500 g hakket kalvekød
50 g tørret brødkrummer
100 g friskrevet parmesan
2 æg, piskede
1 tsk. tørret oregano
12-15 cannellonirør
375 g frisk ricottaost
60 g friskrevet cheddarost
Tomatsauce
4,25 dl tomatpure
425 g hakkede tomater på dåse
2 fed hvidløg, knuste
3 spsk. frisk basilikum, hakket
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør et rektangulært ildfast fad med olie eller smeltet smør.
I en skål blandes kalvekød, brødkrummer, halvdelen af parmesanen, æg, oregano og salt og peber. Med en teske fyldes cannellonirørene med kødblandingen. Sættes til side.
Tomatpure, tomater og hvidløg bringes i kog i en mellemstor gryde. Skru ned for varmen og lad saucen simre i 15 min. Tilsæt basilikum og peber og rør godt rundt.
Hæld halvdelen af tomatsaucen i et smurt fad. Læg de fyldte cannellonirør i fadet og hæld den resterende tomatsauce over. Dernæst fordeles ricottaost over, og der drysses med den resterende parmesan- og cheddarost.
Bages dækket med folie i 1 time. Fjern folie og bag i endnu 15 min., eller til de er gyldne.
Skæres i firkanter til servering.
08.05.2007, 18:11