opskrifter
Søg i 12.605 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rugbrød med tørgær

Rugbrød med tørgær

Rugbrød med tørgær
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(152)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
18.958
Visninger
187
Print

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
1-1,5 kg rugkerner, hele eller knækkede
2+1 spsk salt (eller efter behag)
lidt tørgær (eller alm. gær)
1 L kogende vand
1 L kærnemælk
rugmel
'Fuglefrø' efter behag


SÅDAN GØR DU
1-1.5 kg rugkerner (eller 1 L) overhældes med 1 L kogende vand og tilsættes 2 spsk salt. Når det er kølet af til 'fingervarm' tilsættes 1 L kærnemælk og et 'drys' tørgær, og lidt rugmel røres i indtil det har en grødet konsistens. Hvis man synes, kan man sikkert også kaste en håndfuld solsikkekerner eller andre fuglefrø i ;-) Dejen står lunt natten over (eller, hvis man har god tid, et døgn), hvorefter rugmel æltes i (i skålen) indtil man ikke kan arbejde med en hånd længere. Hvis dejen er for blød bliver brødet også meget vådt - og klistret! Nu er dejen færdig, og skal så have lov at stå endnu 1/2-1 døgn før den puttes i en smurt form, hvor den skal hæve endnu et halvt døgns tid.
Husk at tage en klat fra til næste gang! Klatten lægges i en lille plastikskål (med låg), drysses med 1 spsk salt og sættes i køleskabet. Den kan holde sig længe, men kommer til at se lidt underlig ud efterhånden. Ikke noget at bekymre sig om, tror jeg - i hvert fald så længe det kun er saltet øverst, der bliver til et grumset-uklart lag, og dejens indre, der med tiden bliver rødlig.
Under diverse hævninger skal dejen dækkes med et fugtigt klæde eller plastik - aluminiumsfilm bliver opløst af syren i dejen!!!
Ovnen forvarmes til 175C, brødene bages 45 min., hvorefter de dækkes med staniol og bages endnu 45 min. Efter bagning tages brødene ud af formene, pakkes ind i et viskestykke hver og lades afkøle på hovedet.
SERVERING
Med leverpostej, rullepølse, ost og meget andet.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Rugbrød med tørgær fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rugbrød med tørgær, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Opskrifter med frugt
sæson lige nu
Husk at bruge de lækre kvæder
Kvæde er en pære / æble lignende frugt som vokser på kvædetræet
Se opskrifter her
hvid streg
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Danmarks nationale madspildsdag
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Berliner pfannkuchen     Helstegt Oksestriploin     irsk stuvning med svinekød     Gulerodskage (Rå)     Fersken suppe (den er genial)     Linsepostej med timian     Færøsk æblekage     pommes anna     Hjemmelavet blodpølse     Luxsus kalkungryde     hash kage      Blommetrifli     Spicy rød karrysuppe     Peberrodssovs     Røget makrel med tomatmarinade.     Æblehorn     Farmors små nøddekager     Waldorfsalat - Gammeldags     Grøn bønnesalat     Nemme pølsehorn     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]