opskrifter
Søg i 12.602 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
UPDATE VEDR. "NY MADUNIVERSET" jan 2021:
Send os gerne en mail med ønsker til den nye Maduniverset.dk
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing

Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing

Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(104)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
21.717
Visninger
238
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





LIGE NU 21% RABAT på ALT køkkenudstyr, i samarbejde med Maduniverset
fx. chokolade fondue, No touch sæbedispenser eller affaldsspand med autolåg og 300+ andre produkter Se og køb på Køkkenuniverset.dk
DU SKAL BRUGE
ca. 1 kg laks af mellemstykket
1 stort bundt dild
½ dl salt
½ dl Sukker
2 tsk grovkværnet sort peber
1 spsk cognac (kan udelades)

Dildstuvede nye kartofler:
1 ½ kg nye kartofler
½ l fløde
1 tsk Brun Farin
½ tsk salt
¼ tsk stødt hvid eller sort peber
hakket dild

Dilddressing:
2 spsk dijonsennep
2 spsk Lys Sirup
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk finthakket dild


SÅDAN GØR DU
1. Frys fisken ned i et døgn, hvis den er frisk.

2. Tø fisken halvt op. Skær to fine, benfri sider ud, men lad skindet blive på. Tør siderne med køkkenrulle, og gnid dem med cognac.

3. Bland salt, sukker og peber. Drys lidt af blandingen på et fad. Læg den ene lakseside på fadet. Drys halvdelen af den resterende saltblanding på og rigeligt med dild.

4. Læg den anden lakseside oven på dilden. Drys den resterende saltblanding over. Dæk fadet til, og stil det koldt i to døgn. Vend laksen et par gange undervejs.

Dildstuvede nye kartofler:
1. Vask kartoflerne grundigt. Skær dem i stykker, og bring dem i kog i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og kom fløden i. Tilsæt sukker, salt og peber, og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.

2. Tilsæt dild. Smag til med salt og peber.

Dilddressing:
Bland alle ingredienser
SERVERING
Server laksen i tynde skiver sammen med de stuvede kartofler og dressingen. Pynt med dild og citron.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Nu er det jo et frit land vi lever i, og man må gøre hvad man vil;-) Det er ikke sandt at man ikke må bruge frisk dild. Det samme gælder persille og spinat. Det man ikke må er at genopvarme en ret med de ting i. Og hvis man gør det, er det alligevel sjældent at der sker noget. Hvis man sørger for at skylle det godt og fjerner jorden, så er der ingen problemer.

Berit Andersen
22.12.2003, 15:21
Der må ikke bruges f.eks. frisk dild til fisk da der kan være jord i krydderurterne. Der skal altid bruges frysetørrede krydderurter.
 
Denne gode opskrift på Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing fra Maduniverset.dk i kategorien Fisk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...









Populære søgninger: Raclette med det hele     Helstegt Oksestriploin     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fersken suppe (den er genial)     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Lammeculotte i ovn.     Røræg i ovn     Færøsk æblekage     Svampet kanelkage     Sfeeha ( Libanesiske brød m. oksefars)     Helstegt grillet oksefilet     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fondue     Ovnstegt røget skinke med aspargessovs.     Pizza bagt på bagesten     Gulerodskage (Rå)     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Indbagte rejer     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Mormors citronfromage     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]