· Suppevisk af dækblad fra porre, timian og persille.
· Kalkunlårene skæres i store stykker, brunes godt og sættes over i koldt vand, skummes lige inden suppen begynder af koge.
· Så snart suppen skælver skrues der ned så den blot simre.
· Tilsæt lidt salt.
· Suppevisken og grøntsager tilsættes.
· Grøntsagerne koger med til de er møre/ al dente, hvorefter de tages op.
· Der skummes ind imellem.
· Efter ca. 20-30 minutter er lårene færdige.
· Stik i dem på det tykkeste sted- lårene er færdige hvis saften der pipler ud er klar.
· Tag dem op og hæld suppen gennem et hårdt opvredet viskestykke hvis den ikke er klar nok.
Klar suppe:
· Urterne og kalkunen skæres op i passende stykker.
· Suppen varmes op, smages til med salt og evt. lidt hvid peber fra kværn.
· Urter og kød tilsættes, suppen varmes op og serveres med godt brød og smør, eller med ostegratineret landbrød.( ristet italiensk brød gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie).
Pureesuppe:
· Kødet plukkes af lårene.
· (Kalkunens)
· Urterne kommes i en blender sammen med suppen og blendes helt glat, dette gøres over et par gange, og kommes i en gryde.
· Suppen varmes op til kogepunktet og tilsættes 2 dl. Fløde.
· Smages til med salt og evt. hvid peber fra kværn.
· Kalkunkødet kan serveres for sig eller kommes i en gryde lige inden servering.