ca 1½ kg svinekam med svær, uden ben
groft salt & peber
karry
5 dl bouillon
hvedemel til jævning
Karrykartofler:
1 kg små nemme kartofler
½ dl olie
1 spsk sennepsfrø
1 spsk karry
2 fed knust hvidløg
Spinat med sesamfrø:
2 bundt forårsløg
1 spsk karry
2 tsk sesamfrø
2 spsk olie
2 bakker babyspinat
salt
Gnid sværen med groft salt, så saltet kommer ed imellem sværene & krydr kødet godt med karry.
Læg stegen på en rist i en bradepande, og sørg for at stegen ligger lige. Læg evt. en skrællet kartoffle under.
Kom bouillon i bunden af bradepanden & sær stegen i en kold ovn. Stil temperaturen på 200°C & lad den stege i ca 1½ time.
Stegen er færdig, når centrum temperaturen er 65°.
Hvis sværen ikker er sprød, når der er gået 1½ time, hældes skyen fra, & temperaturen skruer op til 250°C.
Lad stegen hvile utildækket i ca 15 min.
Sigt skyen & skum fedtet fra.
Kog skyen godt igennem, tilsæt evt. mere vand, jævn med meljævning & smag til med salt & peber.
Vend kartoflerne i olie & krydderier, & kom dem i et ovnfast fad.
Bag kartoflerne i ovnen sammen med stegen i ca 1 time.
Snir forårsløgene, & rist dem 2 min i olie tilsat karry & sesamfrø. Kom spinat ved & rist et kort øjeblik til spinaten begynder at falde sammen.
Smag til med salt.
Server spinaten til stegen sammen med saucen & kartoflerne