Dej:
fedtstof til formen
50 g mager kvark
2 spsk olie
2 spsk mælk
100 g mel
½ tsk bagepulver
mel til udrulning
Fyld:
3 forårsløg
150 g blegselleri
1 gulerod
20 g smør
150 g hakket oksekød
150 g tomater (på dåse)
1 tsk oregano, smuldret
1 æg
1 dl piskefløde
3 spsk friskrevet parmesan
sort peber
salt
Du forvarmer ovnen til 180 grader og smører en springform på 20 cm. Rør så kvark, olie og mælk jævnt i en skål. Bland mel og bagepulver, og sigt det over. Ælt det hele sammen, før du trykker dejen fladt ud i tærteformen, og laver en kant. Prik dejen med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Vask dernæst forårsløg, blegselleri og gulerod, og skær dem i tern. Varm smørret op, steg det hakkede kød på en pande, og smuldr det samtidig. Tilsæt så grønsagerne, og steg dem i 5 minutter under omrøring.
Når grønsagerne har fået nok, hakker du tomaterne og rører dem i. Smag til med salt, peber og oregano. Tag kød-grønsagsblandingen fra varmen og rør æg, piskefløde og parmesan sammen.
Fordel først kød-grønsagsmassen på den forbagte bund og derefter flødeblandingen. Bag tærten gylden i ovnen (varmluftsovn 160 grader, gasovn trin 3) i 20-25 minutter.
Servér tærten så varm som muligt