400g lammekød uden fedt & sener - fx fra kølle
4 hakket hvidløg
2 tsk knust spidskommen
2 tsk knust koriander
2 tsk paprika
½ tsk safran
2 finthakket rød chili
saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 peberfrugter i strimler, gerne 2 farver
1 løg i strimler
2 stængler blad selleri
2 spsk tomatpure
Couscous pilaf:
200g couscous
1 bundt forårsløg i strimler, , hvidt & grønt hver for sig
2 tsk olivenolie
2 laurbærblade
revet skal af ½ citron
200g fine grønne ærter ( evt frosne )
1 dl fintsnittet mynte
Skær kødet i store tern. Vend kødet med hvidløg, spidskommen, koriander, paprika, safren, chili, citronsaft & 1 spk olivenolie.
Lad det trække 1 time på køkkenbordet eller 6 timer i køleskabet.
Sauter peberfrugterne i 1 spsk olivenloie 3-4 min.
Tag dem op & sauter derefter løg & bladselleri i ½ spsk olie, til løgene er klare.
Tag kødet op af marinaden 6 bland det med løg 6 bladselleri. Sauter til kødet har taget farve. Tilsæt tomatpure, lidt salt & peber, marinaden 6 vand til det knap dækker, ca 3 dl. Lad retten simre under lågca 15 min.
Tilsæt peberfrugterne & lad retten simre til kødet er mørt ca 10 min mere.
Sæt couscousen i blød i 2½ dl vand.
Sauter i olie i en gryde til de er klare. Vedn laurbærblade, citronskal, couscous & ærter i.
Varm det igennem uden låg i 5 min.
Drys med mynte & server straks.
29.12.2008, 21:37