Du skal bruge 1 bolchetermometer, 1 rustfri stålgryde (ikke alluminium) på mindst 2 l, vægt, decilitermål, spiralpiskeris, dejskraber, bagepapir, 2 ml måleske, målesprøjte, teflonvæv.
Sukkeropløsning:
400 g sukker
100 ml vand
500 g druesukker
Gelatineopløsning:
75 g gelantine
200 ml vand
Vandet bringes i kog, tages af varmen og gelantinen piskes i.
Citronsyreopløsning:
2 målesker citronsyre (3 g)
2 spsk varmt vand
Citronsyren opløses i det varme vand.
Smag og farve:
Rød
30 dråber rødbedefarve
3 ml. jordbær- el hindbæraroma
Grøn
20 dråber bladgrøn
2 ml kiwi- el 3 ml bergamotolie
Gult
80 dråber gulerodsgul
3 ml appelsin-/mandarin-/citron- el. limeolie
Sort
½ tsk sort farve
2 ml solbær- el skovbæraroma
Sukker og vand varmes i gryden på fuldt blus. Når vandet koger, tilsættes druesukkeret under omrøring. Kog videre på fuldt blus uden omrøring til det er 120°-130° varmt (ca. 5 min). Gryden tages af v armen, og når massen ikke længere bobler, tilsættes under grundig omrøring den varme gelantineopløsning og så citronsyreopløsningen. Lad det afkøle i 5 min og tilsæt smag og farve. Skum blandingen ti l den bliver helt klar.
Denne opskrift egner sig bedst til små forme, alt kan bruges, man skal bare huske at smøre formen overalt. Man kan også hælde massen ud på bagepapir i ca. ½ cm tykkelse. Når det er stivnet kan man sk ære små figurer, eller trykke små kageforme ned i massen, flaskepropper el. andet.
07.09.2010, 11:13