opskrifter
Søg i 12.559 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Bolcher

Bolcher

Bolcher
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(164)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
16.731
Visninger
285
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
100 g vand
450 g sukker
125 g druesukker


SÅDAN GØR DU
Kom vand, sukker og tilsidst druesukker i en gryde, uden at få sukker på grydens kanter. Sæt straks gryden på varmen, kom låg på og kog massen ved maksimal varme. Der skal IKKE omrøres. Når massen ko ger, skal den koge i 5-10 min, hvorefter dampen aftager lidt.
Herefter koges videre uden låg og uden omrøring, med et termometer i gryden. Hold øje med temperaturen, det går langsomt i starten og hurtigt til sidst. Når temperaturen midt i gryden er 162° (ikke u nder 157°, ikke over 165°) tages gryden af.

Hæld så massen ud på den smurte plade eller teflonvævet, (læg et håndklæde under pladen for at skåne bordet). Efter ca. 1 min har massen dannet hinde i kanterne og du kan nu blande farvestoffer i sam t evt citronsyre. Fold med skrabere kanterne udefra og ind mod midten, så massen bliver blandet godt. Til sidst kommes de letfordampelige smagsstoffer (aroma, menthol eller æsoteriske olier) hurtigt i midt på massen, der straks foldes sammen, så de ikke fordamper (sug dem f.eks. op i en engangssprøjte i forvejen, så går det hurtigt).
Så snart du kan røre ved massen med fingrene går du over til håndæltning. Brug lette bevægelser, så hænderne kun er i berøring med massen i kort tid ad gangen. Når massen er færdigblandet og afkølet nok til at røre ved, kan der klippes bolcher.

Trekantede bolcher:
Der klippes en lille klump bolchemasse af. Man triller den til en tynd pølse. Klip et bolche, drej pølsen 1/4 omgang og klip et nyt af.
Firkantede: Gør pølsen lidt flad, klip af uden at dreje.Lad den store klump der ikke er i brug blive liggende på den varme plade og ta' kun en lille del fra ad gangen.

Tiden hvor man kan forme massen er ikke så lang, begynd derfor ligeså snart det er muligt at holde på massen. De afklippede varme bolcher må ikke røre ved hinanden, mens de køler af, ellers klistrer de sammen.
Opbevaring:
Når bolcherne er helt afkølede kommes de straks i en lufttæt dåse eller pose, så de ikke suger fugt. Ved længere tids opbevaring kan de vendes i en teskefuld talkum eller magnesiumstearat, der modvir ker fugt.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Noe
13.11.2007, 20:04
Jeg synes også i lugter lidt af bæ .. Men opskriften er vældig intressant ! GOD VIND FREMOVER !!!!

Ayat
26.03.2007, 18:44
det er en god opskrift!!

Camilla
27.12.2006, 11:33
Den er meget lang

Hans Jensen
16.10.2006, 12:30
i lugter af bæ


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Bolcher opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Bolcher fra Maduniverset.dk i kategorien Slik opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Bolcher, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset



Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Blødende hænder     Kvædemarmelade     Svampet kanelkage     Edderkop makron muffins     Mælkesnitter     Grov go'e boller     Piment sauce     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Den bedste Kylling i Karry!     Fyldt kalkunbryst med annans og flødeost og pakket ind i sprød bacon      Oldemors sirupskage - nem og lækker     Kylling Satay med krydret peanuts sauce     Tunmousse      Klamme fingre     Fersken suppe (den er genial)     Karbonader i fløde/porre sauce     Frisk pasta med laks og flødesovs     Havretern med nougat     Halloween menu     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]