opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing

Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing

Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(104)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
21.053
Visninger
230
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
ca. 1 kg laks af mellemstykket
1 stort bundt dild
½ dl salt
½ dl Sukker
2 tsk grovkværnet sort peber
1 spsk cognac (kan udelades)

Dildstuvede nye kartofler:
1 ½ kg nye kartofler
½ l fløde
1 tsk Brun Farin
½ tsk salt
¼ tsk stødt hvid eller sort peber
hakket dild

Dilddressing:
2 spsk dijonsennep
2 spsk Lys Sirup
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk finthakket dild


SÅDAN GØR DU
1. Frys fisken ned i et døgn, hvis den er frisk.

2. Tø fisken halvt op. Skær to fine, benfri sider ud, men lad skindet blive på. Tør siderne med køkkenrulle, og gnid dem med cognac.

3. Bland salt, sukker og peber. Drys lidt af blandingen på et fad. Læg den ene lakseside på fadet. Drys halvdelen af den resterende saltblanding på og rigeligt med dild.

4. Læg den anden lakseside oven på dilden. Drys den resterende saltblanding over. Dæk fadet til, og stil det koldt i to døgn. Vend laksen et par gange undervejs.

Dildstuvede nye kartofler:
1. Vask kartoflerne grundigt. Skær dem i stykker, og bring dem i kog i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og kom fløden i. Tilsæt sukker, salt og peber, og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre.

2. Tilsæt dild. Smag til med salt og peber.

Dilddressing:
Bland alle ingredienser
SERVERING
Server laksen i tynde skiver sammen med de stuvede kartofler og dressingen. Pynt med dild og citron.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Nu er det jo et frit land vi lever i, og man må gøre hvad man vil;-) Det er ikke sandt at man ikke må bruge frisk dild. Det samme gælder persille og spinat. Det man ikke må er at genopvarme en ret med de ting i. Og hvis man gør det, er det alligevel sjældent at der sker noget. Hvis man sørger for at skylle det godt og fjerner jorden, så er der ingen problemer.

Berit Andersen
22.12.2003, 15:21
Der må ikke bruges f.eks. frisk dild til fisk da der kan være jord i krydderurterne. Der skal altid bruges frysetørrede krydderurter.
 
Denne gode opskrift på Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing fra Maduniverset.dk i kategorien Fisk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Gravet laks med dildstuvede kartofler og dilddressing, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Shepherds pie     ovnbagt kylling m. kartofler og porrer     Varm Hamburgerryg - Oste mad hurtig frokost     Gulerodskage (Rå)     Elg Bøffer med Pebersovs     Blødende chokoladekage     Brownie med saltkaramel midte     Gammeldaws æbleflæsk.     Belgisk risbudding     Indbagte rejer     Marengs spøgelser     Halloween skelet muffins      Friteret camembert med solbærsyltetøj     Gift affald.. (halloween heksedrik)     Nemme flûtes     Hjemmelavet fyldt chokolade     Suppekuren     Pastaret i fad     Kalkunbryst med karry & Hvidløg     gammel Estrup gryde     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]