opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 08.04.19 vi er nu ca. 65% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rugbrød med tørgær

Rugbrød med tørgær

Rugbrød med tørgær
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(142)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
14.374
Visninger
167
Print

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1-1,5 kg rugkerner, hele eller knækkede
2+1 spsk salt (eller efter behag)
lidt tørgær (eller alm. gær)
1 L kogende vand
1 L kærnemælk
rugmel
'Fuglefrø' efter behag


SÅDAN GØR DU
1-1.5 kg rugkerner (eller 1 L) overhældes med 1 L kogende vand og tilsættes 2 spsk salt. Når det er kølet af til 'fingervarm' tilsættes 1 L kærnemælk og et 'drys' tørgær, og lidt rugmel røres i indtil det har en grødet konsistens. Hvis man synes, kan man sikkert også kaste en håndfuld solsikkekerner eller andre fuglefrø i ;-) Dejen står lunt natten over (eller, hvis man har god tid, et døgn), hvorefter rugmel æltes i (i skålen) indtil man ikke kan arbejde med en hånd længere. Hvis dejen er for blød bliver brødet også meget vådt - og klistret! Nu er dejen færdig, og skal så have lov at stå endnu 1/2-1 døgn før den puttes i en smurt form, hvor den skal hæve endnu et halvt døgns tid.
Husk at tage en klat fra til næste gang! Klatten lægges i en lille plastikskål (med låg), drysses med 1 spsk salt og sættes i køleskabet. Den kan holde sig længe, men kommer til at se lidt underlig ud efterhånden. Ikke noget at bekymre sig om, tror jeg - i hvert fald så længe det kun er saltet øverst, der bliver til et grumset-uklart lag, og dejens indre, der med tiden bliver rødlig.
Under diverse hævninger skal dejen dækkes med et fugtigt klæde eller plastik - aluminiumsfilm bliver opløst af syren i dejen!!!
Ovnen forvarmes til 175C, brødene bages 45 min., hvorefter de dækkes med staniol og bages endnu 45 min. Efter bagning tages brødene ud af formene, pakkes ind i et viskestykke hver og lades afkøle på hovedet.
SERVERING
Med leverpostej, rullepølse, ost og meget andet.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Rugbrød med tørgær fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rugbrød med tørgær, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
NEM RENGØRING AF GRILLRIST. Når man er færdig med at grille, og risten er kølet lidt ned lægges den natten over i græsset. Næste dag er den meget nem at rengøre p.g.a. græssets fugtighed, der har opblødt snavset. Tip af bruger: Bente Kilian
Se opskrifter her
hvid streg
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 2
10504-paleo-hveder-maduniversetdk.jpg P4220066.JPG 15-hveder.jpg
Næste
Tid til sprøde luftige hveder, se fx. hveder med chokolade eller paleo hveder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Lammekøllerester i fad.     Mælkebøttemarmelade     Grillet kyllingefilet, saftigt og nemt     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     barbeque marinade     Tunmousse      Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Grillspyd     Røræg i ovn     Grov go'e boller     Fiskeret med broccoli og rød peber.     Den bedste Kylling i Karry!     Pastaret i fad     Bedstemor Ands æbletærte II     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Kanelsnegle kagemand     Karbonader i fløde/porre sauce     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Omelet m. skinke og ost     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]