opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 08.04.19 vi er nu ca. 65% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Croissanter

Croissanter

Croissanter
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(63)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
17.493
Visninger
317
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
Online

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
2½ dl vand
600g hvedemel eller
500g hvedemel & 100g grahamsmel
1 dl kærnemælk
1 æg
100g smør
25g gær
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
sesamfrø til pynt
æg/kærnemælk til pensling


SÅDAN GØR DU
Vand, kærnemælk, æg, gær, sukker, salt og mel blandes og æltes grundigt. Rul dejen ud til en 50 cm lang og 10 cm bred firkantet plade. Skær smørret ud i fine skiver og smør det over på 2/3 af hele fladen. Fold dejen så der bliver 3 lag dej. Rul den ud igen og fold i 4 lag. Sæt dejen i køleskab i 15 min., rul og fold dejen igen i 3 lag, rul ud igen og fold i 4 lag. I alt skal der foldes 2 gange á 3 lag, og 2 gange á 4 lag. Det giver 3x4x3x4x = 144 lag dej/fedtstof. Ved sidste udrulning rulles dejen ud til en stor 40 x 40 cm stor plade, der med en kniv deles i 2. Hver dejplade deles i 4 stykker, der igen deles med et snit på skrå, så der bliver i alt 16 trekanter, der rulles til små horn. Pensles med æg eller kærnemælk, drysses med sesamfrø og bages ved 200°C i ca. 17 min.

Når de er spist, ærgrer man sig som regel over, at man ikke bagte dobbelt portion - så det kan jeg anbefale at gøre. Foldningerne og udrulningerne bevirker, at croissanterne hæver bedre og skorpen bliver sprød og flaget.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Croissanter fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Croissanter, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu
Tid til sprøde luftige hveder, se fx. hveder med chokolade eller paleo hveder
Store Bededag startede med at hedde "ekstraordinær almindelig bededag" På Store Bededag spiser man varme hveder, det er en skik som kan dokumenteres tilbage til midten af 1800-tallet. Hvornår er det Store Bededag? Store Bededag falder altid fjerde fredag efter påske.
Se opskrifter her
hvid streg
9935-DSC_0512.JPG 15-Grillmarinade-verdens-bedste.jpg 10226-DSC_0842.JPG
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Lammekøllerester i fad.     Grillet kyllingefilet, saftigt og nemt     Mælkebøttemarmelade     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Spagetti carbonara     barbeque marinade     Svampet kanelkage     Bedstemor Ands æbletærte II     Frisk pasta med laks og flødesovs     Tunmousse      Den bedste Kylling i Karry!     Grillspyd     Kartoffelpakker i folie på grill     Røræg i ovn     Pastaret i fad     Grov go'e boller     Fiskeret med broccoli og rød peber.     Grillet lammekølle     Kanelsnegle kagemand     Bagte Kartofler på Grill     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]