opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Vinbladsdolmer.

Vinbladsdolmer.

Vinbladsdolmer.
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(340)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Vinbladsdolmer.
38.176
Visninger
621
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
Vinbladsdolmer.
50 - 75 unge vinblade.
5 dl ris
1 dåse flåede tomater
1 stort løg hakket fint
2 stk. salt
1 stk. peber
½ stk. chili
2 stk. mynte
500g. hakket oksekød.



SÅDAN GØR DU
Har man friske vinblade til rådighed skal de dyppes i kogende vand i ca. 2 minutter. Når bladene begynder at skifte farve til mørkere grøn, skal de op og er klar til brug. Det kan lade sig gøre at købe vinblade i en indvandrerbutik.
Risene skylles i vand et par gange. De øvrige ting til fyldet blandes i og røres sammen. Der lægges en strimmel ud på indersiden af bladet på ca. 1 cm i højden og bredden og så lang bladet tillader det. Luk en fold i enderne og rul bladet omkring farsen. De bliver stramme når de er kogt, fordi der bruges rå ris der udvider sig.
Læg et par blade i bunden af en gryde. Dolmerne lægges tæt sammen ned i gryden. Når alle dolmerne er lagt i, lægges der et par vinblade over og en tallerken med en sten på for at holde dem nede.
Der hældes varmt vand over til tallerkenen er dækket. Dolmerne koges i gryden under låg for svag varme 1 time
Hæld væden fra og lad dolmerne trække i 15 minutter, så er de perfekte.
SERVERING
Server yoghurt rørt med hvidløg og salt til. Retten kan spises kold eller varm, smager endnu bedre dagen efter.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Selvfølgelig gør hun det! Jeg elsker tyrkisk mad og har selv lært det af min gode tyrkiske veninde og hendes mor.

Aysun
13.10.2006, 13:14
Den ser ikk særliq lækker ud på det billed men det smager total godt,, Min mor laver den meget bedre,,
 
Denne gode opskrift på Vinbladsdolmer. med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Anderledes opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Vinbladsdolmer., kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Fars Dag: Dagen hvor far skal forkæles med mad!
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje      Kafta-burger     Ovnstegte Asparges med Pancetta     Farsbrød og kartofler i fad II     Pasta med champignon og gorgonzolasauce     Helstegt Oksestriploin     lagkage med nutella og banan     Mormors citronfromage     Valnøddebrød     kødrand     Grovboller     Fish and "Chips"     Hvidløgssuppe     Chokoladekage (Mors den nemme)     Foccacia med skinke til madkassen     Tomatsuppe     Surf´n´turf     Kinesisk kylling i karry     Hornfisk med pesto og gorgonzola     Spinatlasagne     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]