre plader dej, dernæst et lag fyld, dernæst to lag dej, dernæst et lag fyld o.s.v. Slut af med tre lag dej. Kagen bages ved ca.180 grader i 35-40 minutter. Mens kagen bager laves siruppen: Bland ingredienserne i en kasserolle og lad det koge ved svag varme i ca 15 minutter. Fisk kanelstangen op. Siruppen hældes over den rygende varme kage, når den er færdigbagt. Når kagen er kølet lidt af og har opsuget væden skæres den i passende firkanter.

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
BRUGERNES KOMMENTAR

grigoris
05.11.2008, 09:32
ja men i grækenland de laver meget bedre baklava.

Iskra
14.08.2008, 14:49
Baklava er Bulgarsk/tyrkisk og så er din opskrift helt forkert! hilsen en bulgarer!


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Baklavas, græsk skærekage opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Baklavas, græsk skærekage fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Baklavas, græsk skærekage, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Krydder frikadeller     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Nemme pølsehorn     Glace til kage     Helstegt grillet oksefilet     Kogning af majs     Tunmousse      Absolut bedste BBQ marinade     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Grillet vildt dyrekølle     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Marinade til kyllingfilet     Honningmarinade     Helstegt Oksestriploin     Røræg i ovn     Gammeldags Agurksalat     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]