425 ml vand eller fond
1 mellemstort skalotteløg, finthakket
1 spsk. olivienolie
2 klatter smør
1 strøget tsk spidskommenfrø
1 strøget tsk fennilkefrø
1 strøget korianderfrø
1/2 tørret, lille chilli, eller efter behag
1 tsk salt
1 laurbærblad
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
250 g Couscous
Bring fonden/vandet i kog. I en tykbundet, halvdyb pande steges skalotteløg i olivienolie og halvdelen af smøret, uden at tage farve. knus spidskommen,koriander,fennilkefrø,chilli og salt i en morter. Har du ikke en morter kan du opnå samme resultat ved at putte igredienserne i et viskestykke og knus dem med en jagerulle. Tilsæt krydderierne, laurbærblade og hvidløg i panden, sammen med løene og steg videre.-det skal nu føles og se ud som marmelade, men det må ikke tage farve eller blive brændt.Tilsæt nu eddike og sukker og kog det ind til sirup.Tilsæt couscous og rør. Tilsæt den varme fond/vand og lad det simre i 15-20 min; rør med mellemrum. Bland resten af smøret i med en gaffel for at lette konsistensen